Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Hegedűsné Végvári Katalin

elnök, Magyar Bölcsődék Egyesülete, Bölcsődei Módszertani Szervezet

Hitvallásom a munkáról: “Minden csoda alapja a szeretet.” (Müller Péter)
A tanításról: “Becsüld meg a kezdőt – ő semmi, de még minden lehet!” (Forbáth)

Szakterületeim: kisgyermek pedagógia, játékpedagógia 0-6 éves korig, szakmai etika, a kisgyermeknevelő attitűdje, képesség, készség, munkát vállaló szülő, család és a gyermek, óvódai dajka, házi gyermekfelügyelet

Korán rátaláltam a hivatásomra és sok év után most is ugyanolyan szeretettel végzem a munkámat. Nekem a legnagyobb csoda az életben a gyermek, ezért öröm volt számomra bölcsődében dolgozni. Hisz ott ma is a derű, a biztonságos nyugalom, az odafigyelés, a szeretet öleli körül az ott lévő gyermeket és felnőttet egyaránt. Jelenlegi munkámmal ezeket az apró csodákat és az értük dolgozókat; szülőket és nevelőket igyekszem szolgálni, hogy minél jobb körülmények között nevelődjenek és élhessenek. A Magyar Bölcsődék Egyesületének elnökeként a mintegy 4000 tagot számláló szervezet feladatai mellett részt vállalok az országos módszertani fejlesztésekben, az ellenőrzések koordinációjában.

A Pannon Kincstárban elindulása óta, tíz éve oktatok. Szeretem, hogy a tanítás által megismerhetek sok embert, megismerhetem céljaikat, segíthetem őket, hogy elérjék azokat. Átadhatom tapasztalataimat és talán sikerül elhivatott szakmaszeretetemet is továbbadni. Örülök, ha látom a hallgatók figyelnek, sikerült érdeklődésüket felkeltenem, élvezik az órát és örülök mikor jól vizsgáznak. Büszke vagyok rájuk és örömmel tölt el, amikor az ország különböző bölcsődéiben, már szakemberként, rám köszönnek; “Szia Kati néni, de jó hogy látlak!”

Vissza