Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés
Szakmai cikkek

A távolság már nem akadály az új szakmád megszerzéséhez

Az online életünk mérlegének is két serpenyője van és a nehézségek mellett érdemes számba venni a pozitív dolgokat is. Fontos szempont például, hogy megoldást hozott a távolságokra. Nemcsak az ország legtávolabbi szegletéből, de külföldről is be lehet csatlakozni képzésekre. A digitális oktatás mostanra már kipróbált rendszerben működik a Pannon Kincstárban és rengeteg javaslatot építettünk be tanulóinktól is. A kilométerek tehát már nem jelentenek akadályt, ha új végzettség megszerzését tervezed. Nézd meg, milyen további segítségekre számíthatsz nálunk!

A digitális oktatással eltűntek a távolságok

Az elmúlt egy év nagyot lendített a digitalizáción. Az új élethelyzetben olyan megoldásokat kellett találni, amelyekkel a virtuális térben is intézhetjük az ügyeinket. A Pannon Kincstárnál is a tervezettnél előbb kellett bevetnünk az online tanórák kivitelezését célzó fejlesztéseket. A digitális oktatás végül jól vizsgázott és mostanra már a kipróbált rendszer működik. Persze folyamatosan ötletelünk és beépítjük a tanulóinktól kapott javaslatokat is.

Amit már most az online oktatás mérlegének pozitív oldalára írhatunk, hogy eltűntek a távolságok. Nemcsak az ország legtávolabbi szegletéből, de külföldről is be tudtak csatlakozni tanulóink – sőt, még a modulzáró vizsgákon is részt tudtak venni. Többen megírták, milyen jól jött, hogy ilyen formában megszűntek a határok, hiszen a szokásos úton nem tudtak volna hazajönni a modulzáró vizsgákra.

Sok hasonló üzenetet kaptunk az elmúlt időszakban: 

„Mivel vidékről járok, nekem nagy segítség, hogy itthon vehetek részt az órákon.”

„Kiválóan működik az online oktatás, sokkal fenntarthatóbb – kevesebb utazással, üzemanyaggal, idővel, pénzzel jár -, amikor vége van, nem kell még hazautaznom, azonnal a családommal tudok lenni.”

„Nekem a bejárás szempontjából jobb az online oktatás, és a vizsga is. Korábban minden szombaton 4-kor keltem, hogy beérjek időben az órára.”

„Nekem sokat segít, hogy nem kell oda-vissza 2, 5 órát utaznom szombaton. Mivel rövidebb is a tanítás, igy a délutánom szabad. Tanulni mindenképp kell otthon így is, ha bejárunk is, tehát ez nem probléma.”

A távolság tehát már nem akadály. Ha éppen azon gondolkodsz, hogy elkezded a képzést, amit már régóta tervezel, nézd meg, milyen további segítségekre számíthatsz nálunk!

 

A képzéseinkhez Diákhitelt is igénybe vehetsz 

2021. április 1-jétől hatályba lépett a 389/2020 (VIII.08) Kormányrendelet, amely a Diákhitel felvételét a felnőttképzési szerződésekre is kiterjeszti. A március 29-én megjelent közlönyben pedig további kiegészítéseket találsz a hallgatói és képzési hitelekről. 

Ha nálunk tanulsz és nagy segítség lenne számodra a hitel, vagy most tervezed, hogy új képzésre jelentkezel, érdemes utánanézni a lehetőségeknek. Korábbi blogposztunkat itt találod a Diákhitelről: A képzési hitelt mostantól a nálunk végzett képzésekhez is kérheted

Dedikált ügyintéző segít az első lépésekben

A személyes ügyintézés helyett bevezettünk új lehetőségeket. Ügyfélfogadási időben dedikált ügyintéző segítségét kérheted. Már a jelentkezésnél gyorsíthatsz a folyamaton, rögtön kérheted a szerződésed előkészítését és máris indítjuk veled az e-szerződést. A kapott emailekre pedig egy munkanapon belül válaszolunk.

Online intézheted az ügyeidet és egyéni kérésekkel is fordulhatsz hozzánk 

Az adminisztráció és a pénzügyi folyamatok terén is kibővítettük az online eljárások körét. Így otthonról is mindent intézhetsz nálunk és egyéni megoldásokra is nyitottak vagyunk, ha például a fizetéssel kapcsolatban fordulsz hozzánk saját kéréssel. A saját lehetőségeink mentén mindig igyekszünk segítséget nyújtani tanulóinknak a részletek egyedi ütemezésével, a teljesíthető pénzügyi menetrend alakításával. 

Az elérhető tananyagokkal a saját ütemedben tanulhatsz

A digitális órákon túl a feltöltött anyagok segítségével úgy oszthatod be a tanulásra fordított időt, ahogy neked a munka, család, egyéb elfoglaltságok mellett a leghatékonyabb. A pdf formátumú anyagokat könnyen eléred, akár ingázás közben a buszon, metrón is olvashatod és a saját tempódban dolgozhatod fel.

A konzultációkon kérdezhetsz és segítséget kérhetsz 

Az átolvasott tananyaghoz értelmező kérdések is kapcsolódnak. Így tesztelheted a tudásodat és meggyőződhetsz róla, hogy minden összefüggést megértettél. Ha valamelyik tétel nem egyértelmű számodra, vagy elfelejtetted, milyen példát mondott az oktató az adott fejezetnél, az előre egyeztetett konzultációkon újra rákérdezhetsz. Ezek az alkalmak biztosítják a lehetőséget, hogy segítséget kérj, tisztázd azokat a pontokat, ahol elakadtál és megerősítsd magadban a fontos tudnivalókat. A szakmavezetőd pedig mindig figyelni fog rád.

Podcast-en visszahallgathatod, ha kihagytad az órát

Akkor sincs gond, ha sürgős dolgod akadt a képzés napján és lemaradtál az óráról. Két héten át eléred és visszahallgathatod podcast formájában. Erről itt olvashatsz bővebben: Nyugi, nem csúsztál le róla! Hallgasd vissza az órát podcast-en!

Az új képzési rendszerben tanulhatsz és szerezhetsz tanúsítványt

Oktatásaink már az új képzési rendszerben zajlanak, így biztosítjuk számodra, hogy programkövetelmény szerint szabályozott szakmát tanulj nálunk. A képzéseink államilag elismert tanúsítványt nyújtanak, amelynek megszerzését követően a vizsgát akkreditált vizsgaközpontban tudod majd letenni.

Legyél a közösségünk tagja!

Mivel a kontakt órákat a járványhelyzet miatt a lehető legkevesebbre kellett csökkenteni, online építjük a közösséget és a csoportjainkban mindig zajlik az élet. Meg tudjátok beszélni a témákat, lehet kérdezni, segítséget kérni, és garantáltan nem leszel egyedül.

Nézz szét nálunk!

Legújabb szakmai képzéseink