Együttműködésben a

Emineo Magánkórházzal, a képzés szakmai gyakorlatának támogatójával.

Műtéti szakasszisztens képzés visszanézhető órákkal és ONLINE jegyzetekkel

A korábbi OKJ 55 725 15 Műtéti szakasszisztens képzés megszűnt, helyette végezd el megújult, államilag elismert szakmai képzésünket ONLINE!

Ajánlataink

SZEPTEMBERI AJÁNLATAINK

A csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 685 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány és szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
 • Diákigazolvány: van
 • 17 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás pénteken 16:30-19:40 és szombaton 8:30-15:10 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 20.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. szeptember 14.
 • Tandíj részletekben*: 17×43 900 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga: várhatóan 2026. február, melyre vizsgagaranciát* adunk
 • Gyakorlat: egyéni tanrend szerint
Jelentkezem Tudj meg többet!

B csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 595 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, korábban megszerzett egészségügyi végzettség és szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
 • Diákigazolvány: van
 • 12 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás pénteken 16:30-19:40 és szombaton 8:30-15:10 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. július 19.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. augusztus 3.
 • Tandíj részletekben*: 12×53 900 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga: várhatóan 2025. május, melyre vizsgagaranciát* adunk
 • Gyakorlat: egyéni tanrend szerint
Jelentkezem Tudj meg többet!

C csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 535 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, korábban megszerzett OKJ 54 Perioperatív asszisztens vagy OKJ 55 Mentőápoló végzettség és szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
 • Diákigazolvány: van
 • 5 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás pénteken 16:30-19:30 és szombaton 8:30-15:10 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. július 5.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. július 19. – BIZTOSAN INDUL!
 • Tandíj részletekben*: 5×115 900 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga: várhatóan 2025. május, melyre vizsgagaranciát* adunk
 • Gyakorlat: egyéni tanrend szerint
Jelentkezem Tudj meg többet!

* – További infó a GYIK-ben.

Miért legyél műtéti szakasszisztens?

Oktatóink

Pannon Kincstár, Török Zsuzsanna, oktató

Török Zsuzsanna

Szluka Tibor Országos Mentőszolgálat – Mentésirányító Központi Irányító Csoport -Budapest Kamarai Gyakorlati Szakoktató – Ágazati Alapvizsga Elnök Gyógypedagógiai asszisztens Pannon Kincstár, oktató

Szluka Tibor

Országos Mentőszolgálat – Mentésirányító Központi Irányító Csoport -Budapest Kamarai Gyakorlati Szakoktató – Ágazati Alapvizsga Elnök Gyógypedagógiai asszisztens

Bemutatkozás

„HA nem szeretnél tanulni, senki sem segíthet, HA elhatároztad, hogy tanulni fogsz, senki nem fog tudni megállítani.” 
(Anonymous)

Szakterületeim: állapotmegfigyelés, szakmai és laikus elsősegélynyújtás, mentésirányítás.

Ortopéd műszerésznek tanultam, majd ápoló és mentőápolónak tanultam, utána a gyógypedagógiában a korai fejlesztéssel foglalkoztam, és – már több mint 20 éves Mentőápoló gyakorlattal is rendelkezve – Mentésirányítóként jelenlegi munkakörömben dolgozom. A tanításba azért kezdtem, hogy a megszerzett tudást, tapasztalatot és gyakorlatot továbbadjam, amivel segíthetem a kezdő szakemberek biztos alapokról induló munkáját.

A Pannon Kincstárban négy éve oktatok.

Szakmai alázatot, empátiát és élethosszig tartó lelkes ismeretszerzést kívánok minden tanulónknak!

Vudi Magdolna okleveles egyetemi ápoló, intenzíves szakápoló, Mátraháza Gyógyintézet Pannon Kincstár, oktató

Vudi Magdolna

okleveles egyetemi ápoló, intenzíves szakápoló, Mátraháza Gyógyintézet

Bemutatkozás

“Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud.”
(Móricz Zsigmond)

Szakterületeim: sebészet és traumatológia, betegmegfigyelés, ápolási feladatok, szakápolástan, belgyógyászat, alapápolás, terápiás alapismeretek.

1980-ban érettségiztem és szereztem általános ápoló és asszisztensi végzettséget, majd Csecsemő és gyermekgondozói képzettséget, közben OKJ-s ápolói képzettséget is szereztem. Innen vezetett az út a Diplomás ápolói végzettséghez, melyet a Széchényi István Egyetem Főiskolai Karán szereztem. Ezt követően a Pécsi Tudományegyetemen végeztem, okleveles egyetemi ápoló szakon, majd Intenzíves szakápolói képesítést is szereztem.

Sebészeti osztály főnővéreként, mi, akik a közvetlen a betegellátásban dolgozunk, egy kicsit másabbak vagyunk, mint a többi ember. Egész életünk a segítségnyújtásról, empátiáról és a beteg ember szeretetéről szól. Ezeket a pozitív tulajdonságokat kell a betegek javára fordítanunk, hogy érezzék, mindig ott vagyunk, amikor ránk van szükségük.

Jelenleg Mátraháza gyógyintézetben foglalkozom a betegekkel.

A Pannon Kincstárnál 2012 óta oktatom a tantárgyaimat.

Azt szoktam mondani a tanítványaimnak is, csak az maradjon a pályán, aki empátiával és toleranciával képes a betegágy mellé állni. Ne feledjük: mi is kerülhetünk a másik oldalra.

Hogyan fog műtéti szakasszisztensként kinézni egy napod?

Tevékenységei kiterjednek a műtét előtti, alatti és utáni időszak szakmai, önálló, együttműködő és irányító feladatainak elvégzésére. A műtéti szakasszisztens az orvos utasításának megfelelően részt vesz a beteg műtéti fektetésénél, bemosakodás előtt ellenőrzi a műtő tisztaságát, illetve, hogy a tervezett beavatkozáshoz rendelkezésre állnak-e a megfelelő szakmai anyagok, majd előkészíti a szükséges eszközöket, műszereket, varróanyagokat. Betartja és betartatja az aszepszis szabályait. Betartja a beöltözés, beöltöztetés szabályait, sorrendjét. A műtéti team valamely(orvos) tagjával együtt, közösen helyezi fel a betegre az izolálást. A műtéti team tagjaként nagy odafigyeléssel, koncentrálva végzi munkáját. Anatómiai, kórtani tudását alkalmazva, ismeri és pontosan követi a műtét menetét, szakszerűen instrumentál. A műtét összehangolt csapamunkát igényel, gördülékeny levezetésében a műtéti szakasszisztensnek kulcsszerepe van. Különös figyelmet fordít a kevésbé gyakorlott személyek, mint tanuló műtéti asszisztensek, rezidensek, orvostanhallgatók munkájára. A műtéti szakasszisztens feladata, hogy műtétek között, a napi program befejezése után a műtőt a lehető legrövidebb időn belül alkalmassá tegye a következő műtét végzésére. Elrendeli a műtő takarítását, elvégzését ellenőrzi. A műszereket műtét után leszámolja, sterilezésre előkészíti, a szállítást megszervezi. A műtéteket elektronikusan, valamint a helyi szokásoknak megfelelően dokumentálja. Megfelelő kapcsolatteremtő képességgel rendelkezik, munkáját hivatásként, empátiával gyakorolja, betartja, illetve betartatja annak jogi szabályait, valamint etikai normáit.

Miből áll a képzés?

Jelentkezem

Tanulási területek

Gyakran ismételt kérdések

Jelentkezés

A beérkezett jelentkezésedet feldolgozzunk, majd elektronikus úton szerződést kötünk. Az e-szerződést az eszerzodes.hu -n keresztül küldjük ki a jelentkezéskor megadott e-mail címedre.
A képzés indulása előtt legkésőbb 2 héttel jelentkezünk az e-szerződéseddel. Amennyiben, képzésünk mellett a „BIZTOSAN INDUL!” feliratot látod, akkor a jelentkezésed után 1 perccel máris küldjük az e-szerződésedet. FONTOS: e-szerződést csak a személyes adatok megadása esetén tudunk küldeni! Ha elfelejtetted volna megadni személyes adataidat a jelentkezéskor, arra kérünk, hogy ismét küldd el nekünk a jelentkezésedet a kitöltött adataiddal.
Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépés alkalmával egy pár kattintásos varázsló segítségével tudod kiválasztani a kívánt fizetés módját, itt adhatod meg a költségviselőt (magánszemély, cég), itt tudod feltölteni a kedvezmény igénybevételéhez a szükséges dokumentumokat, nem utolsó sorban csatolnod kell személyes okmányaid befotózott képét.
Amennyiben nem érkezett meg az e-szerződés az e-mail címedre, vagy elakadtál az e-szerződés aláírásával, kérünk, keresd fel a képzés dedikált ügyintézőjét.
Igen. Fontos, hogy a felnőtteknek levelezős diákigazolvány jár. Az ehhez kapcsolódó kedvezményekről a diakigazolvany.hu oldalon érdemes tájékozódni. Ha szeretnél diákigazolványt, akkor az igénylést egy okmányirodában kell kezdeni, és a kész igazolványt majd az iskolában tudod átvenni. A kártya nem készül el rögtön, addig ideiglenes igazolványt tudunk kiadni, ami ugyanúgy használható, mint a kártya.

Fizetés

 • Családi kedvezmény: A képzés megkezdésekor GYED/GYES/GYET vagy GYOD -n lévő kismamák 10% kedvezményt igényelhetnek. A kedvezmény igénybevételének feltétele a gyermek anyakönyvi kivonatának feltöltése Ügyfélkapunkra a beiratkozást követően. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A képzés megkezdésekor regisztrált munkanélküliek 10% kedvezményt igényelhetnek, melyről érvényes dokumentumot a beiratkozást követően az Ügyfélkapun keresztül kell feltöltened. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • Csoportos kedvezmény: hozz magaddal még legalább egy olyan jelentkezőt, aki veled együtt beiratkozik a képzésre, és a tandíj összegéből 10% kedvezményt adunk neked és annak is, akit hoztál. A kedvezményt csak új tanulóink vehetik igénybe, akik korábban nem jártak a Pannon Kincstárba. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy online jelentkezéskor a megjegyzés rovatban mindenkinél szerepeljen a csoportos kedvezményt igénybevevők neve, azaz, akikkel együtt fogtok beiratkozni.
 • Visszatérő-tanulói kedvezmény: 10% kedvezményt biztosítunk azon tanulóink számára, akik a második képzést is Iskolánkban végzik. A kedvezményt a korábban megszerzett Pannon Kincstár által kiállított bizonyítvány/tanúsítvány feltöltésével lehet igényelni. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A fenti kedvezményeink nem összevonhatóak egymással! Továbbá kedvezményes időszak (pl. Early Bird, akciós ár és más promóciók) alatt a fenti kedvezmények nem érvényesíthetők!
  A képzés elindulása előtt e-szerződést kötünk. Az e-szerződés részletesen tartalmazza mikor és milyen összegben kell teljesítened a tandíjat, vizsgadíjat.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az Ügyfélkapun keresztül lehetőséged nyílik azonnali jóváírás mellett bankkártyával fizetni. Mivel a bankkártyás fizetés mögött egy 256 bites titkosítás gondoskodik adataid védelméről, így elmondhatjuk, hogy ez a fizetési forma a leggyorsabb és legbiztonságosabb. Ha mégis inkább más fizetési lehetőséget választanál, úgy átutalással is fizethetsz, így azonban néhány munkanap is eltelhet, amíg a jóváírást te is láthatod a rendszerben.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépést követően tudod kiválasztani a fizetés módját, illetve azt, hogy Te vagy a munkáltatód/cég fizeti majd a tandíjat. Céges befizetés esetén az adószámra mindenképpen szükség lesz. Amennyiben a céges befizetést választod, úgy a havi részletekben történő fizetés helyett a varázsló által felkínált fizetési ütemezés elérhető.

  A képzés menete

  Az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a tanóra előtt 15 perccel elérhetővé válik az „Ugrás az online közvetítésre!” ikon, mely egy kattintással az ONLINE órára csatlakozik. Az ONLINE órához nincs szükség előre telepített szoftverre/applikációra, sőt, a magyar nyelvű környezet könnyen kiismerhető lesz. Ha az ONLINE órához nem tudsz csatlakozni, mert közbeszólt éppen az élet, akkor lehetőséged van az órát visszanézni, ezzel is szeretnénk rugalmasabbá és személyre szabottá tenni a képzés.
  A tanórák jegyzeteit az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a Csatolmányok oszlopban találod. A képzéshez tartozó központi tananyagot az Ügyfélkapu / Letöltések menü alól nyithatod meg.
  A képzéssel kapcsolatban általános tájékoztatóinkat az Ügyfélkapu / Letöltések menü alatt találod. Továbbá a képzés tanulmányi referense rendszeresen, előre kiírt időpontban ONLINE tájékoztatót tart. Iskolánk hivatalos kommunikációs csatornája az e-mail. A képzés ideje alatt minden információt e-mailen küldünk meg, és arra kérünk Téged, hogy megkereséseidet lehetőség szerint e-mailen címezd felénk.

  Vizsgázás

  A szakmai vizsga hasonlóan működik, mint a jogosítvány megszerzése. A képzés sikeres teljesítése esetén annak eredményeiről piros bizonyítványt állítunk ki számodra, amellyel a központi vizsgaszervezőnél jelentkezhetsz szakmai vizsgára. A vizsga pontos idejéről és annak helyszínéről a központi vizsgaközpont tud bővebb információval szolgálni.
  A vizsgára bocsátás feltétele a sikeres ágazati alapvizsga és a leadott portfólió. A vizsgán írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsgarész lesz.
  A vizsgabizottság az iskolától független, külsős vizsgáztatókból áll.
  A vizsgadíjat a vizsgát megelőző hónapokban, két részletben kell befizetni, ez is látszik a fizetési ütemezésedben.
  Ez országról-országra változik. Van, ahol elég a bizonyítvány fordítása, van ahol az EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő kell és olyan is van, ahol egy megfeleltetési eljárást tartanak. Természetesen minden esetben segítünk a szükséges igazolásokkal.
  A sikeres vizsgát sajnos nem tudjuk garantálni, de arra törekszünk, hogy minden tanulónk elsőre sikeresen vizsgázzon. Amennyiben ez mégsem sikerül, akkor lép életbe a vizsgagarancia, mely érvényes az összes képzésünkre. Így a sikertelen vizsgát követően 1 évig jogosult vagy ingyenesen bekapcsolódni a következő vizsgázó osztály képzésébe. Ezzel segítünk téged abban, hogy minél hamarabb sikeresen le tudj vizsgázni, ha esetleg elsőre nem sikerül. További információt a tanulmányi referenstől tudhatsz meg a vizsgagaranciával kapcsolatban.
  Jelentkezem

  Bónuszok

  több, mint 30.000 Ft értékben

  Miért nálunk végezd el?

  A Pannon Kincstár Humán Szakképző Központban több mint 15 éve biztosítjuk az utánpótlást a segítő szakmák, valamint a pénzügyi, jogi, logisztikai és más gazdasági szakterületek számára.

  A nálunk végzett tanulókkal és a szakmájukban is aktívan dolgozó oktatóinkkal az elmúlt évek alatt hatalmasra nőtt a szakmai családunk.

  Igyekszünk úgy alakítani képzési palettánkat, hogy időben felkészüljünk a változó helyzetekre és mindig magas szintű, piacképes tudást nyújtsunk.

  KÖZÖS TANULÁS, SZAKÉRTŐ TANÁROK, VISSZANÉZHETŐ ÓRÁK!

  Online foglalkozásaink során aktív tanári jelenlét mellett otthonodból tehetsz szert a naprakész és mély szakmai tudásra. Fontos, hogy óráinkon olyan szakemberektől tanulhatsz, akik szakterületükön is aktívan végzik hivatásukat. Mindezek nemcsak a sikeres vizsgához segítenek hozzá, hanem ahhoz is, hogy a munka világába csöppenve valóban helyt tudj állni.

  Ha az élet úgy hozza és ki kell hagynod egy tanórát, akkor eléred visszanézhető formában a teljes órai anyagot. A felkészüléshez használhatod a tanáraid által feltöltött, online elérhető jegyzeteket is!

  Mindezek célja, hogy a képzés során életed ritmusához alkalmazkodva tudd a tanuláshoz szükséges időt is beilleszteni a mindennapokba!

  VÁLSÁGÁLLÓ SZAKMA

  Nem sok szakma válságálló, de egészségügyi szakemberekre mindig szükség lesz, sőt, most nagyobb szükség van, mint valaha.

  FEKTESS A JÖVŐBE

  Ennyire kedvező körülmények még sosem voltak ahhoz, hogy a saját tudásod egy következő szintre emeld, új szakmát sajátíts el és új lehetőséget nyiss az életedben.

  Ismerj meg minket jobban!

  Nézd meg a bemutatkozó videónkat!

  Dedikált ügyintéződ

  Az alábbi témákkal fordulhatsz hozzám telefonon és e-mailben:

  • a képzés menetével,
  • beiratkozással,
  • gyakorlattal

  kapcsolatos tudnivalók, vagy egyéb, a képzéshez fűződő kérdések.

  Horváth Viktória a Pannon Kincstár tanulmányi referense, munkatársa. A gyógymasszőr, a fizioterápiás asszisztens, az aneszteziológia szakasszisztens, műtéti szakasszisztens, és az audiológiai szakasszisztens képzések tartoznak hozzá. Gyermekkora óta foglalkozik a pszichológia, a keleti kultúrák, és az idegennyelvek tudományával.

  Horváth Viktória

  tanulmányi referens

  Kérdés esetén, kérünk, írj e-mailt a [email protected] e-mail címre, mely megkeresésekre 2 munkanapon belül válaszolunk! Ügyfélfogadási időben telefonon is elérsz: +36 1 790 9096

  Ügyfélfogadási idő:
  Kedd-Péntek: 12:30-16:30
  Szombat: 7:30-15:30

  A KÉPZÉS ADATAI:

  A szakma megnevezése:
  Perioperatív szakasszisztens
  A szakma szakmairánya:
  Műtéti szakasszisztens
  Képzési forma:
  iskolai rendszerű szakmai oktatás
  A szakma azonosító száma:
  5 0910 03 07

  OM azonosító:
  201 786