Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés
Piskóti Judit Diplomás ápoló, felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápoló, egészségügyi menedzser, a Pannon Kincstár szakmai referense. Pannon Kincstár, oktató.

Piskóti Zoltánné Judit

szakmai referens

Oktatóként már sok éve itt vagyok a Pannon Kincstárnál. Emellett majdnem negyven évet töltöttem az egészségügyben a betegek mellett – a két terület tapasztalatát gyúrom egybe a munkámhoz.

A szakképzések és vele együtt a vizsgáztatás rendszere teljesen átalakult, mindez sokkal több szervező munkát igényel a szakmai tartalom, a megfelelő oktatók, vizsgáztatók tekintetében is. Ehhez kerestek a Pannon Kincstár vezetői olyan szakembert, aki a lehető legtöbb érintett területről hoz tapasztalatot. Nálam adott volt az oktatói gyakorlat, a szakmai múlt, és a Pannon Kincstár működését is régóta ismerem belülről. Foglalkoztam tananyagfejlesztéssel, tanrendek, jegyzetek készítésével. Ezt a szeletét is mindig szerettem a szervezésnek, az oktatás támogatásának.

Örömmel vállaltam a megbízást és most már Gőz Judittal együtt fedjük le a teljes vizsgáztatási területet. A munkámhoz a sok év alatt kiépült kapcsolatrendszeremre is tudok támaszkodni.

Folyamatosan együttműködöm a tanulmányi referensekkel, ők viszik a szakmai részét, én pedig hozzáteszem a saját kompetenciáimat. Folyamatosan nyomon követem a tanrend alakulását. Teljesen új tanmeneteket építünk fel, hogy a hallgatók megkapjanak minden fontos információt és sikeresen vizsgázzanak.

Változtak a követelmények a tanulók számára is.  Össze kell gyűjteni a portfólió elemeit, prezentációkat készíteni, dokumentálni a vizsgamunkákat. Kötelező elemek vannak, mint az adott szakterület vizsgafeladatai. Ilyen lehet például az egészségügyi képzéseknél egy eset ismertetése, egy kiválasztott beteg nyomon követése a teljes ellátás során. Ebből munkanaplót készít a tanuló, amelyet ellenőrizni és igazolni kell. A vizsgán sem csupán gyakorlati vizsgafeladat van, hanem meg is kell védeni a portfóliót. A tanúsítvány megszerzésére is felkészítjük a diákokat, hogy a tanúsító vizsgákra már megbízható tudással induljanak. Ezért nagy figyelmet fordítunk a demonstrációs termekben zajló oktatásra is.

Mindez nekünk is összetett feladat, újfajta kihívás.

A fejlesztési témákban Szántai Jánossal, Csányi Miklóssal és Gőz Judittal dolgozom együtt. Az új típusú vizsgarendszer, új dokumentációs formák kapcsán gyakran egyeztetünk, hogy naprakészek legyünk.

Igaz, hogy már ismerősként kerültem a csapatba, de nagyon jólesett, hogy ebben az új munkakörben is gyorsan befogadtak. A felsővezetéstől is nagyon pozitív volt a fogadtatásom és mindenben segítenek. Nagyon tetszik a csapat fiatalos lendülete, egészen magukkal ragadnak. Jó érzés, hogy sokszor kérik a szakmai tanácsomat és el is fogadják.

A mottóm:

„Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.”

(Antoine de Saint-Exupéry)

Vissza