Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Kokavecz-Varga Nóra

osztályvezető, Budaörsi Polgármesteri Hivatal, Szociális és Egészségügyi Iroda, Intézmény-felügyeleti Osztály

“Gondolj merészet és nagyot, És tedd rá éltedet: Nincs veszve bármi sors alatt Ki el nem csüggedett.” (Vörösmarty Mihály)

Szakterületeim: Szociálpolitika, A szociális munka elmélete, Társadalomismeret

Édesanyámnak köszönhetően, -aki szociális intézmények szakmai felügyeletét látta el akkoriban- igen hamar, 12 éves koromban léphettem be először egy monumentális, értelmi fogyatékos személyeket ellátó bentlakásos intézmény kapuján. A szívem egy darabkája ott ragadt azon a farsangi ünnepségen. Akkor és ott döntöttem. Szociális munkás leszek. Középiskolás és főiskolás éveim alatt több helyen önkéntes munkát végeztem, főként idős személyek és értelmi fogyatékos fiatalok körében.

Szociálpedagógusi tanulmányaimat az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán végeztem és még a főiskolai diplomám kézhezvételét megelőzően jelentkeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem szociálpolitikus szakára. Az egyetem elvégzése alatt támogató szolgálat vezetőként dolgoztam, majd Angliában töltöttem egy évet, ahol házi gondozóként valódi gyakorlati tapasztalatokkal gyarapíthattam meglévő tudásomat. 1 év külföldi tartózkodás után foglalkoztatáspolitikai területen helyezkedtem el (EU-s projektmegvalósítás) Magyarországon. A szívem mégis visszahúzott az én igazi világomba, a szociális szakterületre. 2016. január 1. óta a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda, Intézmény-felügyeleti osztályának osztályvezetőjeként tevékenykedem. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen Budaörsön igazán széleskörű, szakmailag kiemelkedő szociális ellátások és intézmények segítik, teszik könnyebbé az arra rászoruló lakosok életét.
2017. áprilisában megszületett a kislányom, azóta az ő nevelése teszi boldoggá a mindennapjaimat.

Második szerelmem az OKTATÁS. A Pannon Kincstárnál 2014. óta oktatok szociálpolitikát, szociális munka elméletét, valamint társadalomismeretet.

Célom, hogy hallgatóim interaktív, gyakorlatias óráimon valós és használható ismereteket kapjanak későbbi szakmai életük megalapozásához.

Vissza