FONTOS: 2024. júniusától hatósági képzéssé alakul át a vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés. Ami biztos, hogy  szigorodnak a képzés- és a vizsgaszervezés szabályai is. Jelentkezz most, még a jelengi feltételekkel: 100% távoktatás, akár érettségivel!

Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés visszanézhető órákkal és ONLINE jegyzetekkel

A korábbi OKJ 55 344 07 Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzés megszűnt, helyette végezd el megújult, államilag elismert szakmai képzésünket ONLINE!

A jelentkezésig hátralévő idő:

Ajánlataink

ÁPRILISI AJÁNLATAINK

100% ONLINE csoportLegnépszerűbb ajánlat!

ÁRCSÖKKENÉS! 295 000 Ft helyett Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 269 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány
 • 12 hónap
 • Oktatási napok: egyéni időbeosztásban, előre rögzített tartalmakkal, havonta 1 alkalom ONLINE konzultációval
 • Jelentkezési határidő: 2024. május 24.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: ELINDULT! Megkezdődött a PÓTBEIRATKOZÁS!
 • Tandíj részletekben*: 12×24 500 Ft – Részletek ITT!
Jelentkezem Tudj meg többet!

Szombati csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 345 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány
 • 12 hónap
 • Oktatási napok: hetente szombaton élő ONLINE elméleti oktatás 8:30-17:00 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. május 24.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. május 25.
 • Tandíj részletekben*: 12×31 100 Ft – Részletek ITT!
Jelentkezem Tudj meg többet!

* – További infó a GYIK-ben.

Miért legyél vállalkozási mérlegképes könyvelő?

Hogyan fog vállalkozási mérlegképes könyvelőként kinézni egy napod?

A vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítéssel rendelkező szakember önállóan és teljes körűen végzi egy vállalkozás számvitellel összefüggő feladatait. A gazdálkodás sajátosságaira figyelemmel összeállítja egy vállalkozás számviteli politikáját és a kapcsolódó szabályzatokat. Kialakítja az analitikus nyilvántartásokat és folyamatosan vezeti azokat, továbbá rendszeresen egyezteti és ellenőrzi egyezőségüket a főkönyvi könyveléshez. Számítógépes programcsomagok, informatikai alkalmazások segítségével a hatályos jogszabályoknak megfelelően kontíroz, könyvel és adóbevallásokat készít. Összeállítja egy vállalkozás beszámolóját. Elvégzi a gazdálkodó szervezet adófizetési kötelezettségeihez kapcsolódó elektronikus ügyintézési feladatokat. Értelmezi, kezeli és feldolgozza a vállalkozásoknál keletkezett pénzügyi és számviteli bizonylatokat, iratanyagokat, szerződéseket. Kapcsolatot tart – szükség esetén – a hatóságokkal, ismeri az alapvető eljárási szabályokat. Érti a különböző ellenőrzési folyamatok célját és lényegét és ezek lebonyolításához segítséget nyújt. Követi és nyitott a technikai-gazdasági fejlődésre, képes a vállalati folyamatok értelmezésére és számviteli leképezésére. Felelős és precíz munkája során mindvégig ügyel az adatkezelés, az informatikai biztonság normáinak betartására és az üzleti titok megőrzésére.

Oktatóink

Makláriné Eszterhai Judit Közgazdász tanár (pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés), BGSZC Szent István Kollégium és Technikum Pannon Kincstár, oktató

Makláriné Eszterhai Judit

Közgazdász tanár (pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés), BGSZC Szent István Kollégium és Technikum

Bemutatkozás

Közgazdasági Szakközépiskolában végeztem, majd ezt követően mérlegképes könyvelő tanfolyamon szereztem oklevelet, amit közgazdász oklevél követett, pénzintézeti szakirányon.

Szakmai pályafutásom 1998-ban indult a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.-nél az államvizsga és a diploma megszerzése után. Kiemelt vállalati ügyfelekkel foglalkoztam, nagyvállalati hitelezéssel. A banki munka mellett folyamatosan tanítottam is, és végül az utóbbit választottam.

23 éve tanítok számvitelt pénzügyi-számviteli ügyintéző, adótanácsadó, valamint mérlegképes könyvelő képzéseken. Örömmel tölt el, hogy segítségemmel a diákjaim megértik, átlátják a komplex számviteli és elemzési összefüggéseket. Oktatói munkám során a sokszor „száraznak” tűnő számvitel, elemzés és ellenőrzés elméletet gyakorlatias megközelítéssel tudom befogadhatóvá tenni a hallgatók számára. Magas szakmai színvonalú, intenzív és gyakorlatorientált kurzusaim, vizsgafelkészítőim biztosítják a sikeres szakmai vizsgát.

Büszke vagyok arra, hogy óraadóként tanítok a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Oktatási Központ Kft.-nél mérlegképes könyvelő képzésben, továbbá a Külkereskedelmi Technikumban is pénzügyi-számviteli ügyintéző képzésben.

A Pannon Kincstárban először pszü. vizsgán voltam vizsgabizottsági tag. Eredményes, sikeres vizsgán vettem részt, és pozitív benyomást tett rám az iskola, a diákok elismerően és dicsérettel beszéltek oktatóikról. A mostani, 2022-es mérlegképes könyvelő csoport az első csoportom a Pannon Kincstárnál.

Tetszik, és nagyon hatékonynak találom az iskola oktatási módszerét: a diákok online tanulnak, az órák rögzítésre kerülnek, és bármikor visszanézhetők, így a diákok könnyedén kiegészíthetik a jegyzeteiket.

A legnagyobb öröm számomra, mikor teljesül a célom, amely a következő: mosolyogva megyek órát tartani, a diákok mosolyogva távoznak az óráról.

Cselléné Mogyorósi Angéla Közgazdász, mérlegképes könyvelő, könyvvizsgáló Pannon Kincstár, oktató

Cselléné Mogyorósi Angéla

Közgazdász, mérlegképes könyvelő, könyvvizsgáló

Bemutatkozás

Szakterületeim: gazdasági tárgyak a Pénzügyi és számviteli ügyintézők és Társasházkezelők képzésében.

A Pénzügyi és Számviteli Főiskolán végeztem közgazdászként közel 30 éve, azóta a szakmában dolgozom. Folyamatos tanulás, és önképzés jellemez, így a mérlegképes könyvelői végzettség mellé időközben megszereztem a könyvvizsgálói képesítést is.

Jelenleg egy nemzetközi üzleti hálózattal rendelkező ingatlanhasznosító cégnél dolgozom főkönyvelőként.

6 éve tanítok a Pannon Kincstárban, elsősorban gazdasági tárgyakat a Pénzügyi és számviteli ügyintézők és Társasházkezelők részére.

Számomra az a siker, amikor látom, hogy az általam átadott tudás “beérik” és a hallgató sikeresen levizsgázik, illetve a tanultakat a gyakorlatban is tudja alkalmazni.

Fontos, hogy aki pénzügyi-, gazdasági szakmát választ, az hosszútávon elköteleződik a folyamatos tanulás mellett.  A szakma szeretetén kívül fontos a szorgalom és a szakmai alázat is.

Garabuczi József, Pannon Kincstár iskola egyik oktatója.

Garabuczi József

Miből áll a képzés?

Jelentkezem

Tananyagegységek

Gyakran ismételt kérdések

Fizetés

 • Családi kedvezmény: A képzés megkezdésekor GYED/GYES/GYET vagy GYOD -n lévő kismamák 10% kedvezményt igényelhetnek. A kedvezmény igénybevételének feltétele a gyermek anyakönyvi kivonatának feltöltése Ügyfélkapunkra a beiratkozást követően. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A képzés megkezdésekor regisztrált munkanélküliek 10% kedvezményt igényelhetnek, melyről érvényes dokumentumot a beiratkozást követően az Ügyfélkapun keresztül kell feltöltened. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • Csoportos kedvezmény: hozz magaddal még legalább egy olyan jelentkezőt, aki veled együtt beiratkozik a képzésre, és a tandíj összegéből 10% kedvezményt adunk neked és annak is, akit hoztál. A kedvezményt csak új tanulóink vehetik igénybe, akik korábban nem jártak a Pannon Kincstárba. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy online jelentkezéskor a megjegyzés rovatban mindenkinél szerepeljen a csoportos kedvezményt igénybevevők neve, azaz, akikkel együtt fogtok beiratkozni.
 • Visszatérő-tanulói kedvezmény: 10% kedvezményt biztosítunk azon tanulóink számára, akik a második képzést is Iskolánkban végzik. A kedvezményt a korábban megszerzett Pannon Kincstár által kiállított bizonyítvány/tanúsítvány feltöltésével lehet igényelni. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A fenti kedvezményeink nem összevonhatóak egymással! Továbbá kedvezményes időszak (pl. Early Bird, akciós ár és más promóciók) alatt a fenti kedvezmények nem érvényesíthetők!
  A képzés elindulása előtt e-szerződést kötünk. Az e-szerződés részletesen tartalmazza mikor és milyen összegben kell teljesítened a tandíjat, vizsgadíjat.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az Ügyfélkapun keresztül lehetőséged nyílik azonnali jóváírás mellett bankkártyával fizetni. Mivel a bankkártyás fizetés mögött egy 256 bites titkosítás gondoskodik adataid védelméről, így elmondhatjuk, hogy ez a fizetési forma a leggyorsabb és legbiztonságosabb. Ha mégis inkább más fizetési lehetőséget választanál, úgy átutalással is fizethetsz, így azonban néhány munkanap is eltelhet, amíg a jóváírást te is láthatod a rendszerben.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépést követően tudod kiválasztani a fizetés módját, illetve azt, hogy Te vagy a munkáltatód/cég fizeti majd a tandíjat. Céges befizetés esetén az adószámra mindenképpen szükség lesz. Amennyiben a céges befizetést választod, úgy a havi részletekben történő fizetés helyett a varázsló által felkínált fizetési ütemezés elérhető.

  Jelentkezés

  A beérkezett jelentkezésedet feldolgozzunk, majd elektronikus úton szerződést kötünk. Az e-szerződést az eszerzodes.hu -n keresztül küldjük ki a jelentkezéskor megadott e-mail címedre.
  A képzés indulása előtt legkésőbb 2 héttel jelentkezünk az e-szerződéseddel. Amennyiben, képzésünk mellett a „BIZTOSAN INDUL!” feliratot látod, akkor a jelentkezésed után 1 perccel máris küldjük az e-szerződésedet. FONTOS: e-szerződést csak a személyes adatok megadása esetén tudunk küldeni! Ha elfelejtetted volna megadni személyes adataidat a jelentkezéskor, arra kérünk, hogy ismét küldd el nekünk a jelentkezésedet a kitöltött adataiddal.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépés alkalmával egy pár kattintásos varázsló segítségével tudod kiválasztani a kívánt fizetés módját, itt adhatod meg a költségviselőt (magánszemély, cég), itt tudod feltölteni a kedvezmény igénybevételéhez a szükséges dokumentumokat, nem utolsó sorban csatolnod kell személyes okmányaid befotózott képét.
  Amennyiben nem érkezett meg az e-szerződés az e-mail címedre, vagy elakadtál az e-szerződés aláírásával, kérünk, keresd fel a képzés dedikált ügyintézőjét.
  Nem, az iskolai rendszeren kívüli felnőttképzésben sajnos nem jár a diákigazolvány.

  A képzés menete

  Az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a tanóra előtt 15 perccel elérhetővé válik az „Ugrás az online közvetítésre!” ikon, mely egy kattintással az ONLINE órára csatlakozik. Az ONLINE órához nincs szükség előre telepített szoftverre/applikációra, sőt, a magyar nyelvű környezet könnyen kiismerhető lesz. Ha az ONLINE órához nem tudsz csatlakozni, mert közbeszólt éppen az élet, akkor lehetőséged van az órát visszanézni, ezzel is szeretnénk rugalmasabbá és személyre szabottá tenni a képzés.
  A tanórák jegyzeteit az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a Csatolmányok oszlopban találod. A képzéshez tartozó központi tananyagot az Ügyfélkapu / Letöltések menü alól nyithatod meg.
  A képzéssel kapcsolatban általános tájékoztatóinkat az Ügyfélkapu / Letöltések menü alatt találod. Továbbá a képzés tanulmányi referense rendszeresen, előre kiírt időpontban ONLINE tájékoztatót tart. Iskolánk hivatalos kommunikációs csatornája az e-mail. A képzés ideje alatt minden információt e-mailen küldünk meg, és arra kérünk Téged, hogy megkereséseidet lehetőség szerint e-mailen címezd felénk.

  Vizsgázás

  A szakmai vizsga hasonlóan működik, mint a jogosítvány megszerzése. A képzés sikeres teljesítése esetén annak eredményeiről tanúsítványt állítunk ki számodra, amellyel a központi vizsgaszervezőnél jelentkezhetsz szakmai vizsgára. A vizsga pontos idejéről és annak helyszínéről a központi vizsgaközpont tud bővebb információval szolgálni.
  A szakmai vizsgának lehet írásbeli, szóbeli és gyakorlati része, vagy kapcsolódhat hozzá előre leadandó dolgozat.
  A szakmai vizsgára minimum 2 főből álló vizsgabizottságot delegál a vizsgaközpont. A vizsgabizottság szakmájukat aktívan gyakorló szakemberekből áll majd, akik mindannyian gyakorlott vizsgáztatók.
  Ehhez a képzéshez tartozó vizsgát egy független, állami vizsgaközpontban kell letenni. Az állami vizsgaközpont vizsgadíja tapasztalataink szerint 40-60 000 Forint között van. A fő szabály az, hogy minden vizsgázó egyedül jelentkezik a vizsgaközpontnál és fizeti be a vizsga díját. Ha van rá lehetőség, akkor mi megpróbáljuk a csoportos jelentkezést, és azt, hogy a vizsgadíjat mi szedjük be és mi utaljuk tovább a vizsgaközpontnak. Természetesen ez nem zárja ki az egyéni ügyintézést. Igyekszünk a csoportodnak is biztosítani, hogy egyszerre tudjatok vizsgázni mindannyian. A vizsgázáshoz minden segítséget megadunk, kérdéseiddel nyugodtan fordulhatsz a tanulmányi referenshez is.
  Ez országról-országra változik. Van, ahol elég a bizonyítvány fordítása, van ahol az EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő kell és olyan is van, ahol egy megfeleltetési eljárást tartanak. Természetesen minden esetben segítünk a szükséges igazolásokkal.
  A sikeres vizsgát sajnos nem tudjuk garantálni, de arra törekszünk, hogy minden tanulónk elsőre sikeresen vizsgázzon. Amennyiben ez mégsem sikerül, akkor lép életbe a vizsgagarancia, mely érvényes az összes képzésünkre. Így a sikertelen vizsgát követően 1 évig jogosult vagy ingyenesen bekapcsolódni a következő vizsgázó osztály képzésébe. Ezzel segítünk téged abban, hogy minél hamarabb sikeresen le tudj vizsgázni, ha esetleg elsőre nem sikerül. További információt a tanulmányi referenstől tudhatsz meg a vizsgagaranciával kapcsolatban.
  Jelentkezem

  Bónuszok

  több, mint 30.000 Ft értékben

  Miért nálunk végezd el?

  A Pannon Kincstár Humán Szakképző Központban több mint 15 éve biztosítjuk az utánpótlást a segítő szakmák, valamint a pénzügyi, jogi, logisztikai és más gazdasági szakterületek számára.

  A nálunk végzett tanulókkal és a szakmájukban is aktívan dolgozó oktatóinkkal az elmúlt évek alatt hatalmasra nőtt a szakmai családunk.

  Igyekszünk úgy alakítani a képzési palettánkat, hogy időben felkészüljünk a változó helyzetekre és mindig magas szintű, piacképes tudást nyújtsunk.

  KÖZÖS TANULÁS, SZAKÉRTŐ TANÁROK, VISSZANÉZHETŐ ÓRÁK!

  Online foglalkozásaink során aktív tanári jelenlét mellett otthonodból tehetsz szert a naprakész és mély szakmai tudásra. Fontos, hogy óráinkon olyan szakemberektől tanulhatsz, akik szakterületükön is aktívan végzik hivatásukat. Mindezek nemcsak a sikeres vizsgához segítenek hozzá, hanem ahhoz is, hogy a munka világába csöppenve valóban helyt tudj állni.

  Ha az élet úgy hozza és ki kell hagynod egy tanórát, akkor eléred visszanézhető formában a teljes órai anyagot. A felkészüléshez használhatod a tanáraid által feltöltött, online elérhető jegyzeteket is!

  Mindezek célja, hogy a képzés során életed ritmusához alkalmazkodva tudd a tanuláshoz szükséges időt is beilleszteni a mindennapokba!

  VÁLSÁGÁLLÓ SZAKMA

  Nem sok szakma válságálló, de pénzügyi szakemberekre mindig szükség lesz, sőt, most nagyobb szükség van, mint valaha.

  FEKTESS A JÖVŐBE

  Ennyire kedvező körülmények még sosem voltak ahhoz, hogy a saját tudásod egy következő szintre emeld, új szakmát sajátíts el és új lehetőséget nyiss az életedben.

  Ismerj meg minket jobban!

  Nézd meg a bemutatkozó videónkat!

  Dedikált ügyintéződ

  Az alábbi témákkal fordulhatsz hozzám telefonon és e-mailben:

  • a képzés menetével,
  • beiratkozással,
  • gyakorlattal

  kapcsolatos tudnivalók, vagy egyéb, a képzéshez fűződő kérdések.

  Tolmácsi Tamás, Pannon Kincstár, ügyfélkapcsolati munkatárs

  Tolmácsi Tamás

  tanulmányi referens

  Kérdés esetén, kérünk, írj e-mailt a [email protected] e-mail címre, mely megkeresésekre 2 munkanapon belül válaszolunk! Ügyfélfogadási időben telefonon is elérsz: +36 1 577 8317

  Ügyfélfogadási idő:
  Kedd-Péntek: 12:30-16:30
  Szombat: 7:30-15:30

  A KÉPZÉS ADATAI:

  Képzés megnevezése:
  Vállalkozási mérlegképes könyvelő

  Programkövetelmény azonosító száma:
  04115002

  Engedélyszám:
  E/2020/000119