Szántai János Pannon Kincstár Üzletfejlesztési vezető

Szántai János

üzletfejlesztési vezető

Üzletfejlesztési vezetőként sokféle terület kapcsolódik hozzám. Úgy is mondhatjuk, itt futnak össze az egyes területeink fejlesztésének a szálai, elsődlegesen az informatika mentén, de a külső piaci környezet és az ügyféligények szempontjai is meghatározzák a munkámat.

Az egyik nagy területem a kapcsolattartás a marketingben résztvevő külsős partnereinkkel. Ide tartozik a webfejlesztés, a közösségi felületeink kezelése, a SEO, azaz a keresésoptimalizálás, a képek és szöveges tartalmak, amelyekkel nap mint nap találkozhattok az oldalainkon. Vagyis a munkám egyik fontos szelete mindaz, ami kikerül rólunk a webre és ami az ehhez szükséges hátteret működteti.

Fontos számomra a közvetlen, fiatalos és lényegtörő stílus és azon dolgozom, hogy az iskolánk kommunikációjában is érvényesüljön. Mindennapos feladataim közé tartozik a tanulóinkat érintő minden olyan tájékoztatás és információ, amit a képzéseinkről, a rendezvényeinkről, változásokról, újdonságokról küldünk nektek. Aki kapcsolatban áll az iskolánkkal, egészen biztosan kapott már tőlem e-mailt.

Az ügyfélkapu és a hozzá kapcsolódó fejlesztések is a napi munkámhoz tartoznak. Gondoskodom az informatikai hálózatunk, a teljes géppark, a szerver és minden kommunikációs eszközünk megfelelő működéséről, ezért a szolgáltatókkal is folyamatos kapcsolatban állok.

Végül, de nem utolsósorban egyik kedvenc feladatom az órarendetek szerkesztése. A készítése során az ütemezési szempontok mellett arra is figyelnem kell, hogy a törvényi és szakmai előírásoknak is megfeleljen.

Az eredeti végzettségem gazdálkodási mérnök, és mostanában sokszor eszembe jut, hogy tényleg azt csinálom, mint ahogy annak idején a szakmánkat definiáltuk: összekötöm a piac információit, a külső partnereket és a részlegeket, a lehető legjobb működés érdekében.

„Ha szereted a munkádat, soha többé nem kell dolgoznod” – mondta Steve Jobs az Apple egykori vezérigazgatója. Én szerencsés vagyok, mert itt azt a munkát végzem, amit a legjobban szeretek és a kellő szabadságom is megvan hozzá. Azt szoktam mondani, könnyű a sajátomként tekinteni az iskolánkra, hiszen itt a saját terveimet és ötleteimet válthatom valóra.

Vissza