Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Gaszler István szakmai egység vezető, Bolyai Gyermekotthoni Központ Pannon Kincstár, oktató

Gaszler István

szakmai egység vezető, Bolyai Gyermekotthoni Központ

“Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat szavaidtól.” (Carl William Buehne)

Szakterületeim: gyermek- és ifjúságvédelem, gyermekjogok, családvédelem, foglalkoztatás

Harminc éve dolgozom a gyermekvédelemben. Ez idő alatt betekintést kaptam a kapcsolódó hatósági igazgatás és szolgáltatásnyújtás területeibe is. Igyekeztem sokrétű tudással körülbástyázni magam a munkámhoz, így az évek alatt a család-, gyermek- és ifjúságvédelem területén többféle képesítést szereztem. Közben sok projektben és műhelymunkában közreműködtem, részt vettem ifjúságvédelmi intézmények, gyermekotthonok munkájában.

Szociális és gyermekvédelmi szakembernek, de mindenekelőtt pedagógusnak tartom magam. Azt gondolom, ha valaki ennyi mindent megélt, megtapasztalt, át is kell adnia belőle, amennyit csak tud. Miközben én is nap mint nap tanulok a hallgatóimtól. A Pannon Kincstárban a kezdetek óta itt vagyok, az első oktatók egyikeként.

Hiszem, hogy a kötelességekhez a jogok gyakorlásán keresztül vezet az út – ez nagyon fontos a felnőtt társadalomban, de ugyanilyen fontos a gyermekek esetében is. Ezért dolgozom mindennap, ezt szeretném átadni a tanítványaimnak és mindenkinek, aki tanácsért, segítségért fordul hozzám.

Vissza