Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Pákozdi Szilvia

Zuglói Egészségügyi Szolgálat BARDENT Kft., Kavics Dental

„Az emberek, miközben tanítanak, maguk is tanulnak.” (Seneca)

Szakterületeim: fogászati anatómia, fogpótlástan, fogászati prevenció és szájhigiénia, valamint az általános ismeretek közül a pedagógia, pszichológia, szociológia fogászat szempontjából fontos témái.

2010 óta tanítok a Pannon Kincstárban fogászati asszisztenseket és klinikai fogászati higiénikusokat. Az eredeti szakmám fogtechnikus, bár jelenleg aktívan asszisztensként és dentalhigiénikusként dolgozom, sosem szakadtam el a fogászat eme területétől sem.

Közel 30 éves szakmai tapasztalataimat igyekszem megosztani a hallgatóimmal úgy, hogy az első naptól kezdve partnerként és „leendő kollégaként” tekintünk egymásra. Pedagógiai végzettségem (Wesley János Főiskola) miatt fontosnak tartom, különösen a felnőttképzés esetében, hogy oktatók és ne kioktatók legyünk.

Az elmúlt időszak tapasztalata számomra az, hogy az online oktatás – amelytől mindannyian tartottunk – szerintem pozitív változásokat is hozott. A kedvenc latin mondásommal élve: Tempora mutantur et not mutamur in illis – Változnak az idők es mi is változunk bennük.

Célom, hogy tanítványaim szakmailag felkészültté, empatikussá és együttműködő szakemberekké váljanak. Kompetenciájukhoz mérten határozottak legyenek, amelynek alapja az iskolában megszerzett tudás. Szeretek törődni a hallgatókkal, később is figyelemmel kísérem a pályájukat, nem engedem el őket. Hiszem, hogy a tananyagon kívül egy szemléletet is sikerül átadnom a szakma szeretetéről.

A legnagyobb öröm számomra, amikor 10 éve végzett tanítványaim is megkeresnek és az is büszkeséggel tölt el, amikor lépten-nyomon Pannonos hallgatókkal találkozom a szakmában.

Vissza