OKTATÓINK

Vudi Magdolna

okleveles egyetemi ápoló, intenzíves szakápoló, Mátraháza Gyógyintézet

“Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud.” (Móricz Zsigmond)

Szakterületeim: sebészet és traumatológia, betegmegfigyelés, ápolási feladatok, szakápolástan, belgyógyászat, alapápolás, terápiás alapismeretek.

1980-ban érettségiztem és szereztem általános ápoló és asszisztensi végzettséget, majd Csecsemő és gyermekgondozói képzettséget, közben OKJ-s ápolói képzettséget is szereztem. Innen vezetett az út a Diplomás ápolói végzettséghez, melyet a Széchényi István Egyetem Főiskolai Karán szereztem. Ezt követően a Pécsi Tudományegyetemen végeztem, okleveles egyetemi ápoló szakon, majd Intenzíves szakápolói képesítést is szereztem.

Sebészeti osztály főnővéreként, mi, akik a közvetlen a betegellátásban dolgozunk, egy kicsit másabbak vagyunk, mint a többi ember. Egész életünk a segítségnyújtásról, empátiáról és a beteg ember szeretetéről szól. Ezeket a pozitív tulajdonságokat kell a betegek javára fordítanunk, hogy érezzék, mindig ott vagyunk, amikor ránk van szükségük.

Jelenleg Mátraháza gyógyintézetben foglalkozom a betegekkel.

A Pannon Kincstárnál 2012 óta oktatom a tantárgyaimat.

Azt szoktam mondani a tanítványaimnak is, csak az maradjon a pályán, aki empátiával és toleranciával képes a betegágy mellé állni. Ne feledjük: mi is kerülhetünk a másik oldalra.

Vissza