Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés
Szakmai cikkek

…3…2…1… Rajt! Indulj az országos tanulmányi versenyen és nálunk máris nyertél!

By 2023.09.08.január 16th, 2024No Comments

Elkezdődött az őszi félév, hamarosan indulnak az OKFŐ és MESZK tanulmányi versenyei. Ha egészségügyi szakmát tanulsz, nem kérdés, hogy itt a helyed! Az elért helyezésekkel járó előnyök mellett a Pannonban most olyan pluszokat kapsz, amelyekkel már a vizsgákon és a leendő szakmádban is rengeteget profitálhatsz.

Pannon Kincstár 2024. OKFŐ és MESZK országos tanulmányi versenyein elért helyezések különböző plusszokat, előnyöket jelentenek az egészségügyi szakmában. Az új tanév lehetőségei, indulási feltételek.

Tavalyi sikerek – idei lehetőségek

Az egészségügyi szakmák tanulmányi versenyei sokéves múltra tekintenek vissza. Az OKFŐ (Országos Kórházi Főigazgatóság) az OSZTV egészségügyi ágazatának szervezője, a MESZK (Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara) pedig a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny koordinátora. Mindkét verseny komoly presztízzsel bír az egészségügy területén és a jó eredményt elérő tanulók számára igazi ugródeszka a szakmai pályák felé.

Éppen ezért volt nagy öröm számunkra, hogy a tavalyi év során a Pannon csapatából is sokan nekivágtak az OSZTV-nek. A sikerek nem is maradtak el. Hatalmas büszkeséggel éltük meg, hogy valamennyi indulónk bekerült a középdöntőbe. Innen pedig többen is egészen a döntőig jutottak, és az átalános ápoló képzésben résztvevők közül az egyik tanulónk fantasztikus teljesítménnyel a 6. helyezést érte el.

A tavalyi eredményeken fellelkesülve idén az OSZTV mellett a MESZK országos versenyén is szeretnénk indulni veletek.

Új tanév, új versenyek – de ki indulhat?

A versenykiírások alapvetően az egészségügyi szakmákat tanulóknak szólnak. Azaz, ha a Pannonban általános ápoló, fogászati, aneszteziológiai vagy gyógyszertári asszisztens képzésben tanulsz, neked szól a felhívás.

Fontos különbség, hogy az OSZTV-n csak azok indulhatnak, akik 2024 májusában már vizsgát tesznek, viszont a MESZK versenyén nincs ilyen kitétel, a képzés bármely szakaszában pályázhattok. A résztvevők száma egyik versenyben sincs megszabva – ezért is biztatunk a részvételre mindenkit.

Pannon Kincstár iskola 2024. Online képzés lehetőségek az egészségügy területein. Kreatív illusztráció az orvostanról.

Csakis nyerhetsz vele! Miért?

Ha úgy döntesz, hogy elindulsz a versenyen, olyan szakmai csomagot kapsz a felkészítés során, amely ebben a formában igazi extra a képzési piacon.

Mit tartalmaz a felkészítés?

  • mentortanári segítséget, plusz információkkal, szakmai tudással,
  • ingyenes felkészítést és mentorálást a versenyfeladatok sikeres megoldásához,
  • egyéni/kiscsoportos gyakorlati felkészítést online, illetve a demonstrációs termeinkben,
  • egyedi lehetőséget, hogy megismerkedj a vizsgakövetelményekkel,
  • vagyis igazi tehetséggondozást, amelyet kizárólag a versenyen indulók vehetnek igénybe.

A megszerzett tudás mellett mit nyerhetsz még?

  • A teljesítményed alapján az iskola felajánlhat mentességet bizonyos tanulmányok alatti tantárgyi vizsgákon.
  • A versenyfelhívásban meghatározott eredményt elérve akár a képzési kimeneti követelményekben meghatározottak alapján a záróvizsga alól is mentesülhetsz.
  • Az elért helyezésed komoly ajánlólevél lesz a pályádon.
  • A bemutatkozóidban referenciaként használhatod a szakmai felkészültséged igazolásához.
  • Az egyedi felkészítés során megszerzett tudás hatalmas kincs lesz a szakmai jövődhöz.
Országos tanulmányi versenyek, már az indulással is nyersz! Pannon Kincstár képzés lehetőségek online órákkal, jegyzetekkel. 2024. Két fiatal hölgy, és egy férfi röntgen képet fog a kezében.

Mit kell tenned, ha már döntöttél?

Először is jelezd az oktatódnak, hogy melyik versenyen szeretnél elindulni. Figyeld a kiírásokat, folyamatosan közzétesszük az új információkat. A Pannonnál egészségügyi szakoktatónk, Bajzi Rozália a versenyfelelős, hozzá is fordulhatsz a kérdéseiddel.

Ha már jelentkeztél a szakmai tanárodnál, elküldjük neked a jelentkezési lapot. Fontos, hogy tartsd be a határidőt és a kitöltési útmutatót!

Ezután pedig felkészülés indul, rajt! A mentoroddal együtt, illetve a kiscsoportos foglalkozásokon gyűjtsd össze a lehető legtöbb tudást, hogy a legjobb formádat hozd a megmérettetésen!

Fontos, hogy tudd:

Már akkor is rengeteget profitálsz, ha elindulsz, felkészülsz és részt veszel a versenyen. A döntőbe kerülés pedig a hab lesz a tortádon. Mi mindent megteszünk ezért, veled együtt!

Szakmai képzéseink