Audiológiai asszisztens képzés visszanézhető órákkal és ONLINE jegyzetekkel

A korábbi OKJ 54 725 02 Audiológiai asszisztens és hallásakusztikus képzés megszűnt, helyette végezd el megújult, államilag elismert szakmai képzésünket ONLINE!

Ajánlataink

SZEPTEMBERI AJÁNLATAINK

A csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 790 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás
 • Diákigazolvány: van
 • 10 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás pénteken 16:30-19:40 és szombaton 8:30-15:10 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 20.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. szeptember 14.
 • Tandíj részletekben*: 10×85 900 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga*: várhatóan 2025. október, melyre vizsgagaranciát* adunk
 • Gyakorlat: egyéni tanrend szerint
 • FONTOS: a képzésre csak olyan érdeklődők jelentkezését várjuk, akik jelenleg is dolgoznak az audiológiai ellátásban
Jelentkezem Tudj meg többet!

B csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 685 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, korábban megszerzett egészségügyi végzettség,  szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
 • Diákigazolvány: van
 • 5 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás pénteken 16:30-19:40 és szombaton 8:30-15:10 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. március 15.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. április 6. – BIZTOSAN INDUL!
 • Tandíj részletekben*: 5×147 900 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga*: várhatóan 2024. október, melyre vizsgagaranciát* adunk
 • Gyakorlat: egyéni tanrend szerint
 • FONTOS: a képzésre csak olyan érdeklődők jelentkezését várjuk, akik jelenleg is dolgoznak az audiológiai ellátásban
Jelentkezem Tudj meg többet!

* – További infó a GYIK-ben.

Miért legyél audiológiai asszisztens?

Oktatóink

Katona Józsefné, Gyógypedagógus, szociálpedagógus, kriminálpedagógus, szociálpolitikus és közoktatási szakértő, Pannon Kincstár

Katona Józsefné

Gyógypedagógus, szociálpedagógus, kriminálpedagógus, szociálpolitikus és közoktatási szakértő

Bemutatkozás

“Az embernek hitelesnek kell lenni; meg kell bíznia a saját tapasztalásban és tényekben; saját véleményét, nézeteit, önmagát vállalni; és feltétel nélkül elfogadni másokat.”
(Carl Rogers)

Szakterületeim: gyógypedagógia, szociálpedagógia, gyermek- és ifjúságvédelem, kriminálpedagógia, szociálpolitika.

Pályafutásomat általános ápolói, asszisztensi, gyermek ápolói-gondozói végzettség birtokában ápolónőként kezdtem a Vakok Állami Intézetében, majd a Mozgássérültek Állami Szociális Intézetében folytattam ápolónőként, és az első diplomám megszerzése után tanárként. Ezt követően több évtizeden keresztül tanítottam egészségügyi szakközépiskolában és felnőttoktatásban ápoló képzésben, valamint szociális gondozó és ápoló képzésben. Mellette tevékenykedtem ifjúságvédelmi felelősként, pszichológia-tanár szakos hallgatók vezető tanáraként, valamint érettségi elnökként közép és emelt szinten is.

Végzettségeim:

 • gyógypedagógus, pszichopedagógia és oligofrénpedagógia szakon a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán;
 • szociálpedagógus, gyermek- és ifjúságvédelmi, tanácsadó tanári és kriminálpedagógiai specializációval az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán;
 • szociálpolitikus a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán;
 • szakvizsgázott pedagógus az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen közoktatási szakértő és külső gyakorlatvezető specializációval.

A Pannon Kincstárban 2016-tól tevékenykedem.

Úgy vélem, tanulóink számára nagyon fontos a folyamatos tanulás, új ismeretek szerzése, a technikai fejlődés és ahhoz kapcsolódó új módszerek megismerése, munkájuk során annak alkalmazása, hogy sikeresek, eredményesek, és elégedettek lehessenek munkájukban és az életükben is.

Hoffmann Kálmán, Pannon Kincstár, oktató

Hoffman Kálmán

Ridegné Cseke Irén Egészségügyi szakoktató-mentortanár, pedagógiai előadó, közoktatásvezető, intenzív terápiás ápoló Pannon Kincstár, oktató

Ridegné Cseke Irén

Egészségügyi szakoktató-mentortanár, pedagógiai előadó, közoktatásvezető, intenzív terápiás ápoló

Bemutatkozás

„Az egyén erőfeszítéseinek legértékesebb eredménye nem az, amit kap, hanem amivé válik a tevékenysége által.”
(Részlet John Ruskin Előadások a művészetről c. könyvéből)

Szakterületeim: ápolástan és gondozástan, klinikumi és szakápolástani ismeretek, pedagógia és betegedukáció, egészségügyi jog és etika, egészségnevelés-egészségfejlesztés, kommunikáció, elsősegélynyújtás.

Pályám kezdetén közvetlen betegágymelletti intenzív terápiás ápolóként dolgoztam néhány évig, és azt követően – több évtizede – oktatóként, vizsgáztatóként, közigazgatási szakemberként tevékenykedem az egészségügyi alapképzés, szakképzés különböző területein, a középfokú képzési szinttől, a felsőoktatási-egészségtudományi szintig, az ágazati irányításban pedig az egészségügyi minisztériumban, továbbá annak háttérintézményeiben.

Mindezek tették lehetővé számomra azt, hogy egy-egy témát, problémakört több aspektusból is megközelíthessek.

A Pannon Kincstárban a kezdetektől dolgozom, oktatói, oktatásszervezői, szakértői, mentortanári feladatkörökben.

Álláspontom szerint minden életkori szakaszra, de a felnőttkori képzésre is igaz, hogy az oktatás nevelés is egyben. Mindezt specifikussá éppen az teszi, hogy az egészségügyi szakemberek képzésére vállalkozva, a nevelésre, a bánásmódra sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk, tekintettel arra, hogy az egészségügyi szolgáltatónál a képzésben résztvevő először találkozik a különböző életkorú és státuszú beteggel, kisgyermekkel, idős egyénnel, és a tudatos kommunikáció, metakommunikáció, az odafigyelés, odafordulás, a segítőkészség rendkívüli hangsúlyt kell, hogy kapjon minden egyes tanítási alkalommal. Elsősorban ezzel segíthetünk abban, hogy a páciensek kiszolgáltatottsága csökkenjen.

Részemről ez a legfontosabb üzenet a tanítványok felé.

Hogyan fog audiológiai asszisztensként kinézni egy napod?

Az audiológiai asszisztens az ép hallásúak és a hallássérültek vizsgálatával foglalkozik. Tevékenységét részben önállóan, és az audiológus szakorvos felügyeletével végzi. Vizsgálati, gondozási időpontokat egyeztet. Megtervezi a hallásvizsgálatok helyes sorrendjét, a szükséges eszközöket, műszereket előkészíti, gondoskodik azok megfelelő működéséről. A vizsgálatok előtt kompetenciájának megfelelő betegtájékoztatást végez. Korszerű diagnosztikai eszközöket használva,szubjektív és objektív hallásvizsgálati módszereket alkalmaz, részt vesz a halláscsökkenés mértékének, típusának, helyének pontos meghatározásában, kivizsgálásában, dokumentálásában. Feltárja a hallássérült páciens fizikai és pszichikai állapotát, szükségleteit, hallásjavító eszközének kiválasztásában és egyénre szabott beállításában segédkezik. Az ép hallás megőrzése érdekében prevenciós tevékenységet, egészségügyi felvilágosítást végez a hallást érintő, befolyásoló, károsító civilizációs és egyéb ártalmakról. A kivizsgálást, rehabilitációt alkotó team tagjaival együttműködik, kommunikációjában szakmai nyelvezetet használ. Munkája során betartja a szakmai protokollokat, az etikai, higiéniai, adatvédelmi, munkavédelmi, tűzvédelmi, társadalombiztosítási szabályokat. Tudását, ismereteit folyamatosan bővíti, nyitott és érdeklődik a szakterületét érintő és ahhoz szorosan kapcsolódó társterületek új diagnosztikai eljárásai és a hallásrehabilitáció újdonságai iránt.

Miből áll a képzés?

Jelentkezem

Tanulási területek

Gyakran ismételt kérdések

Jelentkezés

A beérkezett jelentkezésedet feldolgozzunk, majd elektronikus úton szerződést kötünk. Az e-szerződést az eszerzodes.hu -n keresztül küldjük ki a jelentkezéskor megadott e-mail címedre.
A képzés indulása előtt legkésőbb 2 héttel jelentkezünk az e-szerződéseddel. Amennyiben, képzésünk mellett a „BIZTOSAN INDUL!” feliratot látod, akkor a jelentkezésed után 1 perccel máris küldjük az e-szerződésedet. FONTOS: e-szerződést csak a személyes adatok megadása esetén tudunk küldeni! Ha elfelejtetted volna megadni személyes adataidat a jelentkezéskor, arra kérünk, hogy ismét küldd el nekünk a jelentkezésedet a kitöltött adataiddal.
Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépés alkalmával egy pár kattintásos varázsló segítségével tudod kiválasztani a kívánt fizetés módját, itt adhatod meg a költségviselőt (magánszemély, cég), itt tudod feltölteni a kedvezmény igénybevételéhez a szükséges dokumentumokat, nem utolsó sorban csatolnod kell személyes okmányaid befotózott képét.
Amennyiben nem érkezett meg az e-szerződés az e-mail címedre, vagy elakadtál az e-szerződés aláírásával, kérünk, keresd fel a képzés dedikált ügyintézőjét.
Igen. Fontos, hogy a felnőtteknek levelezős diákigazolvány jár. Az ehhez kapcsolódó kedvezményekről a diakigazolvany.hu oldalon érdemes tájékozódni. Ha szeretnél diákigazolványt, akkor az igénylést egy okmányirodában kell kezdeni, és a kész igazolványt majd az iskolában tudod átvenni. A kártya nem készül el rögtön, addig ideiglenes igazolványt tudunk kiadni, ami ugyanúgy használható, mint a kártya.

Fizetés

 • Családi kedvezmény: A képzés megkezdésekor GYED/GYES/GYET vagy GYOD -n lévő kismamák 10% kedvezményt igényelhetnek. A kedvezmény igénybevételének feltétele a gyermek anyakönyvi kivonatának feltöltése Ügyfélkapunkra a beiratkozást követően. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A képzés megkezdésekor regisztrált munkanélküliek 10% kedvezményt igényelhetnek, melyről érvényes dokumentumot a beiratkozást követően az Ügyfélkapun keresztül kell feltöltened. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • Csoportos kedvezmény: hozz magaddal még legalább egy olyan jelentkezőt, aki veled együtt beiratkozik a képzésre, és a tandíj összegéből 10%kedvezményt adunk neked és annak is, akit hoztál. A kedvezményt csak új tanulóink vehetik igénybe, akik korábban nem jártak a Pannon Kincstárba. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy online jelentkezéskor a megjegyzés rovatban mindenkinél szerepeljen a csoportos kedvezményt igénybevevők neve, azaz, akikkel együtt fogtok beiratkozni.
 • Visszatérő-tanulói kedvezmény: 10% kedvezményt biztosítunk azon tanulóink számára, akik a második képzést is Iskolánkban végzik. A kedvezményt a korábban megszerzett Pannon Kincstár által kiállított bizonyítvány/tanúsítvány feltöltésével lehet igényelni. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A fenti kedvezményeink nem összevonhatóak egymással! Továbbá kedvezményes időszak (pl. Early Bird, akciós ár és más promóciók) alatt a fenti kedvezmények nem érvényesíthetők!
  A képzés elindulása előtt e-szerződést kötünk. Az e-szerződés részletesen tartalmazza mikor és milyen összegben kell teljesítened a tandíjat, vizsgadíjat.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az Ügyfélkapun keresztül lehetőséged nyílik azonnali jóváírás mellett bankkártyával fizetni. Mivel a bankkártyás fizetés mögött egy 256 bites titkosítás gondoskodik adataid védelméről, így elmondhatjuk, hogy ez a fizetési forma a leggyorsabb és legbiztonságosabb. Ha mégis inkább más fizetési lehetőséget választanál, úgy átutalással is fizethetsz, így azonban néhány munkanap is eltelhet, amíg a jóváírást te is láthatod a rendszerben.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépést követően tudod kiválasztani a fizetés módját, illetve azt, hogy Te vagy a munkáltatód/cég fizeti majd a tandíjat. Céges befizetés esetén az adószámra mindenképpen szükség lesz. Amennyiben a céges befizetést választod, úgy a havi részletekben történő fizetés helyett a varázsló által felkínált fizetési ütemezés elérhető.

  A képzés menete

  Az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a tanóra előtt 15 perccel elérhetővé válik az „Ugrás az online közvetítésre!” ikon, mely egy kattintással az ONLINE órára csatlakozik. Az ONLINE órához nincs szükség előre telepített szoftverre/applikációra, sőt, a magyar nyelvű környezet könnyen kiismerhető lesz. Ha az ONLINE órához nem tudsz csatlakozni, mert közbeszólt éppen az élet, akkor lehetőséged van az órát visszanézni, ezzel is szeretnénk rugalmasabbá és személyre szabottá tenni a képzés.
  A tanórák jegyzeteit az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a Csatolmányok oszlopban találod. A képzéshez tartozó központi tananyagot az Ügyfélkapu / Letöltések menü alól nyithatod meg.
  A képzéssel kapcsolatban általános tájékoztatóinkat az Ügyfélkapu / Letöltések menü alatt találod. Továbbá a képzés tanulmányi referense rendszeresen, előre kiírt időpontban ONLINE tájékoztatót tart. Iskolánk hivatalos kommunikációs csatornája az e-mail. A képzés ideje alatt minden információt e-mailen küldünk meg, és arra kérünk Téged, hogy megkereséseidet lehetőség szerint e-mailen címezd felénk.

  Vizsgázás

  A vizsga az iskola épületében van, természetesen az intézményi (pl. kórházi) gyakorlat kivételével.
  A vizsgára bocsátás feltétele a sikeres ágazati alapvizsga és a leadott portfólió. A vizsgán írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsgarész lesz.
  A vizsgabizottság az iskolától független, külsős vizsgáztatókból áll.
  A vizsgadíjat a vizsgát megelőző hónapokban, két részletben kell befizetni, ez is látszik a fizetési ütemezésedben.
  Ez országról-országra változik. Van, ahol elég a bizonyítvány fordítása, van ahol az EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő kell és olyan is van, ahol egy megfeleltetési eljárást tartanak. Természetesen minden esetben segítünk a szükséges igazolásokkal.
  A sikeres vizsgát sajnos nem tudjuk garantálni, de arra törekszünk, hogy minden tanulónk elsőre sikeresen vizsgázzon. Amennyiben ez mégsem sikerül, akkor lép életbe a vizsgagarancia, mely érvényes az összes képzésünkre. Így a sikertelen vizsgát követően 1 évig jogosult vagy ingyenesen bekapcsolódni a következő vizsgázó osztály képzésébe. Ezzel segítünk téged abban, hogy minél hamarabb sikeresen le tudj vizsgázni, ha esetleg elsőre nem sikerül. További információt a tanulmányi referenstől tudhatsz meg a vizsgagaranciával kapcsolatban.
  Jelentkezem

  Bónuszok

  több, mint 30.000 Ft értékben

  Miért nálunk végezd el?

  A Pannon Kincstár Humán Szakképző Központban több mint 15 éve biztosítjuk az utánpótlást a segítő szakmák, valamint a pénzügyi, jogi, logisztikai és más gazdasági szakterületek számára.

  A nálunk végzett tanulókkal és a szakmájukban is aktívan dolgozó oktatóinkkal az elmúlt évek alatt hatalmasra nőtt a szakmai családunk.

  Igyekszünk úgy alakítani képzési palettánkat, hogy időben felkészüljünk a változó helyzetekre és mindig magas szintű, piacképes tudást nyújtsunk.

  KÖZÖS TANULÁS, SZAKÉRTŐ TANÁROK, VISSZANÉZHETŐ ÓRÁK!

  Online foglalkozásaink során aktív tanári jelenlét mellett otthonodból tehetsz szert a naprakész és mély szakmai tudásra. Fontos, hogy óráinkon olyan szakemberektől tanulhatsz, akik szakterületükön is aktívan végzik hivatásukat. Mindezek nemcsak a sikeres vizsgához segítenek hozzá, hanem ahhoz is, hogy a munka világába csöppenve valóban helyt tudj állni.

  Ha az élet úgy hozza és ki kell hagynod egy tanórát, akkor eléred visszanézhető formában a teljes órai anyagot. A felkészüléshez használhatod a tanáraid által feltöltött, online elérhető jegyzeteket is!

  Mindezek célja, hogy a képzés során életed ritmusához alkalmazkodva tudd a tanuláshoz szükséges időt is beilleszteni a mindennapokba!

  VÁLSÁGÁLLÓ SZAKMA

  Nem sok szakma válságálló, de egészségügyi szakemberekre mindig szükség lesz, sőt, most nagyobb szükség van, mint valaha.

  FEKTESS A JÖVŐBE

  Ennyire kedvező körülmények még sosem voltak ahhoz, hogy a saját tudásod egy következő szintre emeld, új szakmát sajátíts el és új lehetőséget nyiss az életedben.

  Ismerj meg minket jobban!

  Nézd meg a bemutatkozó videónkat!

  Dedikált ügyintéződ

  Az alábbi témákkal fordulhatsz hozzám telefonon és e-mailben:

  • a képzés menetével,
  • beiratkozással,
  • gyakorlattal

  kapcsolatos tudnivalók, vagy egyéb, a képzéshez fűződő kérdések.

  Horváth Alexandra

  tanulmányi referens

  Kérdés esetén, kérünk, írj e-mailt a [email protected] e-mail címre, mely megkeresésekre 2 munkanapon belül válaszolunk! Ügyfélfogadási időben telefonon is elérsz: +36 1 577 8322

  Ügyfélfogadási idő:
  Kedd-Péntek: 12:30-16:30
  Szombat: 7:30-15:30

  A KÉPZÉS ADATAI:

  A szakma megnevezése:
  Egészségügyi asszisztens
  A szakma szakmairánya:
  Audiológiai asszisztens
  Képzési forma:
  iskolai rendszerű szakmai oktatás
  A szakma azonosító száma:
  5 0913 03 02

  OM azonosító:
  201 786