Fogtechnikus képzés visszanézhető órákkal és ONLINE jegyzetekkel

A korábbi OKJ 55 724 01 Fogtechnikus képzés megszűnt, helyette végezd el megújult, államilag elismert szakmai képzésünket ONLINE!

Ajánlataink

SZEPTEMBERI AJÁNLATAINK

A csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 850 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány és szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
 • Diákigazolvány: van
 • 17 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás szombaton 8:30-15:10 között
 • CAD/CAM gyakorlat: a szombati oktatás keretein belül az iskola épületében
 • Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 20.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2023. szeptember 9.
 • Tandíj részletekben*: 17×54 000 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga*: várhatóan 2025. február, melyre vizsgagaranciát* adunk, továbbá a vizsga megkezdésének feltétele legalább egy idegen nyelvből B1 (alapfokú) szóbeli nyelvvizsga
 • Fogtechnikai gyakorlat: egyénileg egyeztetve szabadon választható fogtechnikai laboratóriumban, melynek díja külön fizetendő a gyakorló helynek!
Jelentkezem Tudj meg többet!

B csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 450 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás) és OKJ Fogtechnikus gyakornok szakképesítés
 • Diákigazolvány: van
 • 8 hónap
 • Oktatási napok: hetente szombaton ONLINE elméleti oktatás 8:30-15:10 között
 • CAD/CAM gyakorlat: a szombati oktatás keretein belül az iskola épületében
 • Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 20.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2023. szeptember 9.
 • Tandíj részletekben*: 8×64 100 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga*: várhatóan 2024. május, melyre vizsgagaranciát* adunk, továbbá a vizsga megkezdésének feltétele legalább egy idegen nyelvből B1 (alapfokú) szóbeli nyelvvizsga
 • Fogtechnikai gyakorlat: egyénileg egyeztetve szabadon választható fogtechnikai laboratóriumban, melynek díja külön fizetendő a gyakorló helynek!
Jelentkezem Tudj meg többet!

* – További infó a GYIK-ben.

Miért legyél fogtechnikus?

Oktatóink

Szántó Gábor “NIL NOCERE!” – Úgy segíts,hogy ne árts! Pannon Kincstár, oktató

Szántó Gábor

Bemutatkozás

“NIL NOCERE!” – Úgy segíts,hogy ne árts!

Anatómia-kóréletten a fogászatban, Fogpótlástan

Lakos Gábor

Fogtechnikus, Philips Sales Manager

Bemutatkozás

„Az információ korában nincsenek határok. Határokat csak magunk szabhatunk. Ha valami nagyot akarsz készíteni, nem dollármilliókra, csak megfelelő mennyiségű pizzára, diétás kólára, egy olcsó PC-re, és mindenekelőtt elég eltökéltségre van szükséged.”
(John Carmack)

Szakterületeim: Cad/Cam Technológiák a tervezéstől a 3D nyomtatásig, fogászati prevenció és szájhigiénia, üzleti modell témái.

Szakmai előmenetelemet a Straumann cégnél kezdtem. Itt volt lehetőségem elsajátítani és értékesíteni a Dental Wings Szoftver innovatív rendszereit. A későbbiekben saját labort üzemeltetve 3D nyomtatók felé specializálódtam és a Dental Wings szoftver individuális megoldásait tovább felhasználva készítettem a fogtechnikai munkáimat.

A Pannon Kincstárban 2021-ben kezdtem az oktatást.

Jelenleg a Philipsnél dolgozom, mint szájápolási értékesítő, a szónikus technológiájú fogkefék forgalmazása a feladatom.

Célom az oktatásban, hogy a jövő diákjai egy magabiztos technológiai tudás birtokában lépjenek ki a munkaerőpiacra, ezért rendszeresen részt veszek hazai és nemzetközi kurzusokon, expókon, hogy a folyamatos technológiai fejlődéseket megoszthassam a diákokkal, és ezáltal egy szélesebb spektrumot lássanak a szakmán belül.

Simorádi Csaba Gábor Fogtechnikus mester Pannon Kincstár, oktató

Simorádi Csaba Gábor

Fogtechnikus mester

Bemutatkozás

„Megfelelő alázat, fegyelem, szorgalom, kitartás és tehetség – a fogtechnikus szakmához ezek a legfontosabb készségek.

Szakterületeim: szakrajz oktatás a fogtechnikusok képzésében.

A gimnáziumi érettségi vizsga után a tanuló éveimet Fabó András fogtechnikai laboratóriumában végeztem, majd a Fogtechnikai Vállalat Légszesz utcai laboratóriumában töltöttem a gyakornoki éveimet.

Ezután fogművesként Svédországban dolgoztam 1991-től (JBR Dentaltekniska AB, Helsinborg), majd egy ideig újra Budapesten, az Eagle Dental alkalmazottja voltam, később, 1994 és 1996 között Németországban, a Volkmer Dental-Labornál (Rheine) helyezkedtem el.

Hazatérve hosszabb ideig, 1997-től 2016-ig a C+D Dental alkalmazásában dolgoztam, azóta pedig egyéni vállalkozó vagyok.

A fogtechnikus mesteri címet a svédországi és a németországi munkavállalásaim után szereztem meg, az ott elsajátított szakmai tapasztalatok segítségével.

A Pannon Kincstárban nyolc éve oktatom a leendő fogtechnikusokat.

Az általam végzett munkára igényes, szorgalmas, precíz, fegyelmezett és aprólékos vagyok. Ugyanezeket elmondhatom az oktatói tevékenységemmel kapcsolatban is. Szeretek csapatban dolgozni és tanítani. A problémamegoldó képességem gyors, konfliktuskezelés és rugalmasság jellemez. Könnyen teremtek kapcsolatot a velem együtt dolgozókkal és a tanítványaimmal is.

Célom az, hogy a diákok anatómiai ismereteit frissítve, a kézügyességüket fejlesztve hozzájáruljak, hogy a későbbiekben – a munkájuk során – készpénzre válthassák, alkalmazhassák a megszerzett tudást.

Hogyan fog fogtechnikusként kinézni egy napod?

A fogtechnikus megfelelő felszereltségű fogtechnikai laboratóriumban végzi tevékenységét. Elhivatott szakember. Partneri kapcsolatban, együttműködik a fogorvossal, a fogtechnikus kollégákkal. Munkáját szakmai-statikai, anyagtani, fogászati funkcionális anatómiai, gnathológiai, esztétikai, fonetikai, higiéniai szempontok alapján végzi. Feladatai elvégzése közben betartja a hatályos munkavédelmi- ergonómiai, tűzvédelmi és egyéb szabályokat. Tevékenysége során a szakmai etikai normákat figyelembe veszi. Szakszerűen kommunikál magyar és legalább egy idegen nyelven. A fogtechnikus az alábbi fogpótlásokat, fogműveket készítheti:

 • kivehető műanyag alaplemezes és fémlemezzel kombinált fogpótlások
 • rögzített fogpótlások vázrésze és leplezése
 • esztétikai fogászati megoldások
 • fémmentes fogpótlások
 • kombinált fogpótlások
 • implantációval kapcsolatos fogpótlások
 • orthodontiai készülékek
 • restauratív protetikai készülékek,
 • különböző fogászati megoldások javítása

A fogtechnikus munkájára garanciát vállal. Fogpótlásokat tervez szakemberekkel közösen. Fogpótlásokat kivitelez manuális vagy/és CAD/CAM módszerekkel. Vizuális és térbeli intelligenciával rendelkezik. Ismeri a mesterséges intelligencia alkalmazásának lehetőségeit az egészségügyben. Szakmai ismereteit bővítheti felsőoktatásban és/vagy mestervizsgát tehet magas szintű elméleti és gyakorlati tudásának igazolására.

Miből áll a képzés?

Jelentkezem

Modulok

Gyakran ismételt kérdések

Jelentkezés

A beérkezett jelentkezésedet feldolgozzunk, majd elektronikus úton szerződést kötünk. Az e-szerződést az eszerzodes.hu -n keresztül küldjük ki a jelentkezéskor megadott e-mail címedre.
A képzés indulása előtt legkésőbb 2 héttel jelentkezünk az e-szerződéseddel. Amennyiben, képzésünk mellett a „BIZTOSAN INDUL!” feliratot látod, akkor a jelentkezésed után 1 perccel máris küldjük az e-szerződésedet. FONTOS: e-szerződést csak a személyes adatok megadása esetén tudunk küldeni! Ha elfelejtetted volna megadni személyes adataidat a jelentkezéskor, arra kérünk, hogy ismét küldd el nekünk a jelentkezésedet a kitöltött adataiddal.
Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépés alkalmával egy pár kattintásos varázsló segítségével tudod kiválasztani a kívánt fizetés módját, itt adhatod meg a költségviselőt (magánszemély, cég), itt tudod feltölteni a kedvezmény igénybevételéhez a szükséges dokumentumokat, nem utolsó sorban csatolnod kell személyes okmányaid befotózott képét.
Amennyiben nem érkezett meg az e-szerződés az e-mail címedre, vagy elakadtál az e-szerződés aláírásával, kérünk, keresd fel a képzés dedikált ügyintézőjét.
Igen. Fontos, hogy a felnőtteknek levelezős diákigazolvány jár. Az ehhez kapcsolódó kedvezményekről a diakigazolvany.hu oldalon érdemes tájékozódni. Ha szeretnél diákigazolványt, akkor az igénylést egy okmányirodában kell kezdeni, és a kész igazolványt majd az iskolában tudod átvenni. A kártya nem készül el rögtön, addig ideiglenes igazolványt tudunk kiadni, ami ugyanúgy használható, mint a kártya.

Fizetés

 • Családi kedvezmény: A képzés megkezdésekor GYED/GYES/GYET vagy GYOD -n lévő kismamák 10% kedvezményt igényelhetnek. A kedvezmény igénybevételének feltétele a gyermek anyakönyvi kivonatának feltöltése Ügyfélkapunkra a beiratkozást követően. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A képzés megkezdésekor regisztrált munkanélküliek 10% kedvezményt igényelhetnek, melyről érvényes dokumentumot a beiratkozást követően az Ügyfélkapun keresztül kell feltöltened. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • Csoportos kedvezmény: hozz magaddal még legalább egy olyan jelentkezőt, aki veled együtt beiratkozik a képzésre, és a tandíj összegéből 10%kedvezményt adunk neked és annak is, akit hoztál. A kedvezményt csak új tanulóink vehetik igénybe, akik korábban nem jártak a Pannon Kincstárba. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy online jelentkezéskor a megjegyzés rovatban mindenkinél szerepeljen a csoportos kedvezményt igénybevevők neve, azaz, akikkel együtt fogtok beiratkozni. Ha postai úton, e-mailen vagy személyesen jelentkeztek, akkor a neveket a jelentkezési lapra tudjátok ráírni.
 • Visszatérő-tanulói kedvezmény: 10% kedvezményt biztosítunk azon tanulóink számára, akik a második képzést is Iskolánkban végzik. A kedvezményt a korábban megszerzett Pannon Kincstár által kiállított bizonyítvány/tanúsítvány feltöltésével lehet igényelni. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A fenti kedvezményeink nem összevonhatóak egymással! Továbbá kedvezményes időszak (pl. Early Bird, akciós ár és más promóciók) alatt a fenti kedvezmények nem érvényesíthetők!
  A képzés elindulása előtt e-szerződést kötünk. Az e-szerződés részletesen tartalmazza mikor és milyen összegben kell teljesítened a tandíjat, vizsgadíjat.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az Ügyfélkapun keresztül lehetőséged nyílik azonnali jóváírás mellett bankkártyával fizetni. Mivel a bankkártyás fizetés mögött egy 256 bites titkosítás gondoskodik adataid védelméről, így elmondhatjuk, hogy ez a fizetési forma a leggyorsabb és legbiztonságosabb. Ha mégis inkább más fizetési lehetőséget választanál, úgy átutalással is fizethetsz, így azonban néhány munkanap is eltelhet, amíg a jóváírást te is láthatod a rendszerben.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépést követően tudod kiválasztani a fizetés módját, illetve azt, hogy Te vagy a munkáltatód/cég fizeti majd a tandíjat. Céges befizetés esetén az adószámra mindenképpen szükség lesz.

  A képzés menete

  Az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a tanóra előtt 15 perccel elérhetővé válik az „Ugrás az online közvetítésre!” ikon, mely egy kattintással az ONLINE órára csatlakozik. Az ONLINE órához nincs szükség előre telepített szoftverre/applikációra, sőt, a magyar nyelvű környezet könnyen kiismerhető lesz. Ha az ONLINE órához nem tudsz csatlakozni, mert közbeszólt éppen az élet, akkor lehetőséged van az órát visszanézni, ezzel is szeretnénk rugalmasabbá és személyre szabottá tenni a képzés.
  A tanórák jegyzeteit az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a Csatolmányok oszlopban találod. A képzéshez tartozó központi tananyagot az Ügyfélkapu / Letöltések menü alól nyithatod meg.
  A képzéssel kapcsolatban általános tájékoztatóinkat az Ügyfélkapu / Letöltések menü alatt találod. Továbbá a képzés tanulmányi referense havi rendszereséggel, előre kiírt időpontban ONLINE tájékoztatót tart. Iskolánk hivatalos kommunikációs csatornája az e-mail. A képzés ideje alatt minden információt e-mailen küldünk meg, és arra kérünk Téged, hogy megkereséseidet lehetőség szerint e-mailen címezd felénk.

  Vizsgázás

  A vizsga az iskola épületében van, természetesen az intézményi (pl. kórházi) gyakorlat kivételével.
  A vizsgára bocsátás feltétele a sikeres ágazati alapvizsga és a leadott portfólió. A vizsgán írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsgarész lesz.
  A vizsgabizottság az iskolától független, külsős vizsgáztatókból áll.
  A vizsgadíjat a vizsgát megelőző hónapokban, két részletben kell befizetni, ez is látszik a fizetési ütemezésedben.
  Ez országról-országra változik. Van, ahol elég a bizonyítvány fordítása, van ahol az EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő kell és olyan is van, ahol egy megfeleltetési eljárást tartanak. Természetesen minden esetben segítünk a szükséges igazolásokkal.
  A sikeres vizsgát sajnos nem tudjuk garantálni, de arra törekszünk, hogy minden tanulónk elsőre sikeresen vizsgázzon. Amennyiben ez mégsem sikerül, akkor lép életbe a vizsgagarancia, mely érvényes az összes képzésünkre. Így a sikertelen vizsgát követően 1 évig jogosult vagy visszanézni az összes elméleti órádat. Ezzel segítünk téged abban, hogy minél hamarabb sikeresen le tudj vizsgázni, ha esetleg elsőre nem sikerül. További információt a tanulmányi referenstől tudhatsz meg a vizsgagaranciával kapcsolatban.
  Jelentkezem

  Bónuszok

  több, mint 30.000 Ft értékben

  Miért nálunk végezd el?

  A Pannon Kincstár Humán Szakképző Központban több mint 15 éve biztosítjuk az utánpótlást a segítő szakmák, valamint a pénzügyi, jogi, logisztikai és más gazdasági szakterületek számára.

  A nálunk végzett tanulókkal és a szakmájukban is aktívan dolgozó oktatóinkkal az elmúlt évek alatt hatalmasra nőtt a szakmai családunk.

  Igyekszünk úgy alakítani képzési palettánkat, hogy időben felkészüljünk a változó helyzetekre és mindig magas szintű, piacképes tudást nyújtsunk.

  KÖZÖS TANULÁS, SZAKÉRTŐ TANÁROK, VISSZANÉZHETŐ ÓRÁK!

  Online foglalkozásaink során aktív tanári jelenlét mellett otthonodból tehetsz szert a naprakész és mély szakmai tudásra. Fontos, hogy óráinkon olyan szakemberektől tanulhatsz, akik szakterületükön is aktívan végzik hivatásukat. Mindezek nemcsak a sikeres vizsgához segítenek hozzá, hanem ahhoz is, hogy a munka világába csöppenve valóban helyt tudj állni.

  Ha az élet úgy hozza és ki kell hagynod egy tanórát, akkor eléred visszanézhető formában a teljes órai anyagot. A felkészüléshez használhatod a tanáraid által feltöltött, online elérhető jegyzeteket is!

  Mindezek célja, hogy a képzés során életed ritmusához alkalmazkodva tudd a tanuláshoz szükséges időt is beilleszteni a mindennapokba!

  VÁLSÁGÁLLÓ SZAKMA

  Nem sok szakma válságálló, de egészségügyi szakemberekre mindig szükség lesz, sőt, most nagyobb szükség van, mint valaha.

  FEKTESS A JÖVŐBE

  Ennyire kedvező körülmények még sosem voltak ahhoz, hogy a saját tudásod egy következő szintre emeld, új szakmát sajátíts el és új lehetőséget nyiss az életedben.

  Ismerj meg minket jobban!

  Nézd meg a bemutatkozó videónkat!

  Dedikált ügyintéződ

  Az alábbi témákkal fordulhatsz hozzám e-mailben:

  • a képzés menetével,
  • beiratkozással,
  • gyakorlattal

  kapcsolatos tudnivalók, vagy egyéb, a képzéshez fűződő kérdések.

  Juhász László

  tanulmányi referens

  Kérdés esetén, kérünk, írj e-mailt a [email protected] e-mail címre, mely megkeresésekre 2 munkanapon belül válaszolunk!

  Ügyfélfogadási idő:
  Kedd-Péntek 12:30-16:30
  Szombat: 7:30-15:30

  A KÉPZÉS ADATAI:

  A szakma megnevezése:
  Fogtechnikus
  Képzési forma:
  iskolai rendszerű szakmai oktatás
  A szakma azonosító száma:
  5 0911 02 01

  OM azonosító:
  201 786