Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Piskóti Judit Diplomás ápoló, felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápoló, egészségügyi menedzser, a Pannon Kincstár szakmai referense. Pannon Kincstár, oktató.

Piskóti Judit

Diplomás ápoló, felnőtt aneszteziológiai és intenzív szakápoló, egészségügyi menedzser, a Pannon Kincstár szakmai referense

“Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.” (Saint Exupéry)

Szakterületeim: intenzív szakápolástan, alkalmanként társszakmák képzéseiben (aneszteziológusoknak, perioperatív asszisztenseknek) is vállalok oktatásokat

Az intenzív terápia területén 36 évet töltöttem el. Kezdetben ápolóként sajátítottam el az intenzív szakápolói feladatokat, majd vezetőként dolgoztam több intenzív osztályon. Ez az egészségügy területén belül is kiemelkedő szakápolói munkának számít, ahol hatalmas szükség van teherbírásra és szakértelemre. Nagyon szerettem ezt a munkát, így örömmel kapcsolódtam be az intenzív szakápolói képzésbe is.

Oktatóként már sok éve itt vagyok a Pannon Kincstárnál. 

A közelmúltban teljesen átalakult a szakképzések és vele együtt a vizsgáztatás rendszere. Mindez sokkal több szervező munkát igényel a szakmai tartalom, a megfelelő oktatók, vizsgáztatók tekintetében is. Ehhez a Pannon Kincstár vezetői olyan szakembert kerestek, aki a lehető legtöbb érintett területről hoz tapasztalatot. Nálam adott volt az oktatói gyakorlat, a szakmai múlt, és a Pannon Kincstár működését is régóta ismerem belülről. Tananyagfejlesztéssel, tanrendek, jegyzetek készítésével is foglalkoztam. Ezt a szeletét is mindig szerettem a szervezésnek, az oktatás támogatásának.

Örömmel vállaltam a megbízást és most már Gőz Judittal együtt fedjük le a teljes vizsgáztatási területet. A munkámhoz a kapcsolatrendszeremre, az oktatói múltamra és az egészségügyben, a betegek mellett töltött csaknem negyven évre is tudok támaszkodni – a két terület tapasztalatát gyúrom egybe a jelenlegi munkámhoz.

Folyamatosan együttműködöm a tanulmányi referensekkel, ők viszik a szakmai részét, én pedig hozzáteszem a saját kompetenciáimat. Folyamatosan nyomon követem a tanrend alakulását. Teljesen új tanmeneteket építünk fel, hogy a hallgatók megkapjanak minden fontos információt és sikeresen vizsgázzanak. Folyamatos segítséget nyújtunk a felkészülésükhöz, hogy a tanúsító vizsgákra megbízható tudással induljanak. Ezért nagy figyelmet fordítunk a demonstrációs termekben zajló oktatásra is.

Mindez nekünk is összetett feladat, újfajta kihívás. Az új típusú vizsgarendszer, új dokumentációs formák kapcsán is gyakran egyeztetünk, hogy naprakészek legyünk. Nagyon tetszik a csapat fiatalos lendülete, egészen magukkal ragadnak. Jó érzés, hogy sokszor kérik a szakmai tanácsomat és el is fogadják.

Vissza