Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Vudi Magdolna okleveles egyetemi ápoló, intenzíves szakápoló, Mátraháza Gyógyintézet Pannon Kincstár, oktató

Vudi Magdolna

okleveles egyetemi ápoló, intenzíves szakápoló, Mátraháza Gyógyintézet

“Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud.” (Móricz Zsigmond)

Szakterületeim: sebészet és traumatológia, betegmegfigyelés, ápolási feladatok, szakápolástan, belgyógyászat, alapápolás, terápiás alapismeretek.

1980-ban érettségiztem és szereztem általános ápoló és asszisztensi végzettséget, majd Csecsemő és gyermekgondozói képzettséget, közben OKJ-s ápolói képzettséget is szereztem. Innen vezetett az út a Diplomás ápolói végzettséghez, melyet a Széchényi István Egyetem Főiskolai Karán szereztem. Ezt követően a Pécsi Tudományegyetemen végeztem, okleveles egyetemi ápoló szakon, majd Intenzíves szakápolói képesítést is szereztem.

Sebészeti osztály főnővéreként, mi, akik a közvetlen a betegellátásban dolgozunk, egy kicsit másabbak vagyunk, mint a többi ember. Egész életünk a segítségnyújtásról, empátiáról és a beteg ember szeretetéről szól. Ezeket a pozitív tulajdonságokat kell a betegek javára fordítanunk, hogy érezzék, mindig ott vagyunk, amikor ránk van szükségük.

Jelenleg Mátraháza gyógyintézetben foglalkozom a betegekkel.

A Pannon Kincstárnál 2012 óta oktatom a tantárgyaimat.

Azt szoktam mondani a tanítványaimnak is, csak az maradjon a pályán, aki empátiával és toleranciával képes a betegágy mellé állni. Ne feledjük: mi is kerülhetünk a másik oldalra.

Vissza