Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Szécsi Judit. Pannon Kincstár.

Szécsi Judit

egyetemi tanársegéd, ELTE TáTK Szociális Munka Tanszék

Az életre és a vizsgára tanulás összhangjának, egységének megteremtésében szeretném segíteni tanítványaimat.

Szakterületeim: a szociális problémák megjelenésének összefüggései, társadalomismeret, szociális munka, szociálpolitika

Az ELTE szociális munkás szakán végeztem szociális munkásként, és erős az identitásom, elhivatottságom a szakmám iránt. Az életben, a társadalomban minden folytonos változásban van, így ennek a figyelembevételével kell kezelnünk saját fejlődésünket és mások támogatását is. A szociális munka érti és használja ezt a filozófiát, ezért a mai társadalmi kihívások megértésére és megoldására az egyik legalkalmasabb gyakorlati tudománynak tartom.
Az egyetemi éveim alatt kezdtem el szenvedélybetegekkel dolgozni. Megérintettek az emberi sorsok, megéltem mély beszélgetéseket, különleges emberekkel találkoztam és rengeteget tanultam a történeteikből. Ezek a tapasztalatok vittek tovább saját szakterületem irányába. A szenvedélybetegségek kezelésének szinte minden területén dolgoztam.
A katedrára korábbi egyetemi tanáraim hívására kerültem és nagyon hamar megszerettem a tanítást. Az egyetemi oktatás mellett nagyon örültem a Pannon Kincstár adta lehetőségnek. Nagyon izgalmas számomra ez a közeg. Szeretem, hogy felnőttekkel foglalkozhatok, akik a saját élettapasztalatukat is elhozzák az óráimra. A tanulás folyamatát a tanulók motivációja is előre viszi. Az egyéni történetek megosztásával intenzív kapcsolatok alakulnak ki az együtt töltött idő során.

Az oktatás közben sok példát igyekszem hozni, a saját és a tanulók tapasztalataiból építkezve dolgozzuk fel a tananyaghoz kapcsolódó információkat. Hiszem, hogy a segítővé válás útján az evidenciákról – mint az empátiáról, egyenlőségről, segítésről, veszélyeztetettségről – is beszélni kell, hogy már a tanulás során közelebb hozzuk a valóságot.

Vissza