OKTATÓINK

Bajzi Rozália

gyakorlati oktatásvezető, BVHSZC Bókay János Szakgimnázium

“Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen a tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni amit csinál és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog.” (Szentgyörgyi Albert)

1982-ben kezdtem dolgozni a 3. sz. Általános Iskolában Kistarcsán. Értelmi fogyatékos és nehezen nevelhető gyermekekkel foglalkoztam 4 éven keresztül.

1986-ban a kistarcsai Flór Ferenc Kórház Ifjúsági pszichiátriai osztályán nyertem felvételt, mint segédápoló. Besorolásomtól függetlenül elsősorban a beteg gyermekek gyógy foglalkoztatásában vettem részt. 1989-ben jutottam el az első egészségügyi szakképesítésemig, általános ápoló és asszisztensi képesítést szereztem. Akkor már az egészségügy más területe iránt is érdeklődtem, így 1991-ben az EKG szakasszisztensi végzettség megszerzését követően a kórház EKG laborjában és kardiológiai szakrendelésén láttam el feladatokat egészen gyermekem megszületéséig, 1992-ig.

Visszatérésemet követően.a Pszichiátria osztályon mint főnővér helyettes, majd 2 évig mint megbízott főnővér láttam el feladataimat. Ezt követően a Sebészeten mint főnővér helyettes tevékenykedtem tovább. 2000-től a belső minőségügyi felülvizsgáló tanfolyam végeztem és rendszeresen részt vettem a belső auditok megszervezésében és lebonyolításában. Munkában elért eredményeim jutalmaként 10 napos tanulmányúton vehettem részt Németországban, ahol kórházakat, rehabilitációs intézményeket látogattunk, nézhettünk bele hétköznapjaikba, működésükbe.

2002-től főállásom mellett a Főnix S.O.S Zrt-nél kezdetben mint ügyeleti nővér, később mint telephelyvezető dolgoztam sürgősségi háziorvosi ügyeleteken Budapest különböző kerületeiben. Ennek köszönhetően a járóbeteg ellátásban 7 év gyakorlatot szereztem.

2005 végétől-2006-ig a Főnix S.O.S Zrt-nél. minőségügyi referensi feladatok láttam el, a legnagyobb magyar egészségügyi tevékenységet ellátó magáncég minőségügyi rendszerét kellett kiépítenem, működését elindítanom. A jól működő minőségügyi rendszernek köszönhetően cégünk nyerte meg a MOL foglalkozás egészségügyi ellátását célzó pályázatát, jómagam sok hasznos ismerettel és tapasztalattal lettem gazdagabb.

Megbízásom lejártakor visszatértem a kórház falai közé. Két hónapot töltöttem a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban a Pszichiátrián, mint ápoló, majd az Uzsoki utcai Kórház Neurológia osztályán ápolói majd osztályvezető ápoló helyettesi feladatokat láttam el.

2004-ben felvételt nyertem a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Szakoktatói Szakára. 2008-ban vehettem át életem első diplomáját.
2007-től veszek részt a Magyar Antidopping Csoport doppingellenőreként a doppingellenes tevékenységben azzal a céllal, hogy a sport egészséges és tiszta játék maradhasson. Egyike vagyok annak a 20 szakembernek, akik országunkban dopping ellenes tanácsadói OKJ-s szakképesítést szereztek.

2011 – 2012 tanévben óraadóként citológus szakasszisztensek képzésében vettem részt a Vincotte Akadémián. Közreműködésemnek köszönhetően Együttműködési Megállapodás jött létre a Vincotte Akadémia és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház között, melynek eredményeként szakdolgozóink 50 %-os tandíjkedvezménnyel tanulhatnak az iskola által indított szakképzésben.

2009-től ismételten a Bajcsy-Zsilinszky Kórház dolgozója lettem. Úgy éreztem a kalandozások kora lejárt. Szerettem volna egy olyan intézményben dolgozni, ahol a jól végzett munkának és emberi értékeknek becsülete van. Olyan helyen, ahol lehetőséget kapok arra, hogy kamatoztassam mindazt a tudást és tapasztalatot, melyet az elmúlt majd három évtizedben megszereztem. Akkori döntésemet nem bántam meg.

Az első három hónapban nővérként dolgoztam a III. Belgyógyászaton. 2009 augusztusában egy hónapot töltöttem a Kardiológiai Rehabilitációs Osztályon. 2009 szeptember 01-től megbízást kaptam oktatási biztosi feladatokra, illetve az akkor szervezés alatt álló VIP részleg elindítására és vezetésére. Megtiszteltetésként ért, hogy 2010 februárjában megbíztak az ápolási igazgató helyettesi feladatok ellátásával is. A VIP részleg vezetése, valamint az ápolási igazgató helyettesi feladatok ellátásán kívül a Betegszállító csoport vezetését is végzetem.
Egyetemi tanulmányaimban nyújtott teljesítményemnek köszönhetően 2012 elején kerestek meg a PTE SZESZI –ból, hogy szakmai igazgató helyettesként és szakoktatóként dolgozzam velük.

2013-ban Msc andragógus tanári végzettséget szereztem.

Az egészségügyi szakképzés mindég szívügyem volt, ezért megtiszteltetésként ért a felkérés. 2013 januárjában elfogadtam az akkor GYEMSZI-ETI Szakképzés Szervezési Főosztályvezetőjének ajánlatát, hogy szakképzés szervezési referensként tevékenykedjek az egészségügyi szakképzés területén. Több képzés felelőseként (felnőtt aneszteziológia, intenzív szakasszisztens, epidemiológiai szakápoló, fizioterápiás szakasszisztens, egészségügyi kártevőirtó és fertőtlenítő) végeztem a munkámat.
2016-ban sikeresen pályáztam a Meszk vizsgabizottsági tagjainak sorába, így részvételi lehetőségem nyílt az egészségügyi szakmai vizsgákon vizsgabizottsági tagként részt venni.

2017-es tanévtől a BVHSZC Bókay János Szakgimnáziumában mint tanár, majd 2018 óta mint gyakorlati oktatásvezető már csak a szakképzésben tevékenykedek

2010 óta óraadóként a Pannon Kincstár által szervezett képzésében veszek részt oktatóként. Az egészségügyi szakképzésekben, valamint a foglalkozás egészségügyi szakápolók képzésében adom át tapasztalataimat és tudásomat a jövő egészségügyi dolgozóinak.

Vissza