Kisgyermekgondozó, -nevelő képzés visszanézhető órákkal és ONLINE jegyzetekkel

A korábbi OKJ 54 761 02 Kisgyermekgondozó, -nevelő képzés megszűnt, helyette végezd el megújult, államilag elismert szakmai képzésünket ONLINE!

Ajánlataink

SZEPTEMBERI AJÁNLATAINK

Szombati csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 395 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás) és pályaalkalmassági vizsgálat
 • Diákigazolvány: van
 • 8 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás pénteken 16:30-19:40 és szombaton 8:30-15:10 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 20.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. szeptember 14.
 • Tandíj részletekben*: 8×53 900 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga*: várhatóan 2025. május
Jelentkezem Tudj meg többet!

Hétköznapi csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 395 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás) és pályaalkalmassági vizsgálat
 • Diákigazolvány: van
 • 8 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás kedden és csütörtökön 16:40-20:40 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 20.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. szeptember 14.
 • Tandíj részletekben*: 8×53 900 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga*: várhatóan 2025. május
Jelentkezem Tudj meg többet!

* – További infó a GYIK-ben.

Miért legyél kisgyermekgondozó, -nevelő?

Oktatóink

Pannon Kincstár, Németh Mária, oktató, intézményvezető, Szigetmonostori Bölcsőde

Németh Mária

intézményvezető, Szigetmonostori Bölcsőde

Bemutatkozás

„A család az a hely, ahol megtanuljuk a reményt. A gyerekek nagyon gyorsan észreveszik, hogy a világban nem csak béke és harmónia van. A családban érjük el, hogy gyermekeink úgy találkozzanak az élet nehézségeivel, hogy tudják, szeretik őket. A remény a legfontosabb ajándék, amit gyermekeinknek adhatunk!”
(Don Bosco)

Szakterületeim: kisgyermekkori nevelés, pszichológiai és pedagógiai ismeretek

Érettségit követően a kisgyermeknevelői pályát választottam hivatásomnak. Felnőttképzésben bölcsődei szakgondozónő képesítést szereztem, majd a Nyugat-Magyarországi Egyetem Pedagógiai Főiskolai Karán szociálpedagógus-családpedagógus végzettséggel diplomáztam. Tanulmányaimat gyermekjóléti alapellátás területén szerzett szociális szakvizsgával és tereptanári képesítéssel bővítettem.

Hiszem, hogy a gyerekekkel és családjaikkal csakis szívvel-lélekkel lehet foglalkozni és lelkesedésemmel a munkatársaimat is motiválom. Magam is folyamatosan képzéseken veszek részt, 10 éve oktatóként adom át a bennem lévő elhivatottságot. A munkatársaim, tanítványaim fejlődésének megélése mindig erőt, energiát ad nekem, csakúgy, mint saját új feladataim és annak az élménye, hogy új emberekkel kerülhetek szakmai kapcsolatba.

Scheer Ferencné Szociálpedagógus Pannon Kincstár, oktató

Scheer Ferencné

Szociálpedagógus

Bemutatkozás

„A tanár személye fontosabb, mint az, amit tanít!”
(Karl Augustus Menninger)

Szakterületeim: családtan, neveléstan, egészséges csecsemő- és kisgyermek fejlődése, gondozása.
Szociálpedagógus vagyok, Család- gyermek- ifjúság szakon, bölcsődei szakgondozó végzettséggel, 8 éve nyugdíjas. Negyven évet dolgoztam Józsefvárosban. Pályakezdő kisgyermeknevelőként kezdtem a kerületben dolgozni, majd bölcsődevezető, az utolsó közel húsz évben az Egyesített bölcsődék vezetője voltam. Sok örömöt adott a kisgyermekekkel és családjukkal végzett munka. A kerület lakosságának sokszínűsége, tovább motivált a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek támogatására, fejlődési lemaradásaik kompenzálására. Erre kiváló lehetőség volt a fővárosban egyedüli Biztos kezdet gyerekház megnyitása és működtetése. Több Európai Integrációs Alap nyertes pályázatával sok ismeretet szereztünk munkatársaimmal a kerületben lakó ázsiai családok kultúrájáról, gyermeknevelési szokásaikról.
A kezdetektől 2007-től tanítok a Pannon Kincstárban Kisgyermeknevelőket, Nevelőszülőket, Pedagógiai családsegítő munkatársakat, családtan, neveléstan, egészséges csecsemő- és kisgyermek fejlődése, gondozása című tantárgyakat.
Mit üzenek a jövőbeni tanulóknak? A legcsodálatosabb hivatást választották! A gyermeknek és családjaiknak feltétel nélküli elfogadásával, támogatással és soha nem előítélettel, ítélkezéssel tudunk a javukra lenni. Melléjük és nem feléjük vagyunk rendelve.

Gaszler István szakmai egység vezető, Bolyai Gyermekotthoni Központ Pannon Kincstár, oktató

Gaszler István

szakmai egység vezető, Bolyai Gyermekotthoni Központ

Bemutatkozás

“Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat szavaidtól.”
(Carl William Buehne)

Szakterületeim: gyermek- és ifjúságvédelem, gyermekjogok, családvédelem, foglalkoztatás

Harminc éve dolgozom a gyermekvédelemben. Ez idő alatt betekintést kaptam a kapcsolódó hatósági igazgatás és szolgáltatásnyújtás területeibe is. Igyekeztem sokrétű tudással körülbástyázni magam a munkámhoz, így az évek alatt a család-, gyermek- és ifjúságvédelem területén többféle képesítést szereztem. Közben sok projektben és műhelymunkában közreműködtem, részt vettem ifjúságvédelmi intézmények, gyermekotthonok munkájában.

Szociális és gyermekvédelmi szakembernek, de mindenekelőtt pedagógusnak tartom magam. Azt gondolom, ha valaki ennyi mindent megélt, megtapasztalt, át is kell adnia belőle, amennyit csak tud. Miközben én is nap mint nap tanulok a hallgatóimtól. A Pannon Kincstárban a kezdetek óta itt vagyok, az első oktatók egyikeként.

Hiszem, hogy a kötelességekhez a jogok gyakorlásán keresztül vezet az út – ez nagyon fontos a felnőtt társadalomban, de ugyanilyen fontos a gyermekek esetében is. Ezért dolgozom mindennap, ezt szeretném átadni a tanítványaimnak és mindenkinek, aki tanácsért, segítségért fordul hozzám.

Hogyan fog kisgyermekgondozó-nevelőként kinézni egy napod?

A kisgyermekgondozó, -nevelő a 0-3 éves korú gyermekek nevelését – gondozását az erre a korosztályra szakosodott gyermekintézményekben önállóan végzi. Nevelő-gondozó munkáját a Bölcsődei nevelés-gondozás országos alapprogramjára és az intézménye Szakmai Programjára alapozza. Felelősséget vállal a rábízott kisgyermekekért, a nevelés folyamatában hozott döntéseiért és nevelői tevékenységének következményeiért. A nevelésben partnerként támogatja a szülőt. Empátiával képes fordulni a gyermekekhez és családjaikhoz, szakmai felkészültsége alapján, kongruensen tudja a családok felé közvetíteni a szakmai ismereteit. Egészséges életmódra nevel. Fejleszti a társas kompetenciákat, csoportnormákat. A kisgyermek igényeihez igazodó közös tevékenység során élményeket, viselkedési és helyzetmegoldási mintákat nyújt, az önálló próbálkozást és a kreativitást támogatja. Fejlődési és magatartászavarok észlelése esetén bevonja a megfelelő szakembereket. A gyermek fejlődésének rögzítésére digitálisan, esetenként manuálisan dokumentációt vezet.

Miből áll a képzés?

Jelentkezem

Tanulási területek

Gyakran ismételt kérdések

Jelentkezés

A beérkezett jelentkezésedet feldolgozzunk, majd elektronikus úton szerződést kötünk. Az e-szerződést az eszerzodes.hu -n keresztül küldjük ki a jelentkezéskor megadott e-mail címedre.
A képzés indulása előtt legkésőbb 2 héttel jelentkezünk az e-szerződéseddel. Amennyiben, képzésünk mellett a „BIZTOSAN INDUL!” feliratot látod, akkor a jelentkezésed után 1 perccel máris küldjük az e-szerződésedet. FONTOS: e-szerződést csak a személyes adatok megadása esetén tudunk küldeni! Ha elfelejtetted volna megadni személyes adataidat a jelentkezéskor, arra kérünk, hogy ismét küldd el nekünk a jelentkezésedet a kitöltött adataiddal.
Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépés alkalmával egy pár kattintásos varázsló segítségével tudod kiválasztani a kívánt fizetés módját, itt adhatod meg a költségviselőt (magánszemély, cég), itt tudod feltölteni a kedvezmény igénybevételéhez a szükséges dokumentumokat, nem utolsó sorban csatolnod kell személyes okmányaid befotózott képét.
Amennyiben nem érkezett meg az e-szerződés az e-mail címedre, vagy elakadtál az e-szerződés aláírásával, kérünk, keresd fel a képzés dedikált ügyintézőjét.
Igen. Fontos, hogy a felnőtteknek levelezős diákigazolvány jár. Az ehhez kapcsolódó kedvezményekről a diakigazolvany.hu oldalon érdemes tájékozódni. Ha szeretnél diákigazolványt, akkor az igénylést egy okmányirodában kell kezdeni, és a kész igazolványt majd az iskolában tudod átvenni. A kártya nem készül el rögtön, addig ideiglenes igazolványt tudunk kiadni, ami ugyanúgy használható, mint a kártya.

Fizetés

 • Családi kedvezmény: A képzés megkezdésekor GYED/GYES/GYET vagy GYOD -n lévő kismamák 10% kedvezményt igényelhetnek. A kedvezmény igénybevételének feltétele a gyermek anyakönyvi kivonatának feltöltése Ügyfélkapunkra a beiratkozást követően. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A képzés megkezdésekor regisztrált munkanélküliek 10% kedvezményt igényelhetnek, melyről érvényes dokumentumot a beiratkozást követően az Ügyfélkapun keresztül kell feltöltened. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • Csoportos kedvezmény: hozz magaddal még legalább egy olyan jelentkezőt, aki veled együtt beiratkozik a képzésre, és a tandíj összegéből 10% kedvezményt adunk neked és annak is, akit hoztál. A kedvezményt csak új tanulóink vehetik igénybe, akik korábban nem jártak a Pannon Kincstárba. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy online jelentkezéskor a megjegyzés rovatban mindenkinél szerepeljen a csoportos kedvezményt igénybevevők neve, azaz, akikkel együtt fogtok beiratkozni.
 • Visszatérő-tanulói kedvezmény: 10% kedvezményt biztosítunk azon tanulóink számára, akik a második képzést is Iskolánkban végzik. A kedvezményt a korábban megszerzett Pannon Kincstár által kiállított bizonyítvány/tanúsítvány feltöltésével lehet igényelni. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A fenti kedvezményeink nem összevonhatóak egymással! Továbbá kedvezményes időszak (pl. Early Bird, akciós ár és más promóciók) alatt a fenti kedvezmények nem érvényesíthetők!
  A képzés elindulása előtt e-szerződést kötünk. Az e-szerződés részletesen tartalmazza mikor és milyen összegben kell teljesítened a tandíjat, vizsgadíjat.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az Ügyfélkapun keresztül lehetőséged nyílik azonnali jóváírás mellett bankkártyával fizetni. Mivel a bankkártyás fizetés mögött egy 256 bites titkosítás gondoskodik adataid védelméről, így elmondhatjuk, hogy ez a fizetési forma a leggyorsabb és legbiztonságosabb. Ha mégis inkább más fizetési lehetőséget választanál, úgy átutalással is fizethetsz, így azonban néhány munkanap is eltelhet, amíg a jóváírást te is láthatod a rendszerben.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépést követően tudod kiválasztani a fizetés módját, illetve azt, hogy Te vagy a munkáltatód/cég fizeti majd a tandíjat. Céges befizetés esetén az adószámra mindenképpen szükség lesz. Amennyiben a céges befizetést választod, úgy a havi részletekben történő fizetés helyett a varázsló által felkínált fizetési ütemezés elérhető.

  A képzés menete

  Az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a tanóra előtt 15 perccel elérhetővé válik az „Ugrás az online közvetítésre!” ikon, mely egy kattintással az ONLINE órára csatlakozik. Az ONLINE órához nincs szükség előre telepített szoftverre/applikációra, sőt, a magyar nyelvű környezet könnyen kiismerhető lesz. Ha az ONLINE órához nem tudsz csatlakozni, mert közbeszólt éppen az élet, akkor lehetőséged van az órát visszanézni, ezzel is szeretnénk rugalmasabbá és személyre szabottá tenni a képzés.
  A tanórák jegyzeteit az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a Csatolmányok oszlopban találod. A képzéshez tartozó központi tananyagot az Ügyfélkapu / Letöltések menü alól nyithatod meg.
  A képzéssel kapcsolatban általános tájékoztatóinkat az Ügyfélkapu / Letöltések menü alatt találod. Továbbá a képzés tanulmányi referense rendszeresen, előre kiírt időpontban ONLINE tájékoztatót tart. Iskolánk hivatalos kommunikációs csatornája az e-mail. A képzés ideje alatt minden információt e-mailen küldünk meg, és arra kérünk Téged, hogy megkereséseidet lehetőség szerint e-mailen címezd felénk.

  Vizsgázás

  A szakmai vizsga hasonlóan működik, mint a jogosítvány megszerzése. A képzés sikeres teljesítése esetén annak eredményeiről piros bizonyítványt állítunk ki számodra, amellyel a központi vizsgaszervezőnél jelentkezhetsz szakmai vizsgára. A vizsga pontos idejéről és annak helyszínéről a központi vizsgaközpont tud bővebb információval szolgálni.
  A vizsgára bocsátás feltétele a sikeres ágazati alapvizsga és a leadott portfólió. A vizsgán írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsgarész lesz.
  A vizsgabizottság az iskolától független, külsős vizsgáztatókból áll.
  A vizsgadíjat a vizsgát megelőző hónapokban, két részletben kell befizetni, ez is látszik a fizetési ütemezésedben.
  Ez országról-országra változik. Van, ahol elég a bizonyítvány fordítása, van ahol az EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő kell és olyan is van, ahol egy megfeleltetési eljárást tartanak. Természetesen minden esetben segítünk a szükséges igazolásokkal.
  A sikeres vizsgát sajnos nem tudjuk garantálni, de arra törekszünk, hogy minden tanulónk elsőre sikeresen vizsgázzon. Amennyiben ez mégsem sikerül, akkor lép életbe a vizsgagarancia, mely érvényes az összes képzésünkre. Így a sikertelen vizsgát követően 1 évig jogosult vagy ingyenesen bekapcsolódni a következő vizsgázó osztály képzésébe. Ezzel segítünk téged abban, hogy minél hamarabb sikeresen le tudj vizsgázni, ha esetleg elsőre nem sikerül. További információt a tanulmányi referenstől tudhatsz meg a vizsgagaranciával kapcsolatban.
  Jelentkezem

  Bónuszok

  több, mint 30.000 Ft értékben

  Miért nálunk végezd el?

  A Pannon Kincstár Humán Szakképző Központban több mint 15 éve biztosítjuk az utánpótlást a segítő szakmák, valamint a pénzügyi, jogi, logisztikai és más gazdasági szakterületek számára.

  A nálunk végzett tanulókkal és a szakmájukban is aktívan dolgozó oktatóinkkal az elmúlt évek alatt hatalmasra nőtt a szakmai családunk.

  Igyekszünk úgy alakítani képzési palettánkat, hogy időben felkészüljünk a változó helyzetekre és mindig magas szintű, piacképes tudást nyújtsunk.

  KÖZÖS TANULÁS, SZAKÉRTŐ TANÁROK, VISSZANÉZHETŐ ÓRÁK!

  Online foglalkozásaink során aktív tanári jelenlét mellett otthonodból tehetsz szert a naprakész és mély szakmai tudásra. Fontos, hogy óráinkon olyan szakemberektől tanulhatsz, akik szakterületükön is aktívan végzik hivatásukat. Mindezek nemcsak a sikeres vizsgához segítenek hozzá, hanem ahhoz is, hogy a munka világába csöppenve valóban helyt tudj állni.

  Ha az élet úgy hozza és ki kell hagynod egy tanórát, akkor eléred visszanézhető formában a teljes órai anyagot. A felkészüléshez használhatod a tanáraid által feltöltött, online elérhető jegyzeteket is!

  Mindezek célja, hogy a képzés során életed ritmusához alkalmazkodva tudd a tanuláshoz szükséges időt is beilleszteni a mindennapokba!

  VÁLSÁGÁLLÓ SZAKMA

  Nem sok szakma válságálló, de gyermekgondozó szakemberekre mindig szükség lesz, sőt, most nagyobb szükség van, mint valaha.

  FEKTESS A JÖVŐBE

  Ennyire kedvező körülmények még sosem voltak ahhoz, hogy a saját tudásod egy következő szintre emeld, új szakmát sajátíts el és új lehetőséget nyiss az életedben.

  Ismerj meg minket jobban!

  Nézd meg a bemutatkozó videónkat!

  Rólunk mondták

  Kuzmi Enikő

  Ez a legalaposabb oktatási anyag. Többféle népszerű online oktatási programot kipróbáltam, melyeket követően Juditra találtam. Kiváló tanár, mindenre kiterjedő tananyag! 2021-ben sikeres vizsgát tettem, melyet hálásan köszönök neki!

  László Csaba

  Nekem is megvan a vizsgám, színötös lettem a Pannon Kincstárban. Az 5. kerületben vizsgáztam a párommal. Mindketten jelesre!

  Liszkai Zsófia

  Én is megcsináltam mindkét képzést, életem legjobb döntése volt. Fantasztikus előadók, felejthetetlen órák. Szőts Etelka Neked pedig hatalmas köszönet.... 🥰🥰🥰

  Csizmadia Erika

  Nekem, szimpatikus volt az iskola, és bele is vágtam. A tanárok segítőkészek. Csak ajánlani tudom.🙂Jövő héten vizsga.🙂

  Stefán-Vámosi Katalin

  Kiváló tanárok, magas szintű képzés. Ha valamit nem tudsz, csak magadnak köszönheted. Imádtam az órákat!😘❤️

  Völcseiné Erzsébet

  Nagyon kedves oktatók, imádtam a képzést, nemsokára végzek a pedaszisztens képzéssel,jöhet a gyógyped🙂

  További kérdésed volna?

  Az alábbi témákkal fordulhatsz hozzám telefonon és e-mailben:

  • a képzés menetével,
  • beiratkozással,
  • gyakorlattal

  kapcsolatos tudnivalók, vagy egyéb, a képzéshez fűződő kérdések.

  Erdős András Károly, tanulmányi referens a Pannon Kincstár iskolában.

  Erdős András Károly

  tanulmányi referens

  Kérdés esetén, kérünk, írj e-mailt az [email protected] e-mail címre, mely megkeresésekre 2 munkanapon belül válaszolunk. Ügyfélfogadási időben telefonon is elérsz: +36 1 577 8311

  Ügyfélfogadási idő:
  Kedd-Péntek: 12:30-16:30
  Szombat: 7:30-15:30

  A KÉPZÉS ADATAI:

  A szakma megnevezése:
  Kisgyermekgondozó, -nevelő
  Képzési forma:
  iskolai rendszerű szakmai oktatás
  A szakma azonosító száma:
  5 0922 22 02

  OM azonosító:
  201 786