OKTATÓINK

Gyírkis Ágnes

gyógypedagógiai tanár, Budapesti Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola

“Ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyünk végbe, nem csupán cselekednünk kell, de álmodnunk is, és nem csupán terveznünk, de hinnünk is.” (Anatole France)

Szakterületeim: pedagógia, gyógypedagógiai ismeretek, kisgyermeknevelés

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán végeztem gyógypedagógiai tanárként, ezt megelőzően négy évig dolgoztam bölcsődei gondozónőként, majd az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán szakvizsgáztam, gyógypedagógiai szakértő képesítést szereztem, mesterpedagógus vagyok. Szociális szakképzési, gyógypedagógiai és gyermekvédelmi szakértőként mintegy tíz évig foglalkoztam bölcsődei korai fejlesztéssel, felnőttoktatással, bekapcsolódtam szakmai módszertani feladatokba és törvényelőkészítő tevékenységbe az Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet keretein belül.

2005-től 12 évig ambuláns korai fejlesztőként dolgoztam, jelenleg óvodásokkal foglalkozom, mozgás, értelmi, érzékszervi problémákkal küzdő gyerekekkel.
Úgy gondolom, mindenkinek van valamilyen célja, ami mozgatja, motiválja. Úgy fogalmaznám meg, engem az motivál munkám során, hogy segítsek a gyereknek, ne kényszerüljenek magukba zárva élni, ne kelljen életüket szűk keretek között tölteni. A gyerekekkel foglalkozva, az ő sorsukon keresztül sokszor megéltem, mennyire nehéz avatatlan embernek túllátni a fogyatékosságon.

Oktatóként éppen ezért tartom alapvető célomnak, hogy megmutassam, hogyan lássák meg a tanítványaim azt a kis lényt, aki a saját világából a segítségüket kéri. Meglássák, felismerjék és támogassák a fejlődésben, hogy kapcsolódni tudjon, kinyíljon a külvilág felé.

Vissza