Skip to main content

OKTATÓINK

Oroszi Zsuzsanna aneszteziológus szakasszisztens, Jávorszky Ödön Városi Kórház, Vác Pannon Kincstár, oktató

Oroszi Zsuzsanna

aneszteziológus szakasszisztens, Jávorszky Ödön Városi Kórház, Vác

“Ki csak a kezével dolgozik, az munkás. Aki a kezeit és a fejét is használja, az mesterember. Aki kezeit, fejét és a szívét is használja, az már igazi művész.” (Assisi Szent Ferenc)

Szakterületeim: anatómia-élettan, diagnosztikai alapismeretek, sebészet és traumatológia.

Az ápolóképzést követően már tudtam, hogy mindenképpen szeretnék továbbtanulni az egészségügy területén. Abban az időben az intenzív osztályon dolgoztam, de egyéb szakterületek is érdekeltek. A műtő közvetlenül az intenzív osztály mellett volt, sokszor mentem be megnézni az ott folyó munkát. Különösen vonzott az aneszteziológiai tevékenység. Megfogott és a mai napig megélem a szépségét, ahogy a betegnek mi segítünk abban, hogy fájdalommentesen végezzék rajta a beavatkozásokat, a gyógyulásában mi is aktívan részt veszünk. Nem tévedhetünk, minden pillanatban döntések sorozatát hozzuk és rajtam is múlik, hogy a jó irányba fordítsuk egy ember sorsát.

A műtő világát később sem tudtam, nem is akartam otthagyni. A mai napig szeretem, élvezem, amit csinálok.

Az elmúlt 2-3 évben az aneszteziológus asszisztensi és intenzív szakápolói oktatásban veszek részt.

Az oktatáshoz is nagyon fontos, amit a munkám mindennapjaiban tanulok, és átélek. Az időközben megszerzett diplomás ápoló és akut betegellátó szakápolói főiskolai végzettségeim is hozzátesznek ehhez, rengeteg pluszt adnak a napi munkámhoz és az oktatói tevékenységemhez. Így tudom követni a fejlődést, a naprakész ismereteket és élethűen átadni a szakmát a tanulóimnak.

Vissza