Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Rácz Judit, szakmai referens, Pannon Kincstár, oktató

Rácz Judit

Rácz Innovációs Felnőttképzési Központ

Mindig csak azok érnek el kiugró eredményeket, akik merik azt hinni, hogy van bennük valami, ami képes felülkerekedni a körülményeken.”

(Bruce Barton)

2010 szeptembere óta vagyok az iskola oktatói közösségében. A szakmai pályám az egészségügyi szektorban, laboratóriumban kezdődött, a pipetták és kémcsövek között. A kutatás, a kísérletek nagyon izgalmas terület: megismerni az emberi test élettani működését és kémiai útvonalait, tanulmányozni a biokémiai folyamatokat és a sejtek összetett munkáját. Ezzel tizenhat éven keresztül foglalkoztam, közben egyre több oktatási tevékenységet végeztem a laboratóriumba szakmai képzésre járó résztvevőkkel. A szakmai igényesség egy belső erőt generálva egyre nagyobb kihívásként arra ösztönzött, hogy elvégezzem a felnőtt korúak oktatásvezetéséről szóló egyetemi szakirányú képzést. A lelkesedésem és szaktudásom birtokában saját felnőttképző központot vezetek. Az ösztönző erőt  hasznosítva az alkotás örömét és szabadságát élem meg.

Az egyetemi tanulmányaim és az oktatás során szerzett tapasztalatként a felnőtt ember hiányosságai közül leginkább az önismeret alacsony fokát emelném ki. Megbízásként vettem célba, hogy ezen változtassak. A tanítványaimat a szakmai oktatás során nemcsak lexikális és gyakorlati tudással vértezem fel, hanem fontosnak tartom fejleszteni egyéb képességeiket is, elsősorban a rezilienciát, azaz a lelki rugalmasságot. Ennek elemeként az önfejlesztés segítése a munkám kiemelt része. Megismertetem a képzésben résztvevőkkel a változások okozta kihívásokat, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egyénileg és a társadalom tagjaként önerőből is jól teljesítsenek. Olyan világban létezünk, ahol azon áll vagy bukik a létünk, hogy az önmagunkban rejlő képességekkel mit kezdünk.

A környezetünkben, ha már felismertük a változás okozta kihívás jeleit, meg kell tervezni, hogy mikor kell időben belépni a megújulási lehetőség kapuján. Ezzel TE is rendelkezel! Oktatóként segítségedre leszek, hogy megismerd önmagad.

Vissza