Kulturális rendezvény szervezője képzés visszanézhető órákkal és ONLINE jegyzetekkel

A korábbi OKJ 51 345 01 Kulturális rendezvényszervező képzés megszűnt, helyette végezd el megújult, államilag elismert szakmai képzésünket ONLINE!

Ajánlataink

JÚLIUSI AJÁNLATAINK

Szombati csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 55 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány
 • 3 hónap
 • Oktatási napok: kéthetente szombaton ONLINE elméleti oktatás 8:30-15:10 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. június 28.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. július 6.
 • Tandíj részletekben*: 3×20 200 Ft – Részletek ITT!
Jelentkezem Tudj meg többet!

Hétköznapi csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 55 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány
 • 3 hónap
 • Oktatási napok: kéthetente kedden és csütörtökön ONLINE elméleti oktatás 17:00-20:10 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. június 28.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. július 6.
 • Tandíj részletekben*: 3×20 200 Ft –  Részletek ITT!
Jelentkezem Tudj meg többet!

* – További infó a GYIK-ben.

Miért legyél kulturális rendezvényszervező?

Oktatóink

Pannon Kincstár, Scheer Barbara, szervezési- és kommunikációs titkár, Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, oktató

Scheer Barbara

Szervezési- és kommunikációs titkár, Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete

Bemutatkozás

Jelenlegi munkámat megelőzően számos különféle területről van tapasztalatom, és külföldön is éltem négy évet, ami tovább gazdagította az ismereteimet. Ám mindegyik munkahelyemben közös volt, hogy emberekkel foglalkoztam, és azért dolgoztam, hogy az egyes személyeknek vagy csoportoknak a helyzete, élete előrébb mozdulhasson.

 

A pályám elején művelődésszervezőként dolgoztam, főként gyerekeknek és fiataloknak szerveztem programokat, majd párhuzamosan kezdtem el volt állami gondozott fiatalokat segíteni. Később úgy hozta az élet, hogy Angliában időseket gondoztam egy rövid ideig, utána gerincsérülteket segítettem személyi asszisztensként. 2014-ben költöztem haza, és ügyvezetői asszisztensként egy rövid kitérőt tettem a profitorientált világba. Végül visszatért az életembe a programszervezés, egy fesztivál programigazgatójaként aktivizálhattam a képességeimet. A tomboló covid időszakban ismét a volt állami gondozott, hajléktalan fiatalok helyzetének javításáért keltem fel nap mint nap. Ezek voltak a főbb állomások, de sok éve párhuzamosan, több munkahelyen dolgozom, évekig kísértem színészcsoportok munkáját is.

 

Úgy alakul az életem, hogy időről időre újra ki kell találnom magam, új területekre evezek, folyamatos változásban vagyok. Az életben talán egyetlen dolog biztos: az, hogy minden változik, de hiszem, hogy éppen ez a fejlődés kulcsa – ezért tudom aránylag könnyen, akár hálával elfogadni az élet által leosztott lapokat. Megtanultam gyorsan reagálni az új szituációkra, nem rémiszt meg, ha kikerülök egy megszokott élethelyzetből.

 

2008 óta, amióta a Pannon Kincstárban tanítok, ámulattal nézem a rengeteg hallgatómat, akik kortól függetlenül, kényszerből vagy szabad választásból indulnak el valami új felé. Becsülöm őket a bátorságukért, a kitartásukért, és az óráimon igyekszem minél többet adni nekik nemcsak a tananyagból, de olyan eszközökből is, amiket munícióként használhatnak az életben. Mindenki értékeket hordoz, és ha megtanuljuk valóban meglátni egymást, és engedjük, hogy mi magunk is láthatóvá váljunk, akkor máris egy szebb és élhetőbb világot teremtünk magunknak és az utánunk jövőknek.

A változás bennünk van és velünk kezdődik, a kérdés csak az, hogy mikor kezdünk bele? Talán ma van itt az ideje, ugye?

Scheer Ferencné Szociálpedagógus Pannon Kincstár, oktató

Scheer Ferencné

Szociálpedagógus

Bemutatkozás

„A tanár személye fontosabb, mint az, amit tanít!”
(Karl Augustus Menninger)

Szakterületeim: családtan, neveléstan, egészséges csecsemő- és kisgyermek fejlődése, gondozása.
Szociálpedagógus vagyok, Család- gyermek- ifjúság szakon, bölcsődei szakgondozó végzettséggel, 8 éve nyugdíjas. Negyven évet dolgoztam Józsefvárosban. Pályakezdő kisgyermeknevelőként kezdtem a kerületben dolgozni, majd bölcsődevezető, az utolsó közel húsz évben az Egyesített bölcsődék vezetője voltam. Sok örömöt adott a kisgyermekekkel és családjukkal végzett munka. A kerület lakosságának sokszínűsége, tovább motivált a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek támogatására, fejlődési lemaradásaik kompenzálására. Erre kiváló lehetőség volt a fővárosban egyedüli Biztos kezdet gyerekház megnyitása és működtetése. Több Európai Integrációs Alap nyertes pályázatával sok ismeretet szereztünk munkatársaimmal a kerületben lakó ázsiai családok kultúrájáról, gyermeknevelési szokásaikról.
A kezdetektől 2007-től tanítok a Pannon Kincstárban Kisgyermeknevelőket, Nevelőszülőket, Pedagógiai családsegítő munkatársakat, családtan, neveléstan, egészséges csecsemő- és kisgyermek fejlődése, gondozása című tantárgyakat.
Mit üzenek a jövőbeni tanulóknak? A legcsodálatosabb hivatást választották! A gyermeknek és családjaiknak feltétel nélküli elfogadásával, támogatással és soha nem előítélettel, ítélkezéssel tudunk a javukra lenni. Melléjük és nem feléjük vagyunk rendelve.

Varga Mariann Tanácsadó szakpszichológus, pszichológia szakos tanár Pannon Kincstár, oktató

Varga Marianna

Tanácsadó szakpszichológus, pszichológia szakos tanár

Bemutatkozás

„Nevessünk, énekeljünk és táncoljunk gyakrabban! Vegyük le az álarcot és eresszük ki a gőzt: nem kell a folyamatos önkontroll!”(Brené Brown)

Szakterületeim: gyógypedagógiai pszichológia, pszichológia, kommunikáció.

Az ELTE-n szereztem pszichológus, illetve pszichológia szakos tanári diplomát, ezt követően posztgraduális képzésen tanácsadó szakpszichológus végzettséget. 10 éve egy budapesti középiskolában (Kanizsay Dorottya Katolikus Középiskola) tanítok pszichológiát. A Pannon Kincstárnál 5-6 éve oktatok elsősorban gyógypedagógiai pszichológiát, de pszichológiai és pedagógiai kurzusom is volt már.

A tanítás során az érzékenyítést tartom a legfontosabbnak. Azt tartom szem előtt, hogy a diákoknak az elméleti tudásuk mellett a hozzáállásuk, személyiségük lesz a legfontosabb a gyógypedagógiai asszisztensi munkájuk során. Az érzékenyítés lényege, hogy megismerjünk olyan embereket, akik gyógypedagógiai szempontból érintettek, valamilyen értelmi vagy fizikai sérüléssel élnek.

A tanítás során saját élményt szeretnék adni, és ehhez filmes módszert használok. Minden témával kapcsolatban (látás-, hallássérülés, mozgáskorlátozottság, értelmi sérülés, autizmus spektrumzavar) nézünk egy-egy videót, és aztán megbeszéljük a látottakat. A kiválasztott filmek sokszor igaz történeteket mutatnak be és lehetővé teszik, hogy élményszinten megismerjük a főszereplők életét, beleélhessük magunkat a helyzetükbe, és amennyire ezáltal lehetséges, a saját bőrünkön tapasztaljuk meg az emberek pozitív vagy negatív hozzáállását, ezáltal legyünk mi is emparikusabbak, jobb segítők. A megbeszélés során a tanulók sok, általuk ismert esetet is elmesélnek, nagyon hasznos beszélgetések és tapasztalatcserék is születnek.

Az egyik tanárom az egyetemen mindig azt mondta, hogy tanulhatunk bármilyen szakmódszertant, mindig a személyiségünkkel leszünk jelen és azáltal érünk el pozitív változást. Ezt a mondanivalót szeretném én is továbbadni minden, segítő területre készülő tanítványomnak.

Az üzenetem a jövőbeli gyógypedagógiai asszisztenseknek, hogy egy nagyon szép, ugyanakkor nehéz területet választottak, ahol emberileg és szakmailag is a legjobb (szak)embereknek van a helye. Bízom benne, hogy ők is ilyenek, illetve ezen az úton haladnak. Értékeljék, hogy óriási hatásuk van a gyerekekre!

Kincs van a kezükben: csiszolatlan gyémántok.

Hogyan fog kulturális rendezvény szervezőként kinézni egy napod?

A kulturális rendezvények szervezője a következő tevékenységeket látja el: Ismeri az adott település, település-rész, régió kulturális és társadalmi adottságait, intézményrendszerét és helyi közösségeit. Kulturális rendezvényeket tervez. Közművelődési projekteket valósít meg. Igényfelmérést készít, célcsoportot határoz meg és részt vesz a rendezvény marketingstratégiájának kialakításában. Elkészíti a rendezvény költségtervét, segíti a forrásteremtést. Biztosítja a rendezvény tartalmi, személyi és technikai feltételeit. Lebonyolítási forgatókönyvet készít. Kapcsolatot tart a rendezvények résztvevőivel, szóban és írásban kommunikál, infokommunikációs eszközöket használ. Az érintettek bevonásával lezárja a rendezvényhez tartozó feladatokat, beszámolókat, elszámolásokat készít, értékel. A szervezet és a rendezvény protokollja szerint irattározási és adminisztratív feladatokat lát el. Értékeli a rendezvényt és a rendezvényszervezés folyamatát, utókövetési és monitorozási tevékenységet végez.

Miből áll a képzés?

Jelentkezem

Tanulási területek

Gyakran ismételt kérdések

Fizetés

 • Családi kedvezmény: A képzés megkezdésekor GYED/GYES/GYET vagy GYOD -n lévő kismamák 10% kedvezményt igényelhetnek. A kedvezmény igénybevételének feltétele a gyermek anyakönyvi kivonatának feltöltése Ügyfélkapunkra a beiratkozást követően. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A képzés megkezdésekor regisztrált munkanélküliek 10% kedvezményt igényelhetnek, melyről érvényes dokumentumot a beiratkozást követően az Ügyfélkapun keresztül kell feltöltened. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • Csoportos kedvezmény: hozz magaddal még legalább egy olyan jelentkezőt, aki veled együtt beiratkozik a képzésre, és a tandíj összegéből 10% kedvezményt adunk neked és annak is, akit hoztál. A kedvezményt csak új tanulóink vehetik igénybe, akik korábban nem jártak a Pannon Kincstárba. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy online jelentkezéskor a megjegyzés rovatban mindenkinél szerepeljen a csoportos kedvezményt igénybevevők neve, azaz, akikkel együtt fogtok beiratkozni.
 • Visszatérő-tanulói kedvezmény: 10% kedvezményt biztosítunk azon tanulóink számára, akik a második képzést is Iskolánkban végzik. A kedvezményt a korábban megszerzett Pannon Kincstár által kiállított bizonyítvány/tanúsítvány feltöltésével lehet igényelni. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A fenti kedvezményeink nem összevonhatóak egymással! Továbbá kedvezményes időszak (pl. Early Bird, akciós ár és más promóciók) alatt a fenti kedvezmények nem érvényesíthetők!
  A képzés elindulása előtt e-szerződést kötünk. Az e-szerződés részletesen tartalmazza mikor és milyen összegben kell teljesítened a tandíjat, vizsgadíjat.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az Ügyfélkapun keresztül lehetőséged nyílik azonnali jóváírás mellett bankkártyával fizetni. Mivel a bankkártyás fizetés mögött egy 256 bites titkosítás gondoskodik adataid védelméről, így elmondhatjuk, hogy ez a fizetési forma a leggyorsabb és legbiztonságosabb. Ha mégis inkább más fizetési lehetőséget választanál, úgy átutalással is fizethetsz, így azonban néhány munkanap is eltelhet, amíg a jóváírást te is láthatod a rendszerben.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépést követően tudod kiválasztani a fizetés módját, illetve azt, hogy Te vagy a munkáltatód/cég fizeti majd a tandíjat. Céges befizetés esetén az adószámra mindenképpen szükség lesz. Amennyiben a céges befizetést választod, úgy a havi részletekben történő fizetés helyett a varázsló által felkínált fizetési ütemezés elérhető.

  Jelentkezés

  A beérkezett jelentkezésedet feldolgozzunk, majd elektronikus úton szerződést kötünk. Az e-szerződést az eszerzodes.hu -n keresztül küldjük ki a jelentkezéskor megadott e-mail címedre.
  A képzés indulása előtt legkésőbb 2 héttel jelentkezünk az e-szerződéseddel. Amennyiben, képzésünk mellett a „BIZTOSAN INDUL!” feliratot látod, akkor a jelentkezésed után 1 perccel máris küldjük az e-szerződésedet. FONTOS: e-szerződést csak a személyes adatok megadása esetén tudunk küldeni! Ha elfelejtetted volna megadni személyes adataidat a jelentkezéskor, arra kérünk, hogy ismét küldd el nekünk a jelentkezésedet a kitöltött adataiddal.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépés alkalmával egy pár kattintásos varázsló segítségével tudod kiválasztani a kívánt fizetés módját, itt adhatod meg a költségviselőt (magánszemély, cég), itt tudod feltölteni a kedvezmény igénybevételéhez a szükséges dokumentumokat, nem utolsó sorban csatolnod kell személyes okmányaid befotózott képét.
  Amennyiben nem érkezett meg az e-szerződés az e-mail címedre, vagy elakadtál az e-szerződés aláírásával, kérünk, keresd fel a képzés dedikált ügyintézőjét.
  Nem, az iskolai rendszeren kívüli felnőttképzésben sajnos nem jár a diákigazolvány.

  A képzés menete

  Az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a tanóra előtt 15 perccel elérhetővé válik az „Ugrás az online közvetítésre!” ikon, mely egy kattintással az ONLINE órára csatlakozik. Az ONLINE órához nincs szükség előre telepített szoftverre/applikációra, sőt, a magyar nyelvű környezet könnyen kiismerhető lesz. Ha az ONLINE órához nem tudsz csatlakozni, mert közbeszólt éppen az élet, akkor lehetőséged van az órát visszanézni, ezzel is szeretnénk rugalmasabbá és személyre szabottá tenni a képzés.
  A tanórák jegyzeteit az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a Csatolmányok oszlopban találod. A képzéshez tartozó központi tananyagot az Ügyfélkapu / Letöltések menü alól nyithatod meg.
  A képzéssel kapcsolatban általános tájékoztatóinkat az Ügyfélkapu / Letöltések menü alatt találod. Továbbá a képzés tanulmányi referense rendszeresen, előre kiírt időpontban ONLINE tájékoztatót tart. Iskolánk hivatalos kommunikációs csatornája az e-mail. A képzés ideje alatt minden információt e-mailen küldünk meg, és arra kérünk Téged, hogy megkereséseidet lehetőség szerint e-mailen címezd felénk.

  Vizsgázás

  A szakmai vizsga hasonlóan működik, mint a jogosítvány megszerzése. A képzés sikeres teljesítése esetén annak eredményeiről tanúsítványt állítunk ki számodra, amellyel a központi vizsgaszervezőnél jelentkezhetsz szakmai vizsgára. A vizsga pontos idejéről és annak helyszínéről a központi vizsgaközpont tud bővebb információval szolgálni.
  A vizsgára bocsátás feltétele a sikeres ágazati alapvizsga és a leadott portfólió. A vizsgán írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsgarész lesz.
  A vizsgabizottság az iskolától független, külsős vizsgáztatókból áll. A szakmai vizsgára minimum 2 főből álló vizsgabizottságot delegál a vizsgaközpont. A vizsgabizottság szakmájukat aktívan gyakorló szakemberekből áll majd, akik mindannyian gyakorlott vizsgáztatók.
  Ehhez a képzéshez tartozó vizsgát egy független, állami vizsgaközpontban kell letenni. Az állami vizsgaközpont vizsgadíja tapasztalataink szerint 40-60 000 Forint között van. A fő szabály az, hogy minden vizsgázó egyedül jelentkezik a vizsgaközpontnál és fizeti be a vizsga díját. Ha van rá lehetőség, akkor mi megpróbáljuk a csoportos jelentkezést, és azt, hogy a vizsgadíjat mi szedjük be és mi utaljuk tovább a vizsgaközpontnak. Természetesen ez nem zárja ki az egyéni ügyintézést. Igyekszünk a csoportodnak is biztosítani, hogy egyszerre tudjatok vizsgázni mindannyian. A vizsgázáshoz minden segítséget megadunk, kérdéseiddel nyugodtan fordulhatsz a tanulmányi referenshez is.
  Ez országról-országra változik. Van, ahol elég a bizonyítvány fordítása, van ahol az EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő kell és olyan is van, ahol egy megfeleltetési eljárást tartanak. Természetesen minden esetben segítünk a szükséges igazolásokkal.
  A sikeres vizsgát sajnos nem tudjuk garantálni, de arra törekszünk, hogy minden tanulónk elsőre sikeresen vizsgázzon. Amennyiben ez mégsem sikerül, akkor lép életbe a vizsgagarancia, mely érvényes az összes képzésünkre. Így a sikertelen vizsgát követően 1 évig jogosult vagy ingyenesen bekapcsolódni a következő vizsgázó osztály képzésébe. Ezzel segítünk téged abban, hogy minél hamarabb sikeresen le tudj vizsgázni, ha esetleg elsőre nem sikerül. További információt a tanulmányi referenstől tudhatsz meg a vizsgagaranciával kapcsolatban.
  Jelentkezem

  Bónuszok

  több, mint 30.000 Ft értékben

  Miért nálunk végezd el?

  A Pannon Kincstár Humán Szakképző Központban közel 15 éve biztosítjuk az utánpótlást a segítő szakmák, valamint a pénzügyi, jogi, logisztikai és más gazdasági szakterületek számára.
  A nálunk végzett tanulókkal és a szakmájukban is aktívan dolgozó oktatóinkkal az elmúlt évek alatt hatalmasra nőtt a szakmai családunk.
  Igyekszünk úgy alakítani a képzési palettánkat, hogy időben felkészüljünk a változó helyzetekre és mindig magas szintű, piacképes tudást nyújtsunk.

  KÖZÖS TANULÁS, SZAKÉRTŐ TANÁROK, VISSZANÉZHETŐ ÓRÁK!

  Online foglalkozásaink során aktív tanári jelenlét mellett otthonodból tehetsz szert a naprakész és mély szakmai tudásra. Fontos, hogy óráinkon olyan szakemberektől tanulhatsz, akik szakterületükön is aktívan végzik hivatásukat! Mindezek nemcsak a sikeres vizsgához segítenek hozzá, hanem ahhoz is, hogy a munka világába csöppenve valóban helyt tudj állni! majdani munkád megbecsült képviselőjévé válj!

  Ha az élet úgy hozza, és ki kell hagynod egy tanórák. Ha más elfoglaltság miatt ki kell hagynod egy-egy alkalmat, úgy eléred visszanézhető formában a teljes órai anyagot. A felkészüléshez használhatod a tanáraid által felöltött, online elérhető jegyzeteket is!

  Mindezek célja, hogy a képzés során életed ritmusához alkalmazkodva tudd a tanuláshoz szükséges időt is beilleszteni!

  VÁLSÁGÁLLÓ SZAKMA

  Nem sok szakma válságálló, de műszaki szakemberekre mindig szükség lesz, sőt, most nagyobb szükség van, mint valaha.

  FEKTESS A JÖVŐBE

  Ennyire kedvező körülmények még sosem voltak ahhoz, hogy a saját tudásod egy következő szintre emeld, új szakmát sajátíts el és új lehetőséget nyiss az életedben.

  Ismerj meg minket jobban!

  Nézd meg a bemutatkozó videónkat!

  Dedikált ügyintéződ

  Az alábbi témákkal fordulhatsz hozzám e-mailben:

  • a képzés menetével,
  • beiratkozással,
  • gyakorlattal

  kapcsolatos tudnivalók, vagy egyéb, a képzéshez fűződő kérdések.

  Nagy Csenge

  ügyfélkapcsolati adminisztrátor

  Kérdés esetén, kérünk, írj e-mailt a [email protected] e-mail címre, mely megkeresésekre 2 munkanapon belül válaszolunk! Ügyfélfogadási időben telefonon is elérsz: +36 1 577 8321

  Ügyfélfogadási idő:
  Kedd-Péntek: 12:30-16:30
  Szombat: 7:30-15:30

  A KÉPZÉS ADATAI:

  Képzés megnevezése:
  Kulturális rendezvény szervezője

  Programkövetelmény azonosító száma:
  03145001

  Engedélyszám:
  E/2020/000119