Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Földes Petra szerkesztő, Új Pedagógiai Szemle Pannon Kincstár, oktató

Földes Petra

szerkesztő, Új Pedagógiai Szemle

A jó tanulási folyamat találkozásokat kínál (emberekkel, gondolatokkal, helyzetekkel, véleményekkel), melynek során nem a tananyagot, hanem a világot ismerjük meg.

Szakterületeim: a pedagógia, a mentálhigiéné, a pályaszocializáció, illetve a kiégés felismerése, kezelése, megelőzése

A matematikai gondolkodásmód szeretete mellett mindig is érdekeltek az emberi dolgok, olyan pályára vágytam, amely a tanításról és az emberekről szól. Első diplomámat matematika-fizika-számítástechnika szakos tanárként szereztem az ELTE TTK-n. Szaktanári éveim alatt szívesen fogadtam a hozzám forduló kamaszokat, igyekeztem segíteni őket a problémáik megoldásában. Ehhez a segítő, támogató tevékenységhez kerestem megfelelő szakmai alapokat, ekkor végeztem el a SOTE-TF mentálhigiénés szakember képzését.

A Pannon Egyetemen és az Eszterházy Károly Főiskolán hét évnyi tanárképzési tapasztalatot gyűjtöttem. Közben családterapeuta és konfliktuskezelő facilitátor képzésekkel bővítettem az eszköztáramat. A Pannon Kincstárban 2013 óta oktatok, évről-évre növekvő óraszámban, valamint az Új Pedagógiai Szemle folyóirat szerkesztőjeként is dolgozom.

Munkám során a legnagyobb élmény számomra a gondolkodó viszonyba, dialógusba kerülés másokkal. A tanító és a tanítvány kölcsönössége, az egymástól tanulás megélése az, ami új energiákkal tölt fel az oktatás során.

Vissza