Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés
Tamaga Zsuzsánna Erika Okleveles vendéglátó-ipari üzemgazdász, közgazdász tanár Pannon Kincstár, oktató

Tamaga Zsuzsánna Erika

Okleveles vendéglátó-ipari üzemgazdász, közgazdász tanár

„A tanár nem csak tanítja tanítványait, maga is tanul tőlük.” (Mérő László)

Szakterületem: vendéglátás, kereskedelem, logisztika

1994 óta oktatok felnőttképzésben a vendéglátás, kereskedelem és logisztika területén, továbbá részt veszek ezen szakmák vizsgáinak előkészítésében, és a vizsgáztatásában is.

Alapvetően reál beállítottságú, gyakorlatias és vállalkozó szellemű vagyok, szeretem a kihívásokat, a sikerélmény éltet, ezért az oktatást a kezdetektől szinte végig vállalkozóként folytattam. Így, a vállalkozás keretében, volt lehetőségem gyakorlatban is folytatni a szakmámat.

Hogy a nyarak se teljenek tétlenül, az oktatással időben összehangolva 25 éven keresztül egy balatoni vendéglátó üzlet tulajdonosa és üzemeltetője voltam.  Ez igazi kihívás volt számomra, mert a vendéglátásnak ez egy olyan speciális területe, ahol a szakmai, gasztronómiai ismeretek mellett a vendégek és 20-25 alkalmazott irányításához elengedhetetlen volt a jó szervezőkészség, rugalmasság, emberismeret és kommunikációs készség. Itt minden nap egyszerűen érzékelhető és mérhető volt az eredmény, és ez a sikerélmény mindig óriási kedvet adott a továbbiakhoz. Még éppen időben, a csúcson sikerült abbahagyni is, így – időközben nyugdíjba vonulva – ma már az unokákkal kibővült család mellett az oktatás tölti ki a szabadidőmet. De ezt is nagyon szeretem, mert itt továbbra is emberekkel foglalkozhatom, és kihívás is akad bőven!

A Pannon Kincstárnál 2021-től oktatok.

Remélem, hogy a pályafutásom során megszerzett elméleti tudásnak és az erre épülő tapasztalataimnak hasznát veszik még a diákok!

Vissza