Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Sándor Andrea Tűzvédelmi szakmérnök, munkavédelmi szakértő Pannon Kincstár, oktató

Sándor Andrea

Tűzvédelmi szakmérnök, munkavédelmi szakértő

Soha nem késő tanulni. Fiatalon még nem biztos, hogy érezzük, milyen fontos a több lábon állás, de később is mindig ott a lehetőség, bármikor belevághatunk.

Szakterületeim: munkavédelem, tűzvédelem, balesetmegelőzés.

A tűzvédelem régóta nagyon érdekelt, mégis egész más irányból érkeztem meg ide. Korábban dolgoztam egészségügyben, fogászaton, óvodapedagógus végzettséget is szereztem, ezután fordultam a munkavédelem, munkabiztonság felé. Jelenleg hatósági területen tevékenykedem.

A korábbi pedagógiai tanulmányaimnak azóta is folyamatosan hasznát veszem. Óvodákban, iskolákban rendszeresen oktatok balesetvédelmet a gyerekeknek, de pedagógusok számára is többször tartottam felkészítést ebben a témában. Rendészeti szakon tanuló középiskolásoknak pályaorientációs tanácsadással igyekszem támpontokat adni a jövőjük tervezéséhez.

A Pannon Kincstárban 2018 óta oktatok a munka- és tűzvédelem szakterületéhez tartozó tantárgyakat.

Számomra nagyon fontos, hogy már gyerekkortól kialakítsuk a tűzvédelmi szemléletet és a balesetek megelőzését célzó gondolkodást. Felnőttek esetében pedig annak a tudatosítása az elsődleges, hogy felelősséggel tartozunk a ránk bízott személyek, főként a gyerekek, de egy munkahelyen akár az ott dolgozók biztonságáért.

Sokszor 30-40 évesen döntünk úgy, hogy irányt váltunk és egy másik szakmát választunk. Ezért is vallom, hogy soha nem késő tanulni és a régóta bennünk lévő terveinket megvalósítani. Mindenkit, akit érdekel a munkavédelem és tűzvédelem területe, arra biztatok, hogy merjen elindulni ezen a pályán. A szakterületünk éppen azért vonzó, mert többrétű, izgalmas és újszerű. A napjaink sem sablonosak, sőt, mindig változatosak és sok emberhez tudunk közben kapcsolódni.

Vissza