Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés
Szakmai cikkek

Nem vettek fel a főiskolára/egyetemre? Növeld a pontszámaidat a következő felvételiig akár 32 ponttal!

By 2022.07.29.szeptember 5th, 2022No Comments

Ne keseredj el, ha idén nem sikerült elegendő pontot összegyűjtened a sikeres felvételihez, inkább kezdj el azon gondolkodni, hogyan hozd ki a maximumot a következő egy évből, hogy jövőre nagyobb eséllyel indulj neki a felsőoktatásnak! Több lehetőséged is van arra, hogy növeld a pontszámaidat a következő felvételiig: tökéletesítheted a nyelvtudásodat egy államilag elismert nyelvvizsgához, tehetsz emelt szintű érettségit utólag, de a felnőttoktatás területén is érdemes körülnézned, főleg hogy így nemcsak plusz pontokra tehetsz szert, hanem még egy szakmát is elsajátíthatsz.

Ha az utóbbi lehetőséget szeretnéd kihasználni a plusz pontok megszerzésére, akkor először is arra kell figyelned, hogy az áhított felsőoktatási irány és a választott képzés összhangban legyen, mivel a megszerzett szakma – pontosabban fogalmazva a középfokú szakképzettséget tanúsító oklevél – csakis szakirányú továbbtanulás esetén ad többletpontot a felsőoktatási alap- és osztatlan képzésben. Az így megszerzett plusz 32 pont döntő szerepet játszhat a továbbtanulásodban. Az alábbiakban bemutatunk néhány példát a megfelelő választásra.

  • Ha esetleg szülésznő szakirányon szeretnél tanulni, akkor többek között az általános ápoló vagy a szövettani szakasszisztens képzés elvégzésével máris bezsebelheted a plusz pontokat.
  • A pénzügy és számvitel területe vonz? A pénzügyi és számviteli ügyintéző képzéssel az ismereteid mellett a többletpontjai számát is jelentősen gyarapíthatod.
  • Az informatika terén a gazdaságinformatikusi szak a cél? Ebben az esetben példának okáért a logisztikusi technikusi képzést érdemes választanod a sikeres felvételihez.

A sort még bőven folytathatnánk, mivel a legtöbb felsőoktatási képzéshez beszerezhetők többletpontok adott szakmákkal és szakképesítésekkel – erről is olvashatsz korábbi, a felvételi pontokat kiváltó szakmai képzésekről szóló cikkünkben.

A Pannon Kincstár szakmai képzései számos területet ölelnek fel az egészségügytől kezdve a pénzügyön át egészen az informatikáig vagy a turizmusig, így tényleg nem túlzás azt állítani, hogy kedvedre válogathatsz a jobbnál jobb lehetőségekben. Nézz körül nálunk, és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tovább megújult képzéseinkhez »»»