Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Oroszi Zsuzsanna aneszteziológus szakasszisztens, Jávorszky Ödön Városi Kórház, Vác Pannon Kincstár, oktató

Oroszi Zsuzsanna

aneszteziológus szakasszisztens, Jávorszky Ödön Városi Kórház, Vác

“Ki csak a kezével dolgozik, az munkás. Aki a kezeit és a fejét is használja, az mesterember. Aki kezeit, fejét és a szívét is használja, az már igazi művész.” (Assisi Szent Ferenc)

Szakterületeim: anatómia-élettan, diagnosztikai alapismeretek, sebészet és traumatológia.

Az ápolóképzést követően már tudtam, hogy mindenképpen szeretnék továbbtanulni az egészségügy területén. Abban az időben az intenzív osztályon dolgoztam, de egyéb szakterületek is érdekeltek. A műtő közvetlenül az intenzív osztály mellett volt, sokszor mentem be megnézni az ott folyó munkát. Különösen vonzott az aneszteziológiai tevékenység. Megfogott és a mai napig megélem a szépségét, ahogy a betegnek mi segítünk abban, hogy fájdalommentesen végezzék rajta a beavatkozásokat, a gyógyulásában mi is aktívan részt veszünk. Nem tévedhetünk, minden pillanatban döntések sorozatát hozzuk és rajtam is múlik, hogy a jó irányba fordítsuk egy ember sorsát.

A műtő világát később sem tudtam, nem is akartam otthagyni. A mai napig szeretem, élvezem, amit csinálok.

Az elmúlt 2-3 évben az aneszteziológus asszisztensi és intenzív szakápolói oktatásban veszek részt.

Az oktatáshoz is nagyon fontos, amit a munkám mindennapjaiban tanulok, és átélek. Az időközben megszerzett diplomás ápoló és akut betegellátó szakápolói főiskolai végzettségeim is hozzátesznek ehhez, rengeteg pluszt adnak a napi munkámhoz és az oktatói tevékenységemhez. Így tudom követni a fejlődést, a naprakész ismereteket és élethűen átadni a szakmát a tanulóimnak.

Vissza