Együttműködésben a

Vertebra Alapítvánnyal, a képzés szakmai támogatójával.

A gerincferdülés szűrése és kezelésének alapelvei kreditpontos továbbképzés

18 kreditpontot érő továbbképzés a gerincferdülés olykor megtévesztő mítoszainak cáfolatában és valódi kezelési elvek mentén. Jelentkezz még ma!

Ajánlatunk

JÚNIUSI AJÁNLATUNK

Június 8.Most Popular

Előre fizetés esetén: 14 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: korábban megszerzett egészségügyi végzettség (kifejezetten: Gyermekápolás és gondozás / Mozgásterápia és fizioterápia / Védőnői ellátás szakmacsoport / Rehabilitációs és életvezetést támogató szakmacsoport(ok)) és eü-i nyilvántartási szám
 • Időpont: 2024. június 8., 8:30-15:10
 • Kredit érték: 18 kreditpont
 • Jelentkezési határidő: 2024. május 31.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Helyszínen fizetve*: 16 000 Ft – Részletek ITT!
Jelentkezem Tudj meg többet!

* – További infó a GYIK-ben.

Előadóink

dr. Cs. Frank László

gyermek ortopéd sebész, főorvos Heim Pál Országos Gyerekgyógyászati Intézet

Témakörök:

 • A gerincferdülés szűrése, felismerése, típusai
 • A gerincferdülés általános kezelési elvei
 • A gerincferdülés szűrése: jó és rossz gyakorlatok
 • Gerincferdülés és tévhitek

dr. Horváth Nikoletta

ortopéd szakorvos, egyetemi tanársegéd, Semmelweis Egyetem, Ortopédiai Klinika

Témakörök:

A Scheuermann-kór szűrésének, felismerésének, diagnosztikájának alapvető információi, nehézségei, a kezelés átfogó bemutatása. Szóba jöhető mozgásterápia, sport, és az életminőség kérdései Scheuermann-kór esetén.

Prommer Katalin

gyógytornász-manuálterapeuta

Témakörök:

A gerincferdülés esetén alkalmazott mozgásterápiás módszerek: egyéni, 3 dimenziós terápiák, az úszás és a sportok elhelyezése a kezelésben, kitekintés a gyógytestnevelés felé. A sportolás megítélése gerincferdülés esetén.

Schuster Barbara

pszichopedagógus

Témakörök:

A magzati csigolyafejlődési rendellenesség diagnózisa, tájékoztatás és a kommunikáció szerepe a diagnózis pillanatában. A kompetens és hiteles információ jelentősége, betegút csigolyafejlődési rendellenesség esetén. A Babacsigolya program.

Miről fog szólni a kreditpontos továbbképzés?

Kreditpontos továbbképzésünk számos misztikus kérdésre választ ad, úgy mint:

 • Az úszás tényleg nem gyógyítja a gerincferdülést?
 • Nem az iskolatáska és az egyoldali sportok okozzák a gerincferdülést?
 • Milyen mozgásterápiára van szükség scoliosis esetén?
 • Miért nem elég a gyógytestnevelés?
 • Ha a csecsemő ferdén tartja a fejét, lehet, hogy csigolyafejlődési rendellenessége van?
 • Miben különbözik a hanyagtartás és a Scheuermann-kór? Segít, ha azt mondják a gyereknek: húzd ki magad?
 • Létezik gerincferdülés esetén műtéti kezelés? Akár kisgyermekkorban is?
 • Miért fordul a Vertebra Alapítványhoz egyre több kismama?

Továbbá, naprakész információkon ill. különleges szemléletmódon keresztül mutatja be a gerincferdülés szűrésével és kezelésével kapcsolatos tapasztalásokat. A kreditpontos tanfolyam tisztázza az alapvető fogalmakat, a diagnosztika, a szűrés legfontosabb kérdéseit, bemutatja az evidence based kezelési módokat és azok eredményeit – a terület legnevesebb szakértőinek előadásában.

Gyakran ismételt kérdések

Jelentkezés

A beérkezett jelentkezésedet feldolgozzunk, majd elektronikus úton szerződést kötünk. Az e-szerződést az eszerzodes.hu -n keresztül küldjük ki a jelentkezéskor megadott e-mail címedre.
A képzés indulása előtt legkésőbb 2 héttel jelentkezünk az e-szerződéseddel. Amennyiben, képzésünk mellett a „BIZTOSAN INDUL!” feliratot látod, akkor a jelentkezésed után 1 perccel máris küldjük az e-szerződésedet. FONTOS: e-szerződést csak a személyes adatok megadása esetén tudunk küldeni! Ha elfelejtetted volna megadni személyes adataidat a jelentkezéskor, arra kérünk, hogy ismét küldd el nekünk a jelentkezésedet a kitöltött adataiddal.
Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépés alkalmával egy pár kattintásos varázsló segítségével tudod kiválasztani a kívánt fizetés módját, itt adhatod meg a költségviselőt (magánszemély, cég), itt tudod feltölteni a kedvezmény igénybevételéhez a szükséges dokumentumokat, nem utolsó sorban csatolnod kell személyes okmányaid befotózott képét.
Amennyiben nem érkezett meg az e-szerződés az e-mail címedre, vagy elakadtál az e-szerződés aláírásával, kérünk, keresd fel a képzés dedikált ügyintézőjét.
Nem, az iskolai rendszeren kívüli felnőttképzésben sajnos nem jár a diákigazolvány.

Fizetés

 • Családi kedvezmény: A képzés megkezdésekor GYED/GYES/GYET vagy GYOD -n lévő kismamák 10% kedvezményt igényelhetnek. A kedvezmény igénybevételének feltétele a gyermek anyakönyvi kivonatának feltöltése Ügyfélkapunkra a beiratkozást követően. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A képzés megkezdésekor regisztrált munkanélküliek 10% kedvezményt igényelhetnek, melyről érvényes dokumentumot a beiratkozást követően az Ügyfélkapun keresztül kell feltöltened. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • Csoportos kedvezmény: hozz magaddal még legalább egy olyan jelentkezőt, aki veled együtt beiratkozik a képzésre, és a tandíj összegéből 10% kedvezményt adunk neked és annak is, akit hoztál. A kedvezményt csak új tanulóink vehetik igénybe, akik korábban nem jártak a Pannon Kincstárba. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy online jelentkezéskor a megjegyzés rovatban mindenkinél szerepeljen a csoportos kedvezményt igénybevevők neve, azaz, akikkel együtt fogtok beiratkozni.
 • Visszatérő-tanulói kedvezmény: 10% kedvezményt biztosítunk azon tanulóink számára, akik a második képzést is Iskolánkban végzik. A kedvezményt a korábban megszerzett Pannon Kincstár által kiállított bizonyítvány/tanúsítvány feltöltésével lehet igényelni. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A fenti kedvezményeink nem összevonhatóak egymással! Továbbá kedvezményes időszak (pl. Early Bird, akciós ár és más promóciók) alatt a fenti kedvezmények nem érvényesíthetők!
  A képzés elindulása előtt e-szerződést kötünk. Az e-szerződés részletesen tartalmazza mikor és milyen összegben kell teljesítened a tandíjat, vizsgadíjat.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az Ügyfélkapun keresztül lehetőséged nyílik azonnali jóváírás mellett bankkártyával fizetni. Mivel a bankkártyás fizetés mögött egy 256 bites titkosítás gondoskodik adataid védelméről, így elmondhatjuk, hogy ez a fizetési forma a leggyorsabb és legbiztonságosabb. Ha mégis inkább más fizetési lehetőséget választanál, úgy átutalással is fizethetsz, így azonban néhány munkanap is eltelhet, amíg a jóváírást te is láthatod a rendszerben.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépést követően tudod kiválasztani a fizetés módját, illetve azt, hogy Te vagy a munkáltatód/cég fizeti majd a tandíjat. Céges befizetés esetén az adószámra mindenképpen szükség lesz. Amennyiben a céges befizetést választod, úgy a havi részletekben történő fizetés helyett a varázsló által felkínált fizetési ütemezés elérhető.

  A képzés menete

  Az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a tanóra előtt 15 perccel elérhetővé válik az „Ugrás az online közvetítésre!” ikon, mely egy kattintással az ONLINE órára csatlakozik. Az ONLINE órához nincs szükség előre telepített szoftverre/applikációra, sőt, a magyar nyelvű környezet könnyen kiismerhető lesz. Ha az ONLINE órához nem tudsz csatlakozni, mert közbeszólt éppen az élet, akkor lehetőséged van az órát visszanézni, ezzel is szeretnénk rugalmasabbá és személyre szabottá tenni a képzés.
  A tanórák jegyzeteit az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a Csatolmányok oszlopban találod. A képzéshez tartozó központi tananyagot az Ügyfélkapu / Letöltések menü alól nyithatod meg.
  A képzéssel kapcsolatban általános tájékoztatóinkat az Ügyfélkapu / Letöltések menü alatt találod. Továbbá a képzés tanulmányi referense rendszeresen, előre kiírt időpontban ONLINE tájékoztatót tart. Iskolánk hivatalos kommunikációs csatornája az e-mail. A képzés ideje alatt minden információt e-mailen küldünk meg, és arra kérünk Téged, hogy megkereséseidet lehetőség szerint e-mailen címezd felénk.
  Jelentkezem

  Helyszín

  Kreditpontos továbbképzésünk helyszíne a belváros szívében a Váci utca 47. szám található.
  Pannon Kincstár / 1056 Budapest, Váci utca 47. / 12-es kapucsengő

  Megközelítés: az V. kerület, Váci utca és Irányi utca sarkától 50 méterre, a Ferenciek terétől mindössze 1 perc sétára.

  Dedikált ügyintéződ

  Az alábbi témákkal fordulhatsz hozzám e-mailben:

  • a képzés menetével,
  • beiratkozással,
  • gyakorlattal

  kapcsolatos tudnivalók, vagy egyéb, a képzéshez fűződő kérdések.

  Tokodi Krisztina Ügyfélkapcsolati adminisztrátor a Pannon Kincstár munkatársa

  Tokodi Krisztina

  ügyfélkapcsolati adminisztrátor

  Kérdés esetén, kérünk, írj e-mailt a [email protected] e-mail címre, mely megkeresésekre 2 munkanapon belül válaszolunk! Ügyfélfogadási időben telefonon is elérsz: +36 1 577 8311

  Ügyfélfogadási idő:
  Kedd-Péntek: 12:30-16:30
  Szombat: 7:30-15:30

  A KÉPZÉS ADATAI:

  Képzés megnevezése:
  A gerincferdülés szűrése és kezelésének alapelvei

  Nyilvántartási szám:
  Bejelentés alapján folyó képzés
  B/2020/001637