Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Balázs Katalin

szakmai vezető, „Egységes ápolási eszközpark” kiemelt projekt, Állami Egészségügyi Ellátó Központ

“A tanításban nem az a legtöbb, hogy az ember azt a tudást, amit évtizedes elméleti és gyakorlati munkával megszerzett, továbbadja, hanem … az ember önmagát adja tovább. A személyiségét. A példát.” (Galgóczi Erzsébet)

Szakterületeim: ápolási feladatok, szakápolástan, belgyógyászat

Diplomás ápolói végzettségemet a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karán szereztem. Több mint húsz éves egészségügyi szakmai tapasztalattal rendelkezem. Ez idő alatt 3 évig osztályvezető ápolóként, 3 évig ápolási igazgató helyettesként dolgoztam. Már főnővérként megkezdtem az egészségügyi szakképzésben résztvevők szakmai gyakorlatának támogatását, az ápolói hivatás szeretetének átadását. Alaptermészetem a gondoskodás, az emberek támogatása, hiszen pályakezdőként ezért választottam ezt a hivatást. A betegágy mellett szerzett tapasztalataimat a vezetői pozíciókban eltöltött évek alatt bővítettem tovább.

2012-től aktívan tanítok és igyekszem még több energiával átadni a hallgatóimnak a megszerzett tudást és a bennem élő szakmaszeretet. Már a képzés alatt szívügyem, hogy el tudjanak helyezkedni, ezértmunkavállalási kérdésekben is szívesen segítek nekik. Gyakran már aktív egészségügyi dolgozóként is megkeresnek és beszámolnak a tapasztalataikról, sikereikről, ami mindig élmény és nagyon megtisztelő számomra.

Bízom benne, hogy még sokáig alkalmas leszek arra, hogy elhivatott ápolókat biztosítsak a szakmának.

Vissza