Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Pannon Kincstár, Gyírkis Ágnes, Gyógypedagógiai tanár, Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat II. kerületi Tagintézménye

Gyírkis Ágnes

Gyógypedagógiai tanár, Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat II. kerületi Tagintézménye

“Ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyünk végbe, nem csupán cselekednünk kell, de álmodnunk is, és nem csupán terveznünk, de hinnünk is.” (Anatole France)

Szakterületeim: pedagógia, gyógypedagógiai ismeretek, kisgyermeknevelés.

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán gyógypedagógiai tanárként szurdopedagógia és oligofrénpedagógia szakirányon végeztem. Ezt megelőzően négy évig dolgoztam bölcsődei gondozónőként. Tanári pályámat a Siketek Általános Iskolájában kezdtem nevelőtanárként. A Bölcsődék Országos Módszertani Intézetben szakmai kísérletek módszerek kidolgozásában, kipróbálásában, az Országos Család és Gyermekvédelmi Intézetben képzések tervezésében, szervezésében, alapellátási módszertan kidolgozásában, a Nemzeti Család és Gyermekvédelmi Intézetben törvény előkészítésben vettem részt.

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán szakvizsgáztam, gyógypedagógiai szakértő és mesterpedagógus vagyok.

Szociális szakképzési, gyógypedagógiai és gyermekvédelmi szakértőként mintegy tíz évig foglalkoztam bölcsődei korai fejlesztéssel, felnőttoktatással. 12 évig dolgoztam ambuláns korai fejlesztőként. A 2021-es tanévtől tankötelezett gyerekek, fiatalok vizsgálatában és terápiás ellátásban veszek részt.

Több mint egy évtizede tanítok a Pannonban. Úgy gondolom, oktatóként mindenkinek van valamilyen célja, ami mozgatja, motiválja, én azt tartom célomnak, hogy segítsem tanítványaimat a gyermekek megismerésének útján.  Felkészítsem őket arra, hogy felismerjék, ha egy gyermeknek segítségre van szüksége. Tudják, hogyan segíthetik a gyermekeket abban, hogy kinyílhassanak a külvilág felé. Szívügyem, hogy a fejlődés támogatása akkor eredményes, ha ebben a gyermek családja is részt vesz, ehhez segítségre, bíztatásra, támogatásra, ötletekre, útmutatásra van szükségük. Nagyszerű dolgok születhetnek, ha akarunk, merünk együttműködni.  Szeretném ezt a szemléletet átadni az óráimon.

Vissza