Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Sándor Andrea

Tűzvédelmi szakmérnök, munkavédelmi szakértő

Soha nem késő tanulni. Fiatalon még nem biztos, hogy érezzük, milyen fontos a több lábon állás, de később is mindig ott a lehetőség, bármikor belevághatunk.

Szakterületeim: munkavédelem, tűzvédelem, balesetmegelőzés.

A tűzvédelem régóta nagyon érdekelt, mégis egész más irányból érkeztem meg ide. Korábban dolgoztam egészségügyben, fogászaton, óvodapedagógus végzettséget is szereztem, ezután fordultam a munkavédelem, munkabiztonság felé. Jelenleg hatósági területen tevékenykedem.

A korábbi pedagógiai tanulmányaimnak azóta is folyamatosan hasznát veszem. Óvodákban, iskolákban rendszeresen oktatok balesetvédelmet a gyerekeknek, de pedagógusok számára is többször tartottam felkészítést ebben a témában. Rendészeti szakon tanuló középiskolásoknak pályaorientációs tanácsadással igyekszem támpontokat adni a jövőjük tervezéséhez.

A Pannon Kincstárban 2018 óta oktatok a munka- és tűzvédelem szakterületéhez tartozó tantárgyakat.

Számomra nagyon fontos, hogy már gyerekkortól kialakítsuk a tűzvédelmi szemléletet és a balesetek megelőzését célzó gondolkodást. Felnőttek esetében pedig annak a tudatosítása az elsődleges, hogy felelősséggel tartozunk a ránk bízott személyek, főként a gyerekek, de egy munkahelyen akár az ott dolgozók biztonságáért.

Sokszor 30-40 évesen döntünk úgy, hogy irányt váltunk és egy másik szakmát választunk. Ezért is vallom, hogy soha nem késő tanulni és a régóta bennünk lévő terveinket megvalósítani. Mindenkit, akit érdekel a munkavédelem és tűzvédelem területe, arra biztatok, hogy merjen elindulni ezen a pályán. A szakterületünk éppen azért vonzó, mert többrétű, izgalmas és újszerű. A napjaink sem sablonosak, sőt, mindig változatosak és sok emberhez tudunk közben kapcsolódni.

Vissza