OKTATÓINK

Rácz Judit

szakmai referens, Állami Egészségügyi Ellátó Központ

A tanulás felfedezés. Az ember természeténél fogva kíváncsi, törekszik megismerni, megérteni önmagát és másokat, a világot és amit még nem tud, azt ismerni akarja. Az egészségügynek szüksége van nyitott, kíváncsi, cselekvő és gondolkodó szakemberekre. Ebben szeretnék segíteni, hozzájárulni oktatói munkámmal.

Szakterületeim: egészséges ember gondozása, egészségügyi ellátórendszer, anatómia-élettan

Az egészségügy iránti elhivatottságot nem a családból, vagy gyermekkorban látott mintából hozom. A szakmám talált rám. Elért, megérintett és beleszerettem. Előbb ápoló és asszisztens, majd hisztokémiai és immunhisztokémiai szakasszisztens végzettséget szereztem, majd 18 évig ezen a szakterületen, a SOTE Élettani Intézetében dolgoztam. Mindeközben a SOTE Egészségtudományi Karán egészségügyi szakoktatóként diplomáztam.
A tanítás számomra örömforrás a mindennapokban. Ahogy a mottómban megfogalmaztam, szeretném vele átadni mindazt, amit az emberről megtanultam és a munkám során megtapasztaltam. Az emberi működés alapja az anatómia, amelynek megismerése mindenki számára alapvető lenne. Úgy tekintek a tanításra, mint egy kölcsönös, oda-vissza ható folyamatra. Én is meghallgatom a diákjaimat, rengeteget tanulok tőlük, ezeket az gondolatokat, ötleteket pedig magam is alkalmazom, tovább építkezem belőlük.

Vissza