Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Tóth József Igazságügyi ingatlanszakértő Pannon Kincstár, oktató

Tóth József

Igazságügyi ingatlanszakértő

Szórakoztatás nélkül ma már nem lehet tanítani.

Szakterületeim: műszaki ismeretek az ingatlanközvetítő és a társasházkezelő tanfolyamok keretében.

Okleveles magasépítő üzemmérnök alapvégzettséggel, építőipari igazságügyi szakmérnök oklevéllel és több OKJ-s bizonyítvánnyal rendelkezem.

Szakmai pályafutásomat művezetőként kezdtem az építőiparban, a későbbiek során voltam építésvezető helyettes, valamint közalkalmazottként részt vettem közbeszerzési eljárások lebonyolításában, az ajánlatkérések műszaki tartalmának kidolgozásában, a beérkezett pályázatok kiértékelésében és az építési beruházások műszaki ellenőrzésében.

2007 környékén a szakmai érdeklődési köröm egyre inkább elmozdult oldalirányba, az ingatlanforgalmazás és az ingatlan-értékbecslés szakterületre. Ennek eredményeképpen külsős vállalkozóként jelzáloghitelekhez kezdtem el értékbecsléseket készíteni, majd pénzintézeti alkalmazottként mások értékbecslését validáltam és a menedzsment számára állítottam össze döntéselőkészítő anyagokat. Jelentős szakmai előrelépést jelentett, amikor 2012-ben ingatlan-értékbecslés szakterületen felvettek az Igazságügyi Minisztérium által vezetett igazságügyi szakértői névjegyzékbe. Azóta bíróságok, rendőrség, adóhivatal és egyéb hatóságok kirendelésére, valamint magán megbízások alapján igazságügyi szakértő minőségben készítem az értékbecsléseket, a szakvéleményeket.

Külsős előadóként felnőttoktatási területen 2003 óta dolgozom, ez a hosszú időszak mára azt eredményezte, hogy nem reggelente borotválkozás közben találom ki, hogy mit is kellene aznap elmondanom az órán. Az „ingatlanos” tanfolyamokon a műszaki ismeretek és az utóbbi években az értékbecslés témaköröket tanítom. Az óráimat, előadásaimat minden esetben közérthető módon, gyakorlati tapasztalataim felhasználásával és bemutatásával igyekszem megtartani. A hallgatóktól és a tanfolyamszervezőktől kapott visszajelzések szerint ez többnyire sikerül is.

A Pannon Kincstárban 2019 óta oktatok.

Az erősségem a tantermi oktatás, ahol kézzel-lábbal mutogatva, táblára rajzolva és diákat (fotókat) vetítve lehet az ismereteket átadni. A pandémia azonban rákényszerített az interneten keresztüli online oktatásra és oktató videók készítésére is. Ma már elmondhatom magamról, hogy nem esek kétségbe, ha ilyen módon kell órát tartanom és szeretettel várom jelenlegi, valamint leendő hallgatóimat az óráimon!

Vissza