Szociális és mentálhigiénés szakgondozó képzés visszanézhető órákkal és ONLINE jegyzetekkel

A korábbi OKJ 54 762 03 Szociális szakgondozó képzés megszűnt, helyette végezd el megújult, államilag elismert szakmai képzésünket ONLINE!

Ajánlataink

MÁJUSI AJÁNLATAINK

Szombati csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 445 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány és szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
 • Diákigazolvány: van
 • 20 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás pénteken 16:30-19:40 és szombaton 8:30-15:10 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. április 26.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. május 11.
 • Tandíj részletekben*: 20×24 900 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga*: várhatóan 2026. február, melyre vizsgagaranciát* adunk
Jelentkezem Tudj meg többet!

Hétköznapi csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 360 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány és szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
 • Diákigazolvány: van
 • 20 hónap
 • Oktatási napok: hetente kedden és csütörtökön ONLINE elméleti oktatás 16:00-21:40 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. április 26.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. május 11.
 • Tandíj részletekben*: 20×24 900 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga*: várhatóan 2026. február, melyre vizsgagaranciát* adunk
Jelentkezem Tudj meg többet!

* – További infó a GYIK-ben.

Miért legyél szociális és mentálhigiénés szakgondozó?

Oktatóink

Pannon Kincstár, Füvesi Ágnes, Szociálpolitikus oktató, Miniszterelnökség

Füvesi Ágnes

Szociálpolitikus, Miniszterelnökség

Bemutatkozás

Az empátia a másik ember megismerésének nem az egyetlen, hanem csupán az egyik, sajátos módja.”
(Buda Béla)

Szakterületeim: szociális munka, társadalomismeret és szociálpolitika.

Az ELTE-n végeztem szociálpolitika szakon, a diplomám megszerzése után dolgoztam pszichiátriai beteggel, hajléktalanokkal, mozgásszervi fogyatékkal élőkkel, majd egy alapítványt vezettem, ahol értelmi sérülteknek tartottunk fenn lakóotthont, nappali intézményt és foglalkoztatót. Az elmúlt években az intézményi férőhely-kiváltást támogató szakmai projektben tevékenykedtem annak érdekében, hogy minél több fogyatékos, pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg személy élhessen támogatott lakhatásban.

A Pannon Kincstárban 2008 óta dolgozom, szociológiát, szociálpolitikát és szociális munkát tanítok szociális asszisztens, kisgyermekgondozó és szociális ápoló-gondozó osztályokban.

Szabados-Slezák Brigitta Intézményvezető – Vác Város Idősek Otthona és Klubja, Szakmai vezető – Veronika Egészségügyi és Szociális Központ Pannon Kincstár, oktató

Szabados-Slezák Brigitta

Intézményvezető – Vác Város Idősek Otthona és Klubja, Szakmai vezető – Veronika Egészségügyi és Szociális Központ

Bemutatkozás

„A tanítás számomra egy örömutazás, amelynek során tanítok és tanulok egyben. A célom, hogy megmutassam, hogyan nézzük a dolgokat, hiszen a HOGYAN visz el minket ahhoz, hogy megfejtsük a lényeget.”

Szakterületeim: szociális gondozás, idősgondozás, szociális menedzsment.

Diplomás ápolói végzettségemet a SOTE Főiskolai Karán szereztem. Ezt követően a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Szociális menedzserként végeztem, majd a Wesley János Lelkészképző Főiskolán szociális menedzserként szakvizsgát tettem. Nemrég pedig az ELTE képzésén megszereztem egészségfejlesztéstan és játék-szabadidő szervezés tan mester tanári diplomámat.

Egészségügyi és szociális munkáim mellett az oktatás tölt be fontos szerepet az életemben. Szakmai jegyzetek készítésében, szakmai dokumentációk és szabályzatok összeállításában, illetve vizsgaanyagok kidolgozásában is rendszeresen közreműködöm.

A Pannon Kincstárban 2009 óta oktatom tantárgyaimat.

Abban hiszek, hogy az általam képviselt szakmacsoportot nem lehet csupán könyvekből megtanulni. A gyakorlatban kell megtapasztalni a valódi feladatokat és így válni szakemberré.

Ezért is fontos számomra, hogy mindazt, amit a tanítás során átadok, saját munkám megéléseiből merítem. Ezt igyekszem megmutatni a tanulóimnak és bátorítani őket saját útjukhoz.

Gálné Czeglédi Henrietta Diplomás Ápoló, Csecsemő-és kisgyermeknevelő, Szociális szakvizsga – idősek ellátása, Bóbita Alapszolgáltatási Központ Intézményvezető Pannon Kincstár, oktató

Gálné Czeglédi Henrietta

Diplomás Ápoló, Csecsemő-és kisgyermeknevelő, Szociális szakvizsga – idősek ellátása, Bóbita Alapszolgáltatási Központ Intézményvezető

Bemutatkozás

„Az elme oktatása a szív oktatása nélkül egyáltalán nem oktatás.”
(Arisztotelés)

Szakterületeim: szociális munka, társadalomismeret és szociálpolitika

A gimnázium befejezése után kezdtem meg egészségügyi végzettségem megszerzését a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán. Főiskolai tanulmányaim alatt az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet intenzív osztályán dolgoztam négy évig.

Ápolói diplomám megszerzését követően főnővéri pozícióban folytattam szakmai életutamat. Kilenc évig koordináltam egy 44 fős tartós bentlakást nyújtó idősek otthona ápolás szakmai életét. 2012 novemberében egy újonnan létesülő bölcsőde vezetői feladatai állítottak új kihívások elé. 2016-tól egy integrált szociális alapszolgáltatási központ vezetését látom el, mely magában foglalja a bölcsődei ellátás, szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, család- és gyermekjóléti szolgáltatás összehangolt mindenre kiterjedő működtetését. A munkával töltött évek alatt folyamatosan tanultam, képeztem magam.

2021 februárban kezdem meg munkásságom a Pannon Kincstárnál. Örömömre szolgál, hogy a bennem lévő gyakorlati és elméleti tudást átadhatom a leendő kollégáknak. Szociológiát, szociális munkát, szociálpolitikát tanítok szociális asszisztens és szociális ápoló- gondozó osztályokban.

Hogyan fog szociális és mentálhigéniés szakgondozóként kinézni egy napod?

Felsőfokú (Bsc, Msc) végzettséggel rendelkező szociális és vagy egészségügyi végzettségű szakember irányításával végzi tevékenységét. Holisztikus szemlélettel közelíti meg munkáját., Segítséget nyújt a szociális ellátásra szoruló idős, pszichiátriai, szenvedélybetegséggel, fogyatékossággal élő személyek teljes körű ellátásában, a szociális alap- és szakosított ellátások területén. Fő célja az egyén szükségleteinek a felmérése, illetve az életkornak, fizikai, lelki állapotnak megfelelő gondozása. Az életkor, az élethelyzet, az egészségügyi, fizikai és mentális állapot figyelembevétele mellett, a szociális- , gyermekjóléti- és gyermekvédelmi szolgáltatások igénybevevői számára segítséget nyújt a fizikai, mentális, egészségügyi, szociális és lakókörnyezeti szükségletek kielégítéséhez. Felismeri a gondozással kapcsolatos feladatokat, és a kompetenciájába tartozó feladatokat önállóan végrehajtja. Az ember egészségi állapotát folyamatosan megfigyeli, és az ezzel kapcsolatos intézményi dokumentációt a szakmai irányelveknek megfelelően tölti ki. Felismeri a nagyon nehéz élethelyzeteket, és segítséget nyújt azok megoldásában. Munkája során törekszik az ellátottak lelki és a testi betegségeinek megelőzésére. Részt vesz a lelki- és hitélet, a szabadidős, a kulturális tevékenységek és foglalkoztatási formák megszervezésében, végrehajtásában. A feladatai elvégzése közben együttműködik munkatársaival és az ellátásra szorulókkal. Empátiát tanúsít a szolgáltatást igénybevevő személyek felé, és tisztelettudó módon viselkedik velük, hozzátartozóikkal és saját kollégáival egyaránt.

Miből áll a képzés?

Jelentkezem

Tanulási területek

Gyakran ismételt kérdések

Jelentkezés

A beérkezett jelentkezésedet feldolgozzunk, majd elektronikus úton szerződést kötünk. Az e-szerződést az eszerzodes.hu -n keresztül küldjük ki a jelentkezéskor megadott e-mail címedre.
A képzés indulása előtt legkésőbb 2 héttel jelentkezünk az e-szerződéseddel. Amennyiben, képzésünk mellett a „BIZTOSAN INDUL!” feliratot látod, akkor a jelentkezésed után 1 perccel máris küldjük az e-szerződésedet. FONTOS: e-szerződést csak a személyes adatok megadása esetén tudunk küldeni! Ha elfelejtetted volna megadni személyes adataidat a jelentkezéskor, arra kérünk, hogy ismét küldd el nekünk a jelentkezésedet a kitöltött adataiddal.
Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépés alkalmával egy pár kattintásos varázsló segítségével tudod kiválasztani a kívánt fizetés módját, itt adhatod meg a költségviselőt (magánszemély, cég), itt tudod feltölteni a kedvezmény igénybevételéhez a szükséges dokumentumokat, nem utolsó sorban csatolnod kell személyes okmányaid befotózott képét.
Amennyiben nem érkezett meg az e-szerződés az e-mail címedre, vagy elakadtál az e-szerződés aláírásával, kérünk, keresd fel a képzés dedikált ügyintézőjét.
Igen. Fontos, hogy a felnőtteknek levelezős diákigazolvány jár. Az ehhez kapcsolódó kedvezményekről a diakigazolvany.hu oldalon érdemes tájékozódni. Ha szeretnél diákigazolványt, akkor az igénylést egy okmányirodában kell kezdeni, és a kész igazolványt majd az iskolában tudod átvenni. A kártya nem készül el rögtön, addig ideiglenes igazolványt tudunk kiadni, ami ugyanúgy használható, mint a kártya.

Fizetés

 • Családi kedvezmény: A képzés megkezdésekor GYED/GYES/GYET vagy GYOD -n lévő kismamák 10% kedvezményt igényelhetnek. A kedvezmény igénybevételének feltétele a gyermek anyakönyvi kivonatának feltöltése Ügyfélkapunkra a beiratkozást követően. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A képzés megkezdésekor regisztrált munkanélküliek 10% kedvezményt igényelhetnek, melyről érvényes dokumentumot a beiratkozást követően az Ügyfélkapun keresztül kell feltöltened. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • Csoportos kedvezmény: hozz magaddal még legalább egy olyan jelentkezőt, aki veled együtt beiratkozik a képzésre, és a tandíj összegéből 10%kedvezményt adunk neked és annak is, akit hoztál. A kedvezményt csak új tanulóink vehetik igénybe, akik korábban nem jártak a Pannon Kincstárba. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy online jelentkezéskor a megjegyzés rovatban mindenkinél szerepeljen a csoportos kedvezményt igénybevevők neve, azaz, akikkel együtt fogtok beiratkozni.
 • Visszatérő-tanulói kedvezmény: 10% kedvezményt biztosítunk azon tanulóink számára, akik a második képzést is Iskolánkban végzik. A kedvezményt a korábban megszerzett Pannon Kincstár által kiállított bizonyítvány/tanúsítvány feltöltésével lehet igényelni. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A fenti kedvezményeink nem összevonhatóak egymással! Továbbá kedvezményes időszak (pl. Early Bird, akciós ár és más promóciók) alatt a fenti kedvezmények nem érvényesíthetők!
  A képzés elindulása előtt e-szerződést kötünk. Az e-szerződés részletesen tartalmazza mikor és milyen összegben kell teljesítened a tandíjat, vizsgadíjat.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az Ügyfélkapun keresztül lehetőséged nyílik azonnali jóváírás mellett bankkártyával fizetni. Mivel a bankkártyás fizetés mögött egy 256 bites titkosítás gondoskodik adataid védelméről, így elmondhatjuk, hogy ez a fizetési forma a leggyorsabb és legbiztonságosabb. Ha mégis inkább más fizetési lehetőséget választanál, úgy átutalással is fizethetsz, így azonban néhány munkanap is eltelhet, amíg a jóváírást te is láthatod a rendszerben.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépést követően tudod kiválasztani a fizetés módját, illetve azt, hogy Te vagy a munkáltatód/cég fizeti majd a tandíjat. Céges befizetés esetén az adószámra mindenképpen szükség lesz. Amennyiben a céges befizetést választod, úgy a havi részletekben történő fizetés helyett a varázsló által felkínált fizetési ütemezés elérhető.

  A képzés menete

  Az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a tanóra előtt 15 perccel elérhetővé válik az „Ugrás az online közvetítésre!” ikon, mely egy kattintással az ONLINE órára csatlakozik. Az ONLINE órához nincs szükség előre telepített szoftverre/applikációra, sőt, a magyar nyelvű környezet könnyen kiismerhető lesz. Ha az ONLINE órához nem tudsz csatlakozni, mert közbeszólt éppen az élet, akkor lehetőséged van az órát visszanézni, ezzel is szeretnénk rugalmasabbá és személyre szabottá tenni a képzés.
  A tanórák jegyzeteit az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a Csatolmányok oszlopban találod. A képzéshez tartozó központi tananyagot az Ügyfélkapu / Letöltések menü alól nyithatod meg.
  A képzéssel kapcsolatban általános tájékoztatóinkat az Ügyfélkapu / Letöltések menü alatt találod. Továbbá a képzés tanulmányi referense rendszeresen, előre kiírt időpontban ONLINE tájékoztatót tart. Iskolánk hivatalos kommunikációs csatornája az e-mail. A képzés ideje alatt minden információt e-mailen küldünk meg, és arra kérünk Téged, hogy megkereséseidet lehetőség szerint e-mailen címezd felénk.

  Vizsgázás

  A vizsga az iskola épületében van, természetesen az intézményi (pl. kórházi) gyakorlat kivételével.
  A vizsgára bocsátás feltétele a sikeres ágazati alapvizsga és a leadott portfólió. A vizsgán írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsgarész lesz.
  A vizsgabizottság az iskolától független, külsős vizsgáztatókból áll.
  A vizsgadíjat a vizsgát megelőző hónapokban, két részletben kell befizetni, ez is látszik a fizetési ütemezésedben.
  Ez országról-országra változik. Van, ahol elég a bizonyítvány fordítása, van ahol az EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő kell és olyan is van, ahol egy megfeleltetési eljárást tartanak. Természetesen minden esetben segítünk a szükséges igazolásokkal.
  A sikeres vizsgát sajnos nem tudjuk garantálni, de arra törekszünk, hogy minden tanulónk elsőre sikeresen vizsgázzon. Amennyiben ez mégsem sikerül, akkor lép életbe a vizsgagarancia, mely érvényes az összes képzésünkre. Így a sikertelen vizsgát követően 1 évig jogosult vagy ingyenesen bekapcsolódni a következő vizsgázó osztály képzésébe. Ezzel segítünk téged abban, hogy minél hamarabb sikeresen le tudj vizsgázni, ha esetleg elsőre nem sikerül. További információt a tanulmányi referenstől tudhatsz meg a vizsgagaranciával kapcsolatban.
  Jelentkezem

  Bónuszok

  több, mint 30.000 Ft értékben

  Miért nálunk végezd el?

  A Pannon Kincstár Humán Szakképző Központban több mint 15 éve biztosítjuk az utánpótlást a segítő szakmák, valamint a pénzügyi, jogi, logisztikai és más gazdasági szakterületek számára.

  A nálunk végzett tanulókkal és a szakmájukban is aktívan dolgozó oktatóinkkal az elmúlt évek alatt hatalmasra nőtt a szakmai családunk.

  Igyekszünk úgy alakítani képzési palettánkat, hogy időben felkészüljünk a változó helyzetekre és mindig magas szintű, piacképes tudást nyújtsunk.

  KÖZÖS TANULÁS, SZAKÉRTŐ TANÁROK, VISSZANÉZHETŐ ÓRÁK!

  Online foglalkozásaink során aktív tanári jelenlét mellett otthonodból tehetsz szert a naprakész és mély szakmai tudásra. Fontos, hogy óráinkon olyan szakemberektől tanulhatsz, akik szakterületükön is aktívan végzik hivatásukat. Mindezek nemcsak a sikeres vizsgához segítenek hozzá, hanem ahhoz is, hogy a munka világába csöppenve valóban helyt tudj állni.

  Ha az élet úgy hozza és ki kell hagynod egy tanórát, akkor eléred visszanézhető formában a teljes órai anyagot. A felkészüléshez használhatod a tanáraid által feltöltött, online elérhető jegyzeteket is!

  Mindezek célja, hogy a képzés során életed ritmusához alkalmazkodva tudd a tanuláshoz szükséges időt is beilleszteni a mindennapokba!

  VÁLSÁGÁLLÓ SZAKMA

  Nem sok szakma válságálló, de szociális szakemberekre mindig szükség lesz, sőt, most nagyobb szükség van, mint valaha.

  FEKTESS A JÖVŐBE

  Ennyire kedvező körülmények még sosem voltak ahhoz, hogy a saját tudásod egy következő szintre emeld, új szakmát sajátíts el és új lehetőséget nyiss az életedben.

  Ismerj meg minket jobban!

  Nézd meg a bemutatkozó videónkat!

  Dedikált ügyintéződ

  Az alábbi témákkal fordulhatsz hozzám telefonon és e-mailben:

  • a képzés menetével,
  • beiratkozással,
  • gyakorlattal

  kapcsolatos tudnivalók, vagy egyéb, a képzéshez fűződő kérdések.

  Tolmácsi Tamás, Pannon Kincstár, ügyfélkapcsolati munkatárs

  Tolmácsi Tamás

  tanulmányi referens

  Kérdés esetén, kérünk, írj e-mailt a [email protected] e-mail címre, mely megkeresésekre 2 munkanapon belül válaszolunk! Ügyfélfogadási időben telefonon is elérsz: +36 1 577 8317

  Ügyfélfogadási idő:
  Kedd-Péntek: 12:30-16:30
  Szombat: 7:30-15:30

  A KÉPZÉS ADATAI:

  A szakma megnevezése:
  Szociális és mentálhigiénés szakgondozó
  Képzési forma:
  iskolai rendszerű szakmai oktatás
  A szakma azonosító száma:
  5 0923 22 05

  OM azonosító:
  201 786