Klinikai fogászati higiénikus képzés visszanézhető órákkal és ONLINE jegyzetekkel

A korábbi OKJ 55 725 11 Klinikai fogászati higiénikus képzés megszűnt, helyette végezd el megújult, államilag elismert szakmai képzésünket ONLINE!

Ajánlataink

SZEPTEMBERI AJÁNLATAINK

A csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 169 000 Ft

Per Month
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, megszerzett (OKJ 52 vagy 54 vagy PK szerinti 5 0913 03 02) Fogászati asszisztens szakképesítés, Fogászati asszisztens képzettség megszerzése után 1 éves fogászati asszisztensi munkakörben megszerzett gyakorlat és szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
 • 5 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás szombaton 8:30-16:30 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 20.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. szeptember 7.
 • Tandíj részletekben*: 5×37 200 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga*: várhatóan 2025. február, melyre vizsgagaranciát* adunk
Jelentkezem Tudj meg többet!

B csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 71 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, megszerzett (OKJ 52 vagy 54 vagy PK szerinti 5 0913 03 02) Fogászati asszisztens végzettség és a Fogászati asszisztens képzettség megszerzése után 1 éves fogászati asszisztensi munkakörben megszerzett gyakorlat, valamint elvégzett OKJ Klinikai fogászati higiénikus képzés és szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
 • 1 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás szombaton 8:30-16:30 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 20.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. szeptember 7.
 • Tandíj részletekben*: 1×71 000 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga*: várhatóan 2025. február, melyre vizsgagaranciát* adunk
Jelentkezem Tudj meg többet!

* – További infó a GYIK-ben.

Miért legyél klinikai fogászati higénikus?

Oktatóink

Pannon Kincstár, Kovács Edit, dentálhigiénikus oktató

Kovács Editt

dentálhigiénikus

Papp Tamara Edit Értékesítési szaktanácsadó, Front Dent Kft., Varga Dent Fogászat Relax Dent Fogászat Pannon Kincstár, oktató

Papp Tamara Edit

Értékesítési szaktanácsadó, Front Dent Kft., Varga Dent Fogászat, Relax Dent Fogászat

Bemutatkozás

„A mosolyunk arcunk éke.”

Szakterületeim: egészségnevelés, prevenció, műszertan, gyerekfogászat, orthodontia.

1989-ben kezdtem fogászati asszisztensi pályafutásomat, hosszú évekig állami intézményben dolgozhattam olyan kollégákkal, akik mellett sokat fejlődtem, tanultam a szakma szépségeit. Ezzel párhuzamosan folyamatosan bővítettem szakmai tudásomat, és hogy megismerjem a szakma másik oldalát is, egy praxismenedzser képzést is elvégeztem.

2000-ben Klinikai fogászati higiénikus végzettséget, 2006-ban softlaser kezelői, 2010-ben Rtg és 3D kezelő, 2018-ban pedig praxismenedzser végzettséget szereztem.

Folyamatos fejlődésem érdekében rendszeres továbbképzéseken bővítem szakmai tudásomat.

Munkám során főleg szájsebészeti, implantológiai vonalon dolgoztam, de nem idegen számomra az endondontia,a konzerváló fogászat és a gyermekfogászat régiói sem.

2013 óta tudásom legjavát adva részt veszek a fogászati asszisztensek és dentálhigiénikusok képzésében, mint szakmai oktató.

Oktatói munkám során diákjaimnak igyekszem minél szemléletesebben, alaposabban kiemelni a szakma csínját-bínját, és tudásuk bővítéseként külső képzéseken, előadásokon való részvételt szervezek.

Nagyon fontos, hogy a fogászati szakma ne csak egy munka legyen számukra, hanem igazi hivatás. Ezt a szakmát hatalmas szakmai alázattal, empátiával, szívvel-lélekkel lehet igazán csinálni.

A prevenció és megelőzés a fő motiváció a szakmámban. Dentálhigiénikusi munkám során nap mint nap szembesülök a prevenció fontosságával, és motiváló számomra a páciensek elégedett mosolya a kezelésük végén.

Pákozdi Szilvia Zuglói Egészségügyi Szolgálat BARDENT Kft., Kavics Dental Pannon Kincstár, oktató

Pákozdi Szilvia

Zuglói Egészségügyi Szolgálat BARDENT Kft., Kavics Dental

Bemutatkozás

„Az emberek, miközben tanítanak, maguk is tanulnak.”
(Seneca)

Szakterületeim: fogászati anatómia, fogpótlástan, fogászati prevenció és szájhigiénia, valamint az általános ismeretek közül a pedagógia, pszichológia, szociológia fogászat szempontjából fontos témái.

2010 óta tanítok a Pannon Kincstárban fogászati asszisztenseket és klinikai fogászati higiénikusokat. Az eredeti szakmám fogtechnikus, bár jelenleg aktívan asszisztensként és dentalhigiénikusként dolgozom, sosem szakadtam el a fogászat eme területétől sem.

Közel 30 éves szakmai tapasztalataimat igyekszem megosztani a hallgatóimmal úgy, hogy az első naptól kezdve partnerként és „leendő kollégaként” tekintünk egymásra. Pedagógiai végzettségem (Wesley János Főiskola) miatt fontosnak tartom, különösen a felnőttképzés esetében, hogy oktatók és ne kioktatók legyünk.

Az elmúlt időszak tapasztalata számomra az, hogy az online oktatás – amelytől mindannyian tartottunk – szerintem pozitív változásokat is hozott. A kedvenc latin mondásommal élve: Tempora mutantur et not mutamur in illis – Változnak az idők es mi is változunk bennük.

Célom, hogy tanítványaim szakmailag felkészültté, empatikussá és együttműködő szakemberekké váljanak. Kompetenciájukhoz mérten határozottak legyenek, amelynek alapja az iskolában megszerzett tudás. Szeretek törődni a hallgatókkal, később is figyelemmel kísérem a pályájukat, nem engedem el őket. Hiszem, hogy a tananyagon kívül egy szemléletet is sikerül átadnom a szakma szeretetéről.

A legnagyobb öröm számomra, amikor 10 éve végzett tanítványaim is megkeresnek és az is büszkeséggel tölt el, amikor lépten-nyomon Pannonos hallgatókkal találkozom a szakmában.

Hogyan fog klinikai fogászati higiénikusként kinézni egy napod?

A klinikai fogászati higiénikus a fog(szak)orvos, a fogászati asszisztens és a fogtechnikus mellett a fogászati team tagja. Tevékenységét fog(szak)orvosi indikáció és felügyelet mellett, valamint önálló feladat- és felelősségi körben végzi. Önálló feladatköre a páciensek fogászati egészségnevelése és irányítása. A gyermek, ifjúsági és/vagy felnőtt fogászati alapellátás keretében prevenciós tevékenységet végez orvosi indikáció és felügyelet mellett.
Aktívan részt vesz a preventív és egyéb gondozási, oktatási intézményrendszerek munkájában:
óvoda, iskola- és ifjúsági fogászat, várandós-, csecsemő és kisgyermekgondozás, fogyatékkalélők fogazati prevenciós ellátása, idősek fogazati gondozása, valamint ágyhoz, lakáshoz kötöttek fogazati gondozása. Megtanítja a pácienseknek a szájüregi egészség megőrzésére szolgáló alapvető tevékenységeket (fogmosási technikák, fogkrémek fajtái, kémiai plakk-kontroll). Szakmai tevékenysége kiterjed preventív fogászati beavatkozásokra, szájhigiénés és fogesztétikai vizsgálatokra. Kezeléseket végez ambuláns és fekvőbetegeken. Elvégzi a szájüreg sztomatoonkológiai vizsgálatát, segédkezik a páciensek ellátásában és pszichés támogatásában. A mindennapi munkájához szükséges magasszintű szakmai és alapszintű pedagógiai és pszichológiai ismeretekkel rendelkezik, és azokat alkalmazza.
Időben felismeri az egészségügyi kockázatot hordozó helyzeteket, a fertőzésveszélyt,. A fertőzések kialakulását, illetve átvitelét megelőzi. Az elsősegélynyújtás szabályai szerint elsősegélyt
nyújt, alapszintű újraélesztést végez.

Miből áll a képzés?

Jelentkezem

Tanulási területek

Gyakran ismételt kérdések

Fizetés

 • Családi kedvezmény: A képzés megkezdésekor GYED/GYES/GYET vagy GYOD -n lévő kismamák 10% kedvezményt igényelhetnek. A kedvezmény igénybevételének feltétele a gyermek anyakönyvi kivonatának feltöltése Ügyfélkapunkra a beiratkozást követően. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A képzés megkezdésekor regisztrált munkanélküliek 10% kedvezményt igényelhetnek, melyről érvényes dokumentumot a beiratkozást követően az Ügyfélkapun keresztül kell feltöltened. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • Csoportos kedvezmény: hozz magaddal még legalább egy olyan jelentkezőt, aki veled együtt beiratkozik a képzésre, és a tandíj összegéből 10% kedvezményt adunk neked és annak is, akit hoztál. A kedvezményt csak új tanulóink vehetik igénybe, akik korábban nem jártak a Pannon Kincstárba. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy online jelentkezéskor a megjegyzés rovatban mindenkinél szerepeljen a csoportos kedvezményt igénybevevők neve, azaz, akikkel együtt fogtok beiratkozni.
 • Visszatérő-tanulói kedvezmény: 10% kedvezményt biztosítunk azon tanulóink számára, akik a második képzést is Iskolánkban végzik. A kedvezményt a korábban megszerzett Pannon Kincstár által kiállított bizonyítvány/tanúsítvány feltöltésével lehet igényelni. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A fenti kedvezményeink nem összevonhatóak egymással! Továbbá kedvezményes időszak (pl. Early Bird, akciós ár és más promóciók) alatt a fenti kedvezmények nem érvényesíthetők!
  A képzés elindulása előtt e-szerződést kötünk. Az e-szerződés részletesen tartalmazza mikor és milyen összegben kell teljesítened a tandíjat, vizsgadíjat.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az Ügyfélkapun keresztül lehetőséged nyílik azonnali jóváírás mellett bankkártyával fizetni. Mivel a bankkártyás fizetés mögött egy 256 bites titkosítás gondoskodik adataid védelméről, így elmondhatjuk, hogy ez a fizetési forma a leggyorsabb és legbiztonságosabb. Ha mégis inkább más fizetési lehetőséget választanál, úgy átutalással is fizethetsz, így azonban néhány munkanap is eltelhet, amíg a jóváírást te is láthatod a rendszerben.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépést követően tudod kiválasztani a fizetés módját, illetve azt, hogy Te vagy a munkáltatód/cég fizeti majd a tandíjat. Céges befizetés esetén az adószámra mindenképpen szükség lesz. Amennyiben a céges befizetést választod, úgy a havi részletekben történő fizetés helyett a varázsló által felkínált fizetési ütemezés elérhető.

  Jelentkezés

  A beérkezett jelentkezésedet feldolgozzunk, majd elektronikus úton szerződést kötünk. Az e-szerződést az eszerzodes.hu -n keresztül küldjük ki a jelentkezéskor megadott e-mail címedre.
  A képzés indulása előtt legkésőbb 2 héttel jelentkezünk az e-szerződéseddel. Amennyiben, képzésünk mellett a „BIZTOSAN INDUL!” feliratot látod, akkor a jelentkezésed után 1 perccel máris küldjük az e-szerződésedet. FONTOS: e-szerződést csak a személyes adatok megadása esetén tudunk küldeni! Ha elfelejtetted volna megadni személyes adataidat a jelentkezéskor, arra kérünk, hogy ismét küldd el nekünk a jelentkezésedet a kitöltött adataiddal.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépés alkalmával egy pár kattintásos varázsló segítségével tudod kiválasztani a kívánt fizetés módját, itt adhatod meg a költségviselőt (magánszemély, cég), itt tudod feltölteni a kedvezmény igénybevételéhez a szükséges dokumentumokat, nem utolsó sorban csatolnod kell személyes okmányaid befotózott képét.
  Amennyiben nem érkezett meg az e-szerződés az e-mail címedre, vagy elakadtál az e-szerződés aláírásával, kérünk, keresd fel a képzés dedikált ügyintézőjét.
  Nem, az iskolai rendszeren kívüli felnőttképzésben sajnos nem jár a diákigazolvány.

  A képzés menete

  Az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a tanóra előtt 15 perccel elérhetővé válik az „Ugrás az online közvetítésre!” ikon, mely egy kattintással az ONLINE órára csatlakozik. Az ONLINE órához nincs szükség előre telepített szoftverre/applikációra, sőt, a magyar nyelvű környezet könnyen kiismerhető lesz. Ha az ONLINE órához nem tudsz csatlakozni, mert közbeszólt éppen az élet, akkor lehetőséged van az órát visszanézni, ezzel is szeretnénk rugalmasabbá és személyre szabottá tenni a képzés.
  A tanórák jegyzeteit az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a Csatolmányok oszlopban találod. A képzéshez tartozó központi tananyagot az Ügyfélkapu / Letöltések menü alól nyithatod meg.
  A képzéssel kapcsolatban általános tájékoztatóinkat az Ügyfélkapu / Letöltések menü alatt találod. Továbbá a képzés tanulmányi referense rendszeresen, előre kiírt időpontban ONLINE tájékoztatót tart. Iskolánk hivatalos kommunikációs csatornája az e-mail. A képzés ideje alatt minden információt e-mailen küldünk meg, és arra kérünk Téged, hogy megkereséseidet lehetőség szerint e-mailen címezd felénk.

  Vizsgázás

  A szakmai vizsga hasonlóan működik, mint a jogosítvány megszerzése. A képzés sikeres teljesítése esetén annak eredményeiről tanúsítványt állítunk ki számodra, amellyel a központi vizsgaszervezőnél jelentkezhetsz szakmai vizsgára. A vizsga pontos idejéről és annak helyszínéről a központi vizsgaközpont tud bővebb információval szolgálni.
  A vizsgára bocsátás feltétele a sikeres ágazati alapvizsga és a leadott portfólió. A vizsgán írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsgarész lesz.
  A vizsgabizottság az iskolától független, külsős vizsgáztatókból áll. A szakmai vizsgára minimum 2 főből álló vizsgabizottságot delegál a vizsgaközpont. A vizsgabizottság szakmájukat aktívan gyakorló szakemberekből áll majd, akik mindannyian gyakorlott vizsgáztatók.
  Ehhez a képzéshez tartozó vizsgát egy független, állami vizsgaközpontban kell letenni. Az állami vizsgaközpont vizsgadíja tapasztalataink szerint 40-60 000 Forint között van. A fő szabály az, hogy minden vizsgázó egyedül jelentkezik a vizsgaközpontnál és fizeti be a vizsga díját. Ha van rá lehetőség, akkor mi megpróbáljuk a csoportos jelentkezést, és azt, hogy a vizsgadíjat mi szedjük be és mi utaljuk tovább a vizsgaközpontnak. Természetesen ez nem zárja ki az egyéni ügyintézést. Igyekszünk a csoportodnak is biztosítani, hogy egyszerre tudjatok vizsgázni mindannyian. A vizsgázáshoz minden segítséget megadunk, kérdéseiddel nyugodtan fordulhatsz a tanulmányi referenshez is.
  Ez országról-országra változik. Van, ahol elég a bizonyítvány fordítása, van ahol az EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő kell és olyan is van, ahol egy megfeleltetési eljárást tartanak. Természetesen minden esetben segítünk a szükséges igazolásokkal.
  A sikeres vizsgát sajnos nem tudjuk garantálni, de arra törekszünk, hogy minden tanulónk elsőre sikeresen vizsgázzon. Amennyiben ez mégsem sikerül, akkor lép életbe a vizsgagarancia, mely érvényes az összes képzésünkre. Így a sikertelen vizsgát követően 1 évig jogosult vagy ingyenesen bekapcsolódni a következő vizsgázó osztály képzésébe. Ezzel segítünk téged abban, hogy minél hamarabb sikeresen le tudj vizsgázni, ha esetleg elsőre nem sikerül. További információt a tanulmányi referenstől tudhatsz meg a vizsgagaranciával kapcsolatban.
  Jelentkezem

  Bónuszok

  több, mint 30.000 Ft értékben

  Miért nálunk végezd el?

  A Pannon Kincstár Humán Szakképző Központban több mint 15 éve biztosítjuk az utánpótlást a segítő szakmák, valamint a pénzügyi, jogi, logisztikai és más gazdasági szakterületek számára.

  A nálunk végzett tanulókkal és a szakmájukban is aktívan dolgozó oktatóinkkal az elmúlt évek alatt hatalmasra nőtt a szakmai családunk.

  Igyekszünk úgy alakítani képzési palettánkat, hogy időben felkészüljünk a változó helyzetekre és mindig magas szintű, piacképes tudást nyújtsunk.

  KÖZÖS TANULÁS, SZAKÉRTŐ TANÁROK, VISSZANÉZHETŐ ÓRÁK!

  Online foglalkozásaink során aktív tanári jelenlét mellett otthonodból tehetsz szert a naprakész és mély szakmai tudásra. Fontos, hogy óráinkon olyan szakemberektől tanulhatsz, akik szakterületükön is aktívan végzik hivatásukat. Mindezek nemcsak a sikeres vizsgához segítenek hozzá, hanem ahhoz is, hogy a munka világába csöppenve valóban helyt tudj állni.

  Ha az élet úgy hozza és ki kell hagynod egy tanórát, akkor eléred visszanézhető formában a teljes órai anyagot. A felkészüléshez használhatod a tanáraid által feltöltött, online elérhető jegyzeteket is!

  Mindezek célja, hogy a képzés során életed ritmusához alkalmazkodva tudd a tanuláshoz szükséges időt is beilleszteni a mindennapokba!

  VÁLSÁGÁLLÓ SZAKMA

  Nem sok szakma válságálló, de egészségügyi szakemberekre mindig szükség lesz, sőt, most nagyobb szükség van, mint valaha.

  FEKTESS A JÖVŐBE

  Ennyire kedvező körülmények még sosem voltak ahhoz, hogy a saját tudásod egy következő szintre emeld, új szakmát sajátíts el és új lehetőséget nyiss az életedben.

  Ismerj meg minket jobban!

  Nézd meg a bemutatkozó videónkat!

  Dedikált ügyintéződ

  Az alábbi témákkal fordulhatsz hozzám telefonon vagy e-mailben:

  • a képzés menetével,
  • beiratkozással,
  • gyakorlattal

  kapcsolatos tudnivalók, vagy egyéb, a képzéshez fűződő kérdések.

  Krmpotity Nikolette a Pannon Kincstár tanulmányi referense. Kitartás, türelem, és az emberek felé irányuló kedvesség jellemzi. Intelligens vállalkozó.

  Krmpotity Nikolette

  tanulmányi referens

  Kérdés esetén, kérünk, írj e-mailt a [email protected] e-mail címre, mely megkeresésekre 2 munkanapon belül válaszolunk! Ügyfélfogadási időben telefonon is elérsz:
  +36 1 577 8313

  Ügyfélfogadási idő:
  Kedd-Péntek: 12:30-16:30
  Szombat: 7:30-15:30

  A KÉPZÉS ADATAI:

  Képzés megnevezése:
  Klinikai fogászati higiénikus

  Programkövetelmény azonosító száma:
  09115004

  Engedélyszám:
  E/2020/000119