Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés
Pannon Kincstár, Szabó Andrásné, Ápoló, felnőtt szakápoló, egészségügyi szakoktató (BSc), egészségtan tanár (MSc)

Szabó Andrásné

Egészségügyi végzettségeim: ápoló, felnőtt szakápoló, egészségügyi szakoktató (BSc), egészségtan tanár MSc)

„Életünk, munkáink és tetteink emlékei másokban is folytatódnak.” (Rosa Parks)

Szakterületeim: általános ápolástan és gondozástan, klinikumi és szakápolástani ismeretek, ápolói szakmai ismeretek, elsősegélynyújtás – első ellátás. Anatómia-élettan-kórélettan

Az egészségügyben eltöltött több mint 40 év során széles körű szakmai ismeretekre és tapasztalatra tettem szert. 10 évig a betegágy mellett, főnővér helyettesként dolgoztam a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház I. Belgyógyászati Osztályán. 1981-től kórházunk részt vállal az egészségügyi képzésben résztvevő nappali és a felnőttoktatásban résztvevő tanulók gyakorlati oktatásában. Oktatóként már ekkor bekapcsolódtam a gyakorlati oktatásban. Elméleti óraadóként is vállaltam órákat, mert vallom, hogy az elmélet-gyakorlat egysége biztosítja a tanulók számára az ok-okozati összefüggésekre épülő szakmai munka megismerését.

1989-től 2015-ig a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház intézeti szakoktatói munkakörét töltöttem be, melynek során lehetőségem volt az oktatási feladatok mélyebb megismerésére. Több évtizede tevékenykedem oktatóként, vizsgáztatóként, és felkérésre szakmai tananyagfejlesztőként (egészségügyi asszisztens, geriátriai szakápoló).

A Pannon Kincstárban a kezdetektől 2016-ig dolgoztam oktatói feladatkörökben, majd felkérésre 2021-től ismét ebben az oktatói csapatban tevékenykedem.

Oktatói hitvallásom: a tudást új ismeretek elsajátításával, az ápolói hivatást szakmai alázattal és személyes példamutatással lehet átadni a tanulók számára.

Vissza