Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Duló Attiláné a Pannon Kincstár egyik oktatója. Egészségügyi szakoktató, diabetológiai szakápoló, egészségügyi gyakorlatvezető, szaktanár. A beteg emberekkel való törődésre hívatásként tekint.

Duló Attiláné

Egészségügyi szakoktató, Diabetológiai szakápoló, Egészségügyi gyakorlatvezető és Egészségügyi szaktanár

„A példa a leghatékonyabb tanítók egyike, noha szótlanul tanít.” (Samuel Smiles)

Szakterületeim: általános ápolástan és gondozástan, klinikumi és szakápolástani ismeretek, ápolói szakmai ismeretek, elsősegélynyújtás – első ellátás.

Végzettségeim: Betegápoló (1973), Érettségi (1978), Egészségügyi szakoktató Bsc (1985), Diabetológiai szakápoló (1998), Egészségügyi gyakorlatvezető (2003), Egészségügyi szaktanár Msc. (2007).

1973-tól 1980-ig ápoló, majd osztályvezető főnővéri munkakörben dolgoztam a SOTE II.sz. Belgyógyászati Klinikán. 1980-tól 2021.03.28-ig dolgoztam a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, 36 évig osztályvezető főnővéri beosztásban az I. Belgyógyászati Osztályon, majd ápolási igazgató helyettesi munkakörben, azóta nyugdíjas vagyok. Összesen 48 évet töltöttem el az egészségügyben.

A Pannon Kincstárban 2013-tól oktatok.

Csodálatos és a legemberibb hivatás a beteg emberrel való törődés. Nekünk, akik az ápolói hivatást választottuk/választjuk, az egész életünk a segítségnyújtásról, empátiáról, a beteg ember szeretetéről és az élethosszig tartó tanulásról szól – kell, hogy szóljon.  A szakmai tudás megszerzése és szinten tartása az, ami biztosítja számunkra, hogy még a legveszélyesebb helyzetekben is tudjuk, mit kell tennünk, hogy megnyugtató kommunikációval, mosollyal, empátiával forduljunk a beteg felé. Ha ezeket teljesítjük megélhetjük többek között azt a felemelő érzést, amikor elhangzik: „Köszönöm, nővér”.

Vissza