Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Andróczki-Varga Irén a Pannon Kincstár egyik oktatója, óvodapedagógus. Negyvenév tapasztalattal rendelkezik, az élet ajándékaként tekinti a tanítást.

Andróczki-Varga Irén

Óvodapedagógus VI. kerület Bajza utcai Kincseskert Óvoda

„ Ha van mit adnod, add jó szívvel át. Add a munkád, a csekély tapasztalásod, S, bár nem váltod meg a világot, De szebbé teheted egy pillanatát” (Várnai Zseni)

Szakterület: Óvodai nevelési feladatok, gondozás és egészségnevelés, konfliktusok hatékony kezelése

A tanítást, melyet az életem ajándékának tekintek, nagy örömmel végzem.
Célom, 40 éves Óvónői tapasztalatom átadása oly módon, hogy a hallgatók annak minden percét élvezzék, és tudják, hogy az Élet egy nagy játék, amit ha jól játszunk, és jól érezzük magunkat játék közben, akkor boldog 3-6/7 éves gyermekeket nevelhetünk!

Óvónői diplomám 1982-ben szereztem Szarvason.
20 évet dolgoztam falun, 20 évet pedig a Budapesti Terézváros Kincseskert Óvodában. Érdekes volt látni a különbséget, a vidéken élő családok és a fővárosi polgári családok gyermeknevelése között.
2003/2004-ben részt vettem a „Kedvesház Pedagógiai továbbképzés” – Hátrányos helyzetű és/vagy roma gyerekek élete, valamint, – Alternatív módszerek és tanulásszervezési stratégiák hasznosítása a hátrányos helyzetű és/vagy roma gyerekek tanításában- című továbbképzésen.
Fővárosi Pedagógiai Napokon 2003 novemberében előadást tartottam „Esélyegyenlőség megteremtése kisgyermekkorban „címmel.
Pályázatokat írtam Pedagógus Szakmai Ösztöndíjra, 2003-ban „Alternatív pedagógiai program” címmel és 2005-ben „Pedagógiai munkám a szeretet erejével” címmel, amiket megnyertem.
Alapfokú művészeti tevékenységem egyik kedvence az ének-zene, a zene szeretetére nevelés. Ezt TRALLODA néven, több mint öt évig nagy sikerrel végeztem.

2013-tól oktatok a Pannon Kincstárban. Fontosnak tartom évtizedes tapasztalataim átadását az óvodapedagógusokat segítőknek, a leendő dajkáknak.

2015-ben kiemelkedő óvodapedagógiai munkámért Brunszvik Teréz-díjjal tüntettek ki.

2017. májustól Dr.Thomas Gordon-módszer (röviden: Gordon-módszer)
tréner vagyok.

Vissza