Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Móra Ilona Egészségügyi szakoktató, mentálhigiénés segítő, gyógymasszőr, Pannon Kincstár, oktató

Móra Ilona

Egészségügyi szakoktató, mentálhigiénés segítő, gyógymasszőr

„Minden betegség végső oka, a szeretethiány!” (Váradi Tibor)

Szakterületeim: ápolástan, diagnosztika és terápia, elsősegélynyújtás, mentálhigiéné, mindennapos beavatkozások, onkológia-hospice, gerontológia, fizioterápia.

2014-től tanítok, amit nagyon szeretek. Előtte dolgoztam ápolónőként, műtősnőként kórházakban, aminek nagy hasznát veszem a tanításnál. 10 évet voltam daganatos betegekkel, akiket segítettem, lelkileg és fizikailag. Több éven át házi ápolóként működtem, haldoklókat kísértem utolsó útjukra.
2020-ban megszereztem a gyógymasszőri végzettségemet és tovább képeztem magam ezen a területen.
Jelenleg mentálhigiénés segítő szakemberként dolgozom egy idősek otthonában, mellette pedig óraadó tanár vagyok.

A Pannon Kincstárban 2017-től oktatok, legutóbb a gyógymasszőröknél tanítottam fizioterápiát.
Üzenetem a jövőbeli tanulóinknak: „Meg kell tanulnunk ezt szakmát értékelni önmagunkban, ahelyett, hogy kívülről várnánk a megerősítést. A segítő szakma nagyon komoly fizikai és lelki munkát igényel. Belső erőre, tartásra és moralitásra van szükség, hogy a betegek felé együttérzéssel és szeretettel forduljunk minden körülmények között. Nem szabad elfelejteni egy pillanatra sem, hogy kiszolgáltatott emberekről van szó, akik bíznak bennünk. Mindezek megvalósítása hitet, kitartást és folyamatos önismeretet igényel. Az emberi életnél nincs értékesebb! Mindez szolgálatot és elköteleződést igényel tőlünk.”

Vissza