Skip to main content

Nagy Márta

Műtős szakasszisztens, Jávorszky Ödön Kórház

Ami nem öl meg, az megerősít” (Friedrich Nietzsche)

Műtős szakasszisztensként dolgozom Vácon a Jávorszky Ödön Kórház központi műtőjében immár 30 éve. Kisebb kitérőkkel tarkított ez az elmúlt 30 év, mert az élet időnként a változtatást is szükségessé tette: dolgoztam más kórházakban, rendelőkben is hosszabb-rövidebb ideig, de Vácra mindig visszajártam. Lehetőségem nyílt egy külföldi projektben is részt vennem, ami nagy élmény volt, és szakmai tapasztalatot is követelt, illetve nyújtott.

A Pannon Kincstárnál 2022 májusában kezdtem el a tanítást, korábban az AO Műtősnői Társaságban végeztem oktatói tevékenységet.

Szeretem az oktatást, mert amellett, hogy továbbadhatom a tudásomat és a tapasztalataimat, az órákra való felkészülés nekem is szakmai kihívást, folyamatos ismétlést és tanulást, a tudásom felfrissítését jelenti. Bízom benne, hogy a szakma szeretetét és a tudást is közvetíteni tudom a tanulóknak, akik erre a pályára lépnek. Sok kitartást, türelmet, szorgalmat, tudásvágyat kívánok nekik ezen az úton. Kívánom, hogy megtalálják azt a szépséget és tartalmat ebben a szakmában, ami ide vonzotta őket.

Minden nehézség és küzdelem, amivel szembesülünk, hozzánk tesz valamit, tanulhatunk belőle, többek lehetünk általa. Megéri küzdeni.

Vissza