Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Scheer Ferencné Szociálpedagógus Pannon Kincstár, oktató

Scheer Ferencné

Szociálpedagógus

„A tanár személye fontosabb, mint az, amit tanít!”
(Karl Augustus Menninger)

Szakterületeim: családtan, neveléstan, egészséges csecsemő- és kisgyermek fejlődése, gondozása.
Szociálpedagógus vagyok, Család- gyermek- ifjúság szakon, bölcsődei szakgondozó végzettséggel, 8 éve nyugdíjas. Negyven évet dolgoztam Józsefvárosban. Pályakezdő kisgyermeknevelőként kezdtem a kerületben dolgozni, majd bölcsődevezető, az utolsó közel húsz évben az Egyesített bölcsődék vezetője voltam. Sok örömöt adott a kisgyermekekkel és családjukkal végzett munka. A kerület lakosságának sokszínűsége, tovább motivált a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek támogatására, fejlődési lemaradásaik kompenzálására. Erre kiváló lehetőség volt a fővárosban egyedüli Biztos kezdet gyerekház megnyitása és működtetése. Több Európai Integrációs Alap nyertes pályázatával sok ismeretet szereztünk munkatársaimmal a kerületben lakó ázsiai családok kultúrájáról, gyermeknevelési szokásaikról.
A kezdetektől 2007-től tanítok a Pannon Kincstárban Kisgyermeknevelőket, Nevelőszülőket, Pedagógiai családsegítő munkatársakat, családtan, neveléstan, egészséges csecsemő- és kisgyermek fejlődése, gondozása című tantárgyakat.
Mit üzenek a jövőbeni tanulóknak? A legcsodálatosabb hivatást választották! A gyermeknek és családjaiknak feltétel nélküli elfogadásával, támogatással és soha nem előítélettel, ítélkezéssel tudunk a javukra lenni. Melléjük és nem feléjük vagyunk rendelve.

Vissza