Mentőápoló képzés visszanézhető órákkal és ONLINE jegyzetekkel

A korábbi OKJ 54 Gyakorló mentőápoló / OKJ 55 Mentőápoló képzés megszűnt, helyette végezd el megújult, államilag elismert szakmai képzésünket ONLINE!

Ajánlataink

SZEPTEMBERI AJÁNLATAINK

A csoportLegnépszerűbb

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 675 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány és szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
 • Diákigazolvány: van
 • 12 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás pénteken 16:30-19:40 és szombaton 8:30-15:10 között
 • Demotermi gyakorlat: az iskola épületében
 • Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 20.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. szeptember 14.
 • Tandíj részletekben*: 12×60 900 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga*: várhatóan 2025. október, melyre vizsgagaranciát* adunk
Jelentkezem Tudj meg többet

B csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 575 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, korábban megszerzett OKJ 54-es szintű egészségügyi végzettség és szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
 • Diákigazolvány: van
 • 6 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás pénteken 16:30-19:40 és szombaton 8:30-15:10 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. július 19.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. augusztus 3.
 • Tandíj részletekben*: 5×103 900 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga*: várhatóan 2025. február, melyre vizsgagaranciát* adunk
Jelentkezem Tudj meg többet

* – További infó a GYIK-ben.

Miért legyél mentőápoló?

Hogyan fog mentőápolóként kinézni egy napod?

A mentőápoló munkáját hivatásként az etikai normák betartásával gyakorolja, átfogó anatómiai, élettani és klinikumi ismeretekkel rendelkezik. Előkészít és segédkezik diagnosztikus és terápiás eljárásoknál. Megfelelően kommunikál a beteggel, a hozzátartozókkal, valamint az ellátó team tagjaival. Részt vesz a leendő munkatársak gyakorlati oktatásában. Tevékenységét a biztonságos és minőségi betegellátás szempontjainak figyelembevételével, a jogi és etikai normák betartásával végzi. Papír alapú és elektronikus egészségügyi dokumentációt vezet a jogszabályi előírásoknak megfelelően. Folyamatosan bővíti tudását szakmai képzéseken, továbbképzéseken. Önállóan, vagy team-munkában minőségi, holisztikus szemléletű ellátást biztosít. A sürgősségi betegellátás területén önállóan és csapatban, elsősorban az állami mentőszolgálatnál és sürgősségi osztályon, hivatástudattal és elkötelezetten sürgősségi ellátásban részesíti, valamint menti a betegeket és a sérülteket. Kivonuló mentőtevékenységét az állami mentőszolgálat szabványos eljárásrendjein alapulóan, sürgősségi osztályos tevékenységét a szakmai protokollok előírásai alapján empatikusan, higgadtan, precízen, valamint a betegek iránti elkötelezett felelősség-vállalással végzi. A beteg/sérült állapotának felmérését, osztályozását, állapotváltozásának megfigyelését és észlelését – jelentős részben – a nyilvánosság előtt végzi. A bajbajutottak feltalálási helyén, vagy mentőjárművel történő szállítása közben, illetve sürgősségi osztályon alapszintű sürgősségi ellátást nyújt, emelt szintű ellátásban asszisztál, mentéstechnikai eszközöket, illetve betegszállítási és mozgatási technikákat alkalmaz, mentés, és betegszállítás szervezési folyamatokban, valamint katasztrófahelyzetek és tömeges események felszámolásában közreműködik.

Oktatóink

Szluka Tibor Országos Mentőszolgálat – Mentésirányító Központi Irányító Csoport -Budapest Kamarai Gyakorlati Szakoktató – Ágazati Alapvizsga Elnök Gyógypedagógiai asszisztens Pannon Kincstár, oktató

Szluka Tibor

Országos Mentőszolgálat – Mentésirányító Központi Irányító Csoport -Budapest Kamarai Gyakorlati Szakoktató – Ágazati Alapvizsga Elnök Gyógypedagógiai asszisztens

Bemutatkozás

„HA nem szeretnél tanulni, senki sem segíthet, HA elhatároztad, hogy tanulni fogsz, senki nem fog tudni megállítani.” (Anonymous)

Szakterületeim: állapotmegfigyelés, szakmai és laikus elsősegélynyújtás, mentésirányítás.

Ortopéd műszerésznek tanultam, majd ápoló és mentőápolónak tanultam, utána a gyógypedagógiában a korai fejlesztéssel foglalkoztam, és – már több mint 20 éves Mentőápoló gyakorlattal is rendelkezve – Mentésirányítóként jelenlegi munkakörömben dolgozom. A tanításba azért kezdtem, hogy a megszerzett tudást, tapasztalatot és gyakorlatot továbbadjam, amivel segíthetem a kezdő szakemberek biztos alapokról induló munkáját.

A Pannon Kincstárban négy éve oktatok.

Szakmai alázatot, empátiát és élethosszig tartó lelkes ismeretszerzést kívánok minden tanulónknak!

Pannon Kincstár, Szekerczés Norbert, okl. egészségügyi tanár, gyógymasszrő, nemzetközi elsősegélynyújtás oktató (EFR instructor)

Szekerczés Norbert

egészségügyi tanár, Semmelweis Egyetem Bókay János Többcélú Szakképző Intézmény

Bemutatkozás

„Amit hallok, azt elfelejtem, amit látok, arra emlékszem, amit csinálok, azt tudom is.”
(Konfuciusz)

Ennek megfelelően igyekszem az óráimat tartani – mindig a gyakorlati alkalmazáson van a hangsúly és annak begyakorlásán, hogy az bármikor felhasználható, biztos tudást adjon.

Szakterületeim: elsősegélynyújtás, komplex klinikai szimulációs gyakorlat – és még, ami jön.

2009-ben végeztem egészségtan tanár szakon, ezt követően ápoló szakképesítést szereztem és a szakmában dolgoztam majdnem 10 évig, különféle kórházi osztályokon, többek között traumatológián, intenzíven és sürgőségin.

Már ekkor is részese voltam a hozzánk érkező tanulók gyakorlati oktatásának, amelyet nagyon szerettem.

Az elsősegélynyújtással kisiskolás korom óta foglalkozom, így körülbelül 20 éves elsősegélynyújtási tapasztalattal és ezen felül mintegy 10 év elsősegély-oktatói tapasztalattal is rendelkezem. Ezt továbbfejlesztve végeztem el a nemzetközi elsősegélynyújtás oktatói képzést.

Az élet 2017-ben úgy hozta, hogy lehetőségem volt egy szakképző intézményben elhelyezkedni főállású tanárként, ahol azóta is dolgozom.

2018 óta tanítok a Pannon Kincstárban is.

Ahhoz, hogy még professzionálisabban tudjam ellátni feladataimat, 2019-ben elvégeztem az egészségügyi tanár mesterképzési szakot.

A munkám mellett mindig képeztem magam, ezért több szakképesítéssel is rendelkezem. Egészségügyi szakmai tanárként nemcsak az egészségügyi tárgyak oktatásában veszek részt, hanem a sport ágazat kapcsolódó tantárgyait is oktatom, illetve 2019 óta – mivel alternatív mozgás-masszázsterapeuta és gyógymasszőr szakképesítéssel is rendelkezem – masszázs-szakmai tantárgyakat is oktatok.

Fontos, hogy szeressük a választott szakmánkat, akarjunk és szeressünk emberekkel foglalkozni, velük dolgozni, a ránk bízott betegeket partnernek tekinteni, akár a gyógyító-ápoló munkában, akár bármely más területen.

A megszerzett tudást és képességet azonban folyamatosan szinten kell tartani, ezért javaslom, hogy a tanulók is folyamatosan képezzék magukat a saját szakterületükön belül, hiszen ezzel még többet tehetnek a rájuk bízott emberekért.

Vörösmarty Attila, okleveles egyetemi ápoló, egészségügyi menedzser specialista, esetmenedzser, Pannon Kincstár, oktató

Vörösmarty Attila

Bemutatkozás

Több évtizedes egészségügyi szakmai múltam miatt – amikor az évek során az „egyszerű ápolótól” eljutottam egészen az ápolási igazgatói státuszig – egyre többször gondoltam arra, hogy szeretném átadni mindazt a tudást, amit megszereztem. Amikor megkeresett meg egy, a Pannon Kincstár Humán Szakképző Központban tanító kollégám azzal, hogy lenne-e kedvem a felnőttképzésben részt venni, Szinte azonnal igent mondtam. és szinte azonnal csatlakoztam az oktatói csapathoz. A digitális oktatási forma számomra új volt ugyan, de hamar megbarátkoztam vele.

A sikerem titka abban rejlik, hogy soha nem adtam fel semmit és nem kerestem a kifogásokat” – mondta Florence Nightingale (1820–1910), az ápolástudomány megalapítója. Eddigi munkám során hozzá hasonló elveket vallottam. Fontos volt számomra a folyamos tanulás, új ismeretek elsajátítása és az, hogy mindig újabb és újabb kihívásokkal nézzek szembe.

Úgy vélem, hogy mindig is érdeklődő voltam, nyitott az új dolgok befogadására. Boldog vagyok, mert mindig olyan munkát végezhettem, amit szerettem.

Munkám mellett, szabadidőmben legtöbbször civil szervezetekben, köztestületben segítettem abban, hogy az egészségügyben tevékenykedő szakdolgozók minél nagyobb elismerésben részesüljenek. Húsz éve rendszeresen tartok előadásokat különböző fórumokon, különböző témákban. Egyebek mellett például: Transzkulturális ápolás, sürgősségi betegellátás szervezése, egészségügyi szakdolgozók bántalmazása, SMART kórház működése stb.

Jelenleg esetmenedzseri munkám szorosan összekapcsolódik a szociális területtel. Idős, elesett emberek életminőségét próbálom javítani, törekedni arra, hogy megkapják a számukra legmegfelelőbb ellátást kórházi kezelésük alatt, után. Emellett a betegutakat vizsgálom a finanszírozási szempontokat figyelembevételével.  Humán beállítottságú lévén gyorsan megtalálom a közös hangot a betegekkel, hozzátartozókkal, kollégákkal.

Ami pedig a tanítást illeti: emlékszem, hogy nagymamám – aki 1912-ben kapta meg a pedagógusi diplomáját és a porosz oktatási rendszerben végezte hivatását – sokszor mondta nekem, hogy ha egyszer tanítok majd, akkor nézzem a szemét azoknak, akiket tanítok, mert látni fogom benne az érdeklődést vagy annak hiányát.

Természetesen mindig a legjobb tudásom szerint készülök minden egyes órára. Még ha rövid ideje tanítok is az intézményben, oktatói, nevelői munkámban nagy megelégedettséggel tölt el, amikor látom az érdeklődést a tanítványaim szemében.

A tudás átadása felemelő, de egyben nagy felelősség is, mert a jövő szakembereit úgy kell megtanítani a szakmára, hogy a munkaerőpiacon bárhol helyt tudjanak majd állni.

Véleményem szerint a Pannon Kincstár Humán Szakképző Központban tanuló felnőtt emberek – a jól összeállított pedagógiai anyagnak köszönhetően, amit kiváló tanárok adnak át nekik – magas szintű szakmai tudást és versenyképes végzettséget tudnak szerezni.

Miből áll a képzés?

Jelentkezem

Tanulási területek

Gyakran ismételt kérdések

Jelentkezés

A beérkezett jelentkezésedet feldolgozzunk, majd elektronikus úton szerződést kötünk. Az e-szerződést az eszerzodes.hu -n keresztül küldjük ki a jelentkezéskor megadott e-mail címedre.
A képzés indulása előtt legkésőbb 2 héttel jelentkezünk az e-szerződéseddel. Amennyiben, képzésünk mellett a „BIZTOSAN INDUL!” feliratot látod, akkor a jelentkezésed után 1 perccel máris küldjük az e-szerződésedet. FONTOS: e-szerződést csak a személyes adatok megadása esetén tudunk küldeni! Ha elfelejtetted volna megadni személyes adataidat a jelentkezéskor, arra kérünk, hogy ismét küldd el nekünk a jelentkezésedet a kitöltött adataiddal.
Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépés alkalmával egy pár kattintásos varázsló segítségével tudod kiválasztani a kívánt fizetés módját, itt adhatod meg a költségviselőt (magánszemély, cég), itt tudod feltölteni a kedvezmény igénybevételéhez a szükséges dokumentumokat, nem utolsó sorban csatolnod kell személyes okmányaid befotózott képét.
Amennyiben nem érkezett meg az e-szerződés az e-mail címedre, vagy elakadtál az e-szerződés aláírásával, kérünk, keresd fel a képzés dedikált ügyintézőjét.
Igen. Fontos, hogy a felnőtteknek levelezős diákigazolvány jár. Az ehhez kapcsolódó kedvezményekről a diakigazolvany.hu oldalon érdemes tájékozódni. Ha szeretnél diákigazolványt, akkor az igénylést egy okmányirodában kell kezdeni, és a kész igazolványt majd az iskolában tudod átvenni. A kártya nem készül el rögtön, addig ideiglenes igazolványt tudunk kiadni, ami ugyanúgy használható, mint a kártya.

Fizetés

 • Családi kedvezmény: A képzés megkezdésekor GYED/GYES/GYET vagy GYOD -n lévő kismamák 10% kedvezményt igényelhetnek. A kedvezmény igénybevételének feltétele a gyermek anyakönyvi kivonatának feltöltése Ügyfélkapunkra a beiratkozást követően. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A képzés megkezdésekor regisztrált munkanélküliek 10% kedvezményt igényelhetnek, melyről érvényes dokumentumot a beiratkozást követően az Ügyfélkapun keresztül kell feltöltened. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • Csoportos kedvezmény: hozz magaddal még legalább egy olyan jelentkezőt, aki veled együtt beiratkozik a képzésre, és a tandíj összegéből 10% kedvezményt adunk neked és annak is, akit hoztál. A kedvezményt csak új tanulóink vehetik igénybe, akik korábban nem jártak a Pannon Kincstárba. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy online jelentkezéskor a megjegyzés rovatban mindenkinél szerepeljen a csoportos kedvezményt igénybevevők neve, azaz, akikkel együtt fogtok beiratkozni.
 • Visszatérő-tanulói kedvezmény: 10% kedvezményt biztosítunk azon tanulóink számára, akik a második képzést is Iskolánkban végzik. A kedvezményt a korábban megszerzett Pannon Kincstár által kiállított bizonyítvány/tanúsítvány feltöltésével lehet igényelni. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A fenti kedvezményeink nem összevonhatóak egymással! Továbbá kedvezményes időszak (pl. Early Bird, akciós ár és más promóciók) alatt a fenti kedvezmények nem érvényesíthetők!
  A képzés elindulása előtt e-szerződést kötünk. Az e-szerződés részletesen tartalmazza mikor és milyen összegben kell teljesítened a tandíjat, vizsgadíjat.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az Ügyfélkapun keresztül lehetőséged nyílik azonnali jóváírás mellett bankkártyával fizetni. Mivel a bankkártyás fizetés mögött egy 256 bites titkosítás gondoskodik adataid védelméről, így elmondhatjuk, hogy ez a fizetési forma a leggyorsabb és legbiztonságosabb. Ha mégis inkább más fizetési lehetőséget választanál, úgy átutalással is fizethetsz, így azonban néhány munkanap is eltelhet, amíg a jóváírást te is láthatod a rendszerben.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépést követően tudod kiválasztani a fizetés módját, illetve azt, hogy Te vagy a munkáltatód/cég fizeti majd a tandíjat. Céges befizetés esetén az adószámra mindenképpen szükség lesz. Amennyiben a céges befizetést választod, úgy a havi részletekben történő fizetés helyett a varázsló által felkínált fizetési ütemezés elérhető.

  A képzés menete

  Az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a tanóra előtt 15 perccel elérhetővé válik az „Ugrás az online közvetítésre!” ikon, mely egy kattintással az ONLINE órára csatlakozik. Az ONLINE órához nincs szükség előre telepített szoftverre/applikációra, sőt, a magyar nyelvű környezet könnyen kiismerhető lesz. Ha az ONLINE órához nem tudsz csatlakozni, mert közbeszólt éppen az élet, akkor lehetőséged van az órát visszanézni, ezzel is szeretnénk rugalmasabbá és személyre szabottá tenni a képzés.
  A tanórák jegyzeteit az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a Csatolmányok oszlopban találod. A képzéshez tartozó központi tananyagot az Ügyfélkapu / Letöltések menü alól nyithatod meg.
  A képzéssel kapcsolatban általános tájékoztatóinkat az Ügyfélkapu / Letöltések menü alatt találod. Továbbá a képzés tanulmányi referense rendszeresen, előre kiírt időpontban ONLINE tájékoztatót tart. Iskolánk hivatalos kommunikációs csatornája az e-mail. A képzés ideje alatt minden információt e-mailen küldünk meg, és arra kérünk Téged, hogy megkereséseidet lehetőség szerint e-mailen címezd felénk.

  Vizsgázás

  A vizsga az iskola épületében van, természetesen az intézményi (pl. kórházi) gyakorlat kivételével.
  A vizsgára bocsátás feltétele a sikeres ágazati alapvizsga és a leadott portfólió. A vizsgán írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsgarész lesz.
  A vizsgabizottság az iskolától független, külsős vizsgáztatókból áll.
  A vizsgadíjat a vizsgát megelőző hónapokban, két részletben kell befizetni, ez is látszik a fizetési ütemezésedben.
  Ez országról-országra változik. Van, ahol elég a bizonyítvány fordítása, van ahol az EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő kell és olyan is van, ahol egy megfeleltetési eljárást tartanak. Természetesen minden esetben segítünk a szükséges igazolásokkal.
  A sikeres vizsgát sajnos nem tudjuk garantálni, de arra törekszünk, hogy minden tanulónk elsőre sikeresen vizsgázzon. Amennyiben ez mégsem sikerül, akkor lép életbe a vizsgagarancia, mely érvényes az összes képzésünkre. Így a sikertelen vizsgát követően 1 évig jogosult vagy ingyenesen bekapcsolódni a következő vizsgázó osztály képzésébe. Ezzel segítünk téged abban, hogy minél hamarabb sikeresen le tudj vizsgázni, ha esetleg elsőre nem sikerül. További információt a tanulmányi referenstől tudhatsz meg a vizsgagaranciával kapcsolatban.
  Jelentkezem

  Bónuszok

  több, mint 30.000 Ft értékben

  Miért nálunk végezd el?

  A Pannon Kincstár Humán Szakképző Központban több mint 15 éve biztosítjuk az utánpótlást a segítő szakmák, valamint a pénzügyi, jogi, logisztikai és más gazdasági szakterületek számára.

  A nálunk végzett tanulókkal és a szakmájukban is aktívan dolgozó oktatóinkkal az elmúlt évek alatt hatalmasra nőtt a szakmai családunk.

  Igyekszünk úgy alakítani a képzési palettánkat, hogy időben felkészüljünk a változó helyzetekre és mindig magas szintű, piacképes tudást nyújtsunk.

  KÖZÖS TANULÁS, SZAKÉRTŐ TANÁROK, VISSZANÉZHETŐ ÓRÁK!

  Online foglalkozásaink során aktív tanári jelenlét mellett otthonodból tehetsz szert a naprakész és mély szakmai tudásra. Fontos, hogy óráinkon olyan szakemberektől tanulhatsz, akik szakterületükön is aktívan végzik hivatásukat. Mindezek nemcsak a sikeres vizsgához segítenek hozzá, hanem ahhoz is, hogy a munka világába csöppenve valóban helyt tudj állni.

  Ha az élet úgy hozza és ki kell hagynod egy tanórát, akkor eléred visszanézhető formában a teljes órai anyagot. A felkészüléshez használhatod a tanáraid által feltöltött, online elérhető jegyzeteket is!

  Mindezek célja, hogy a képzés során életed ritmusához alkalmazkodva tudd a tanuláshoz szükséges időt is beilleszteni a mindennapokba!

  VÁLSÁGÁLLÓ SZAKMA

  Nem sok szakma válságálló, de az egészségügyi dolgozókra mindig szükség lesz, sőt, most nagyobb szükség van, mint valaha. Világszerte, több millió egészségügyi dolgozó hiányzik a rendszerből a WHO szerint.

  FEKTESS A JÖVŐBE

  Ennyire kedvező körülmények még sosem voltak ahhoz, hogy a saját tudásod egy következő szintre emeld, új szakmát sajátíts el és új lehetőséget nyiss az életedben.

  Ismerj meg minket jobban!

  Nézd meg a bemutatkozó videónkat!

  Dedikált ügyintéződ

  Az alábbi témákkal fordulhatsz hozzám telefonon és e-mailben:

  • a képzés menetével,
  • beiratkozással,
  • gyakorlattal

  kapcsolatos tudnivalók, vagy egyéb, a képzéshez fűződő kérdések.

  Horváth Alexandra

  tanulmányi referens

  Kérdés esetén, kérünk, írj e-mailt a [email protected] e-mail címre, mely megkeresésekre 2 munkanapon belül válaszolunk! Ügyfélfogadási időben telefonon is elérsz: +36 1 577 8322

  Ügyfélfogadási idő:
  Kedd-Péntek: 12:30-16:30
  Szombat: 7:30-15:30

  A KÉPZÉS ADATAI:

  A szakma megnevezése:
  Mentőápoló
  Képzési forma:
  iskolai rendszerű szakmai oktatás
  Programkövetelmény azonosító száma:
  5 0913 03 11

  OM azonosító:
  201 786