OKTATÓINK

Lukács Miklós

elnök, Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

Kötelességemnek és hivatásomnak tekintem, hogy segítsem a rászoruló embereket. A segítés motiválhatóságunkat növeli.

Szakterületem: hospice szakápolás

A PTE Egészségügyi Főiskolai Kar Diplomás Ápoló szakán végeztem 2004-ben Pécsett. Szakmai pályafutásomat a volt Honvédkórház Neurológiai Osztályán ápolóként, majd osztályvezető ápolóként kezdtem meg. Bekapcsolódtam a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány otthoni hospice ellátó szolgálat csoportjába, mely megadta a jelenlegi szakterületem útját. Először ápolóként, majd a szolgálat koordinátoraként tevékenykedtem, jelenleg mint ápolásszakmai szolgálatvezető, minőségirányítási vezető és az Alapítvány kuratóriumának titkári tisztségét töltöm be immár 13 éve.

A Klinikai Palliatív Mobil Team konzultációs csoportjának koordinálásával legfőbb feladatom a palliatív ellátásban részesülő daganatos betegek további ellátásának megszervezése, életminőségének javítása, a legmegfelelőbb betegút racionalizálása. A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület, mint a hazai hospice szolgálatok közösségének országos vezetőségi tagja, illetve az egészségügyi szakmai kollégium hospice és palliatív ellátási tagozat tanácsadó testületének tagja vagyok. Egészségügyi és szociális képzőintézményekben működöm óraadóként, vizsgáztatóként, meghívott előadóként.

Munkám során hospice szakápolói és egészségügyi menedzseri képesítést, palliatív vezetői tanúsítványt, MSC ápolói képesítést szereztem. Számos civil szervezet munkáját segítem.

Mindig szem előtt tartottam az ápolás értékeit, a minőség, a spiritualitás, a hospitalitás, a tisztelet és a felelősség jegyében. Nagy hangsúlyt fektetek és kiemelt feladatnak érzem a hospice és krónikus ellátásban részesülő betegek magas színvonalú holisztikus, individualizált szociális-, egészségügyi ellátását, a megfelelő minőségi ellátásuk kialakítását, a betegutak racionalizálását.

Vissza