Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Pannon Kincstár, Jánvári-Halmai József oktató, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ny. alezredese

Jánvári-Halmai József

Oktató, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ny. alezredese

„Az embertől bármit elvehetnek, ételt, szállást, tiszta ivóvizet, még a barátságot is, de van egyvalami, amit soha senki nem tud elvenni: a tudásodat.”
(Halima Aden)

Szakterületeim: személy- és vagyonőr oktatás, rendészeti oktatás, magánnyomozó oktatás, fegyveres biztonsági őr oktatás, kutyavezető vagyonőr oktatás, biztonságszervező oktatás, vizsgáztatás.

28 év rendőrségi hivatásos szolgálat után, 2014-től kezdődően a korábbi OKJ-s személy- és vagyonőr képzésben oktattam, valamint vizsgabizottsági tagként vettem részt a leendő vagyonőrök vizsgáztatásában. 

2021. május 8. óta dolgozom a Pannon Kincstárban, ahol az országban elsőként indították el az OKJ után, már az új képzési követelmények szerint a személy- és vagyonőri képzést. Ez a csoport – szintén elsőként – szeptember 11-én vizsgázott és a BM Vizsgaközpont kiválóra értékelte a hallgatók felkészültségét. Az új képzési követelmények szerint elkészítettem a vagyonőri tankönyvet, amely főleg gyakorlati vonatkozásban tér el a korábbi tankönyvektől. Részletesen kitértem a vagyonőri munka során felmerülő valamennyi részkérdésre – így többek között az objektumok biztonsága érdekében kiemelten fontos tűzvédelem, CO elleni védekezés, liftekből történő mentés, elsősegélynyújtás módszereinek ismertetésére. Mindezeket saját magam által készített fotókkal illusztráltam. Ezáltal a Pannon Kincstárnál felkészített hallgatók – vizsga után különféle vagyonőr cégekhez kikerülve – a gyakorlatban kiválóan tudják ellátni feladataikat, minden szakmai részkérdést ismerve és sikeresen alkalmazva a megszerzett tudást.

Személy- és vagyonőr oktatóként nem csupán az a célom, hogy a szükséges tananyagot átadjam, hanem olyan átfogó szakmai és gyakorlati tudást adjak a hallgatók kezébe, amit a későbbiekben a vagyonőri munkájuk során adódó kihívásokban minden esetben alkalmazni tudnak. A munkaadó vagyonőr cégek pedig elismerően nyilatkozzanak a Pannon Kincstárnál végzett hallgatók elméleti és gyakorlati felkészültségéről, ezáltal öregbítve az iskola oktatási tevékenységének jó hírnevét. 

Vissza