Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés
Szakmai cikkek

Az első 2021-es jó hírünk: Még tudsz csatlakozni az OKJ szerinti képzésekhez!

By 2021.01.20.január 21st, 2024No Comments

A 2020-as év sok változást hozott az életünkbe és egyre több elemző beszél róla egyfajta mérföldkőként. A nehézségek után mindig a lehetőségek jönnek és mindenki abban reménykedik, hogy 2021 újra pozitív év lehet. A bíztató évkezdéshez rögtön itt a Pannon Kincstár első jó híre. Bár az OKJ változik, nem maradtál le, ha még az eddigi rendszer szerint szeretnél új szakmát tanulni.  A most indult OKJ szerinti képzésekre még be tudsz csatlakozni!

Új év, új lehetőségekkel

Végre elbúcsúztunk 2020-tól! Persze még igyekszünk óvatosan fogalmazni, „boldog új év” helyett „boldogabbat” és jó egészséget kívánunk, de a remény ott dolgozik mindenkiben. Ahogy a filmes szlogen mondja: „Az élet utat tör!” Bíztató jelek máris vannak, hogy 2021 ne legyen annyira nehéz, mint az előző. Lássuk, mit tudunk kihozni belőle!

Már az elmúlt évben is sokan döntöttek úgy, hogy ezt az időszakot a lehetőségekhez képest hasznosan töltik. Válságok mindig voltak és lesznek is, de a várakozást szorongás helyett megélhetjük másképp. Például előkészülhetünk arra, hogy amikor elmúlik, a gazdaságot újra talpra kell állítani. Így az építkezésbe már új tudásokkal is bekapcsolódhatunk, ráadásul a felfutás idején akár jobb lehetőségeket kaphatunk, mint a válság előtt.

Az OKJ változik, de most még lecsaphatsz a kiszemelt képzésre

A tavalyi évben a víruson kívül is akadtak top témák. Ilyen volt a felnőttoktatás változása. Szakképző intézményként a Pannon Kincstárhoz is naponta záporoztak a kérdések, mi lesz ezután, milyen képzéseket érint az átalakítás, mi változik, mi marad. Még mindig sok a kérdőjel, de az biztos, hogy az eddigi formájában sok tanfolyam megszűnik vagy beleolvad más képzésekbe.

Érdemes tehát körülnézni és lecsapni a szabad helyekre a most futó képzésekben! Miért éri meg, ha gyorsan lépsz és kihasználod a lehetőségeket?

Mert az online kurzusok minden előnyével vehetsz részt az oktatáson:

  • Munka és család mellett is rugalmasan tudod végezni.
  • Nem megy el fél napod a közlekedéssel – nincs kieső, csak hasznos idő.
  • A feltöltött anyagokat az online konzultáción meg tudod beszélni a tanárokkal.
  • A tanítási napok után még 2 hétig vissza tudod hallgatni az órák teljes felvételét podcast formájában.
  • A saját tempódhoz, az aktív időszakaidhoz tudod ütemezni a felkészülésedet.
  • Kérhetsz segítséget, ha elakadtál, vagy valami nem egyértelmű.
  • A vizsgák nagyrésze szintén online történik, összekapcsolva a vizsgáztatókkal.

Mert a pénzügyi feltételekhez is kapsz segítséget:

  • A válsághelyzet sokak életét megnehezíti. Ezt tudva a Pannon Kincstár egyedi ütemezésekkel és hosszabb határidőkkel igyekszik segítséget nyújtani a tanulóknak.
  • Érintésmentesen tudsz fizetni a bankkártyás és online megoldásokkal.

Mert olyan tudást szerezhetsz, amire szükség van a piacon:

  • A most megszerzett végzettségek ugyanolyan teljes értékű szakmai bizonyítványnak számítanak a szakképzés változásai után is.
  • Az Európai Szakképzésfejlesztési Központ (CEDEFOP) előrejelzései szerint az Európai Unióban 2025-ig több mint 100 millió nyugdíjba vonulót kell pótolni – biztosan szükség lesz tehát a tudásodra.
  • A vírus kezelése, a tömeges oltások után után várhatóan már 2021 második felében megkezdődik a gazdaság újraépítése. A most futó képzésekkel belátható időn belül a kezedbe kaphatod a végzettségedet igazoló papírt és hasznosíthatod a szakmai ismereteidet.

Pár kattintás és az online órán lehetsz

Láthattuk az elmúlt hónapokban, mekkora szükség van az egészségügy, a szociális szféra, az oktatás területén dolgozó szakemberekre. Az embereknek nyújtott közvetlen szolgáltatások egyre inkább felértékelődnek. Ugyanígy szükség lesz olyan szakemberekre, akik a vállalkozások újraindításában tudnak segítséget nyújtani gazdasági, pénzügyi, jogi szakértelemmel.

Az élet tehát megy tovább és a jövőre tervezve érdemes kihasználni a lehetőségeket. Legyen 2021 a Te éved! Nézz utána a szabad helyeknek, jelentkezz, kérd az e-szerződésedet és kapcsolódj be a képzésekbe!

Ugrás az összes képzésre