Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Horváth Zsófia Katalin MSc gyógytornász-fizioterapeuta, humánkineziológus Pannon Kincstár, oktató

Horváth Zsófia Katalin

MSc gyógytornász-fizioterapeuta, humánkineziológus

“Magunkat legjobban mások szolgálatában találjuk meg.” (Mahatma Gandhi)

Szakterületeim: fizioterápia, rehabilitáció, szakmai anatómia és klinikai ismeretek.

2018 óta tanítok a Pannon Kincstár Szakképző központban. Leggyakrabban fizioterápiás asszisztens hallgatókkal foglalkozom, oktatott tantárgyaim a “Fizioterápia” és a “Szakmai anatómia és klinikai ismeretek”. Mindkettő kiemelten fontos, mert a záróvizsga tulajdonképpen ezeken a tantárgyakon alapul. Ezen kívül részt veszek a gyógymasszőrök és az ergoterapeuták fizioterápia oktatásában is. Az új rendszerű képzésben az ápolók és az asszisztensek alapképzésében is tanítok, fizioterápiát és rehabilitációt.

Közel harminc éve dolgozom gyógytornászként neurológiai és mozgásszervi rehabilitációs területen. Jelenleg a Budai Egészségközpontban a műtött és a konzervatívan kezelt gerincbetegek gyógyításában veszek részt. A gyakorlati munka mellett a tudományos munka is fontos számomra, több konferencián publikáltam. 2019-ben a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesültem.

A betegekkel végzett munka mindig kihívás a szakmai problémamegoldás és a jó beteg-segítő kapcsolat kialakítása miatt is. A munkám során fantasztikus látni, hogy a kezelések hatására a beteg fájdalmai csökkennek, önellátási vagy egyéb mozgásfunkciói javulnak, elhagyhatja az intézményt, vagy már nem kell kezelésre járnia.

Fontos számomra, hogy olyan közösségben és munkahelyen dolgozzam, ahol a munkavégzés közben feltöltődhetek szakmai tapasztalatokkal és emberi kapcsolatokkal egyaránt.

Vissza