Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Pákozdi Szilvia Zuglói Egészségügyi Szolgálat BARDENT Kft., Kavics Dental Pannon Kincstár, oktató

Pákozdi Szilvia

Zuglói Egészségügyi Szolgálat BARDENT Kft., Kavics Dental

„Az emberek, miközben tanítanak, maguk is tanulnak.” (Seneca)

Szakterületeim: fogászati anatómia, fogpótlástan, fogászati prevenció és szájhigiénia, valamint az általános ismeretek közül a pedagógia, pszichológia, szociológia fogászat szempontjából fontos témái.

2010 óta tanítok a Pannon Kincstárban fogászati asszisztenseket és klinikai fogászati higiénikusokat. Az eredeti szakmám fogtechnikus, bár jelenleg aktívan asszisztensként és dentalhigiénikusként dolgozom, sosem szakadtam el a fogászat eme területétől sem.

Közel 30 éves szakmai tapasztalataimat igyekszem megosztani a hallgatóimmal úgy, hogy az első naptól kezdve partnerként és „leendő kollégaként” tekintünk egymásra. Pedagógiai végzettségem (Wesley János Főiskola) miatt fontosnak tartom, különösen a felnőttképzés esetében, hogy oktatók és ne kioktatók legyünk.

Az elmúlt időszak tapasztalata számomra az, hogy az online oktatás – amelytől mindannyian tartottunk – szerintem pozitív változásokat is hozott. A kedvenc latin mondásommal élve: Tempora mutantur et not mutamur in illis – Változnak az idők es mi is változunk bennük.

Célom, hogy tanítványaim szakmailag felkészültté, empatikussá és együttműködő szakemberekké váljanak. Kompetenciájukhoz mérten határozottak legyenek, amelynek alapja az iskolában megszerzett tudás. Szeretek törődni a hallgatókkal, később is figyelemmel kísérem a pályájukat, nem engedem el őket. Hiszem, hogy a tananyagon kívül egy szemléletet is sikerül átadnom a szakma szeretetéről.

A legnagyobb öröm számomra, amikor 10 éve végzett tanítványaim is megkeresnek és az is büszkeséggel tölt el, amikor lépten-nyomon Pannonos hallgatókkal találkozom a szakmában.

Vissza