Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Pannon Kincstár, Szekerczés Norbert, okl. egészségügyi tanár, gyógymasszrő, nemzetközi elsősegélynyújtás oktató (EFR instructor)

Szekerczés Norbert

okl. egészségügyi tanár, gyógymasszőr, nemzetközi elsősegélynyújtás oktató (EFR instructor)

„Amit hallok, azt elfelejtem, amit látok, arra emlékszem, amit csinálok, azt tudom is.”
(Konfuciusz)

Ennek megfelelően igyekszem az óráimat tartani – mindig a gyakorlati alkalmazáson van a hangsúly és annak begyakorlásán, hogy az bármikor felhasználható, biztos tudást adjon.

Szakterületeim: elsősegélynyújtás, komplex klinikai szimulációs gyakorlat – és még, ami jön.

2009-ben végeztem egészségtan tanár szakon, ezt követően ápoló szakképesítést szereztem és a szakmában dolgoztam majdnem 10 évig, különféle kórházi osztályokon, többek között traumatológián, intenzíven és sürgőségin.

Már ekkor is részese voltam a hozzánk érkező tanulók gyakorlati oktatásának, amelyet nagyon szerettem.

Az elsősegélynyújtással kisiskolás korom óta foglalkozom, így körülbelül 20 éves elsősegélynyújtási tapasztalattal és ezen felül mintegy 10 év elsősegély-oktatói tapasztalattal is rendelkezem. Ezt továbbfejlesztve végeztem el a nemzetközi elsősegélynyújtás oktatói képzést.

Az élet 2017-ben úgy hozta, hogy lehetőségem volt egy szakképző intézményben elhelyezkedni főállású tanárként, ahol azóta is dolgozom.

2018 óta tanítok a Pannon Kincstárban is.

Ahhoz, hogy még professzionálisabban tudjam ellátni feladataimat, 2019-ben elvégeztem az egészségügyi tanár mesterképzési szakot.

A munkám mellett mindig képeztem magam, ezért több szakképesítéssel is rendelkezem. Egészségügyi szakmai tanárként nemcsak az egészségügyi tárgyak oktatásában veszek részt, hanem a sport ágazat kapcsolódó tantárgyait is oktatom, illetve 2019 óta – mivel alternatív mozgás-masszázsterapeuta és gyógymasszőr szakképesítéssel is rendelkezem – masszázs-szakmai tantárgyakat is oktatok.

Fontos, hogy szeressük a választott szakmánkat, akarjunk és szeressünk emberekkel foglalkozni, velük dolgozni, a ránk bízott betegeket partnernek tekinteni, akár a gyógyító-ápoló munkában, akár bármely más területen.

A megszerzett tudást és képességet azonban folyamatosan szinten kell tartani, ezért javaslom, hogy a tanulók is folyamatosan képezzék magukat a saját szakterületükön belül, hiszen ezzel még többet tehetnek a rájuk bízott emberekért.

Vissza