Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés
Arányi Éva Ápoló, Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, Ápolástan Tanszék mestertanára. Pannon Kincstár, oktató

Arányi Éva

Ápoló, Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, Ápolástan Tanszék mestertanára

„Nincs miért félned, hogy kárba vész a fáradságod: magadnak tanultál” (Lucius Annaeus Seneca)

1984-ben végeztem egy akkori egészségügyi szakközépiskolában, azóta vagyok ápoló.

Eleinte felnőtt osztályokon dolgoztam, felnőtt szakápoló végzettséggel: sebészeten, onkológiai osztályon, majd bőr-és nemibeteg gondozóban. Később érdeklődésem a gyermekgyógyászat, gyermekápolás felé fordult, így OKJ végzettséget szereztem mint csecsemő- és gyermekápoló. Az onkológia iránti érdeklődésem megmaradt, ezért gyermekonkológiai osztályon tevékenykedtem. Jelenleg a neonatológia jelenti a kihívást, így szülészeten dolgozom részállású csecsemő- és gyermekápolóként.

Az ápolás mellett mindig fontos volt számomra a megszerzett tudás átadása, így egészségügyi szakoktató, majd okleveles egészségtantanár végzettséget szereztem. Több középszintű képzést folytató intézményben tanítottam. Jelenleg a kórházi munkám mellett a fő állásom a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, Ápolástan tanszék, ahol mestertanárként Újszülött, csecsemő-és gyermekápolást, Egészségtudományi alapismereteket, Ápolástani alapismeretek című tárgyat – elméletet és gyakorlatot tanítok, illetve vizsgáztatok.

A Pannon Kincstárban a 2021/2022 tanévtől tevékenykedem. Több tantárgyat is oktatok elméletben, és gyakorlatokat is vezetek. Tantárgyaim: gyermekápolástan, ápolástan, kisklinikumi ismeretek, onkológia, hospice, egészségügyi terminológia.

A tanulóknak azt üzenem, hogy minél hatékonyabban használják ki a tanulás éveit, hiszen emberek egészsége, élete, jólléte múlik azon, hogy milyen mértékű tudással foglalják el helyüket a munka világában. Nincs felesleges ismeret! Azok a tárgyak is, amiket most a céljuk szempontjából feleslegesnek gondolnak, más területen, más munkahelyen – vagy a magánéletben – kiemelt jelentőségűvé válhatnak. Az egészségügyi dolgozók megbecsülésének kivívásában nekünk is felelősségünk van – ez pedig a tudáson és az emberi tulajdonságokon alapszik. Őrizzék tudásvágyukat, szorgalmukat és mosolyukat!

Vissza