Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés
Palla László Egyetemi okleveles ápoló (MSc), okleveles egészségügyi tanár (MSc), perioperatív szakasszisztens- aneszteziológiai szakassszisztens. Pannon Kincstár.

Palla László

Egyetemi okleveles ápoló (MSc), okleveles egészségügyi tanár (MSc), perioperatív szakasszisztens- aneszteziológiai szakasszisztens

Szakterületeim: intenzív terápiás betegellátás, perioperatív szakasszisztens-aneszteziológiai szakasszisztens képzésben elméleti alapok, oxiológia-elsősegélynyújtás, neurológia és ápolástana, sebészet és ápolástana.

 

Jelenleg egy németországi intenzív otthonápolási szolgálatnál és egy Pest Megyei kórház központi intenzív terápiás Osztályán dolgozom okleveles ápolóként.

 

Pályafutásom szülővárosom városi kórházában indult 1999-ben,  ahol hivatásomat elkezdtem gyakorolni. Az elmúlt 21 év folyamán az intenzív- és neurológiai osztályos ápolói, valamint aneszteziológiai szakasszisztensi és otthon ápolói munkakörökben sok olyan tapasztalatot szereztem, amelyek az ápolói hivatás gyakorlása során jól hasznosíthatok. Esetenként szervezési és irányító feladatokat láttam el.

 

Egészségügyi szaktanárként hatékonyan segítem a jövő ápolóinak szakmai (elméleti és gyakorlati) képzését, fejlődését. Jelentős tapasztalatra tettem szert az új kollégák tanítása során, valamint az ápolóhallgatók gyakorlati oktatásában és a végbizonyítvány megszerzését megelőző vizsgáztatásban. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által delegálva több éve veszek részt az ápolók szakmai vizsgáztatásban.

 

Elkötelezett vagyok az oktatás és a fejlesztés területe iránt, amit a napi gyakorlatban is kifejezésre juttatok. Ápolóként megfelelő elméleti tudásom és tapasztalatom van a neuromuszkuláris megbetegedések – leginkább az amyotrophias lateralsclerosis – terén, amit előadásokon, továbbképzéseken igyekszem átadni.

 

Szeretek csapatban dolgozni a közös célok eléréséért, a hallgatók fejlődése érdekében. A team munka fontosságát mindig kiemelem a konferencia-előadásokon. Emberi magatartásomat a céltudatosság, a folyamatos fejlődés és a megszerzett ismeretek továbbadásának igénye határozza meg, a betegekhez való viszonyomat empátia, a munkatársaimmal való kapcsolatomat pedig korrekt kiegyensúlyozottság jellemzi. Döntéseim megalapozottak, szubjektivitástól mentesek.

 

Oktatóként 2019 óta tevékenykedek, leginkább a felnőttoktatásban. 2022 tavasza óta oktatok a Pannon Kincstárnál, erősítve annak tanári kollektíváját.

Vissza