Fogászati asszisztens képzés visszanézhető órákkal és ONLINE jegyzetekkel

A korábbi OKJ 54 720 02 Fogászati asszisztens képzés megszűnt, helyette végezd el megújult, államilag elismert szakmai képzésünket ONLINE!

Ajánlataink

SZEPTEMBERI AJÁNLATAINK

A csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 520 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány és szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
 • Diákigazolvány: van
 • 12 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás pénteken 16:30-19:40 és szombaton 8:30-15:10 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 20.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. szeptember 14.
 • Tandíj részletekben*: 12×46 900 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga*: várhatóan 2025. október, melyre vizsgagaranciát* adunk
Jelentkezem Tudj meg többet!

B csoportMost Popular

Egyösszegű tandíjbefizetés esetén: 370 000 Ft

Ft
 • Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány, korábban megszerzett egészségügyi végzettség és szakmai egészségügyi alkalmasság (foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely által kiállított igazolás)
 • Diákigazolvány: van
 • 5 hónap
 • Oktatási napok: hetente ONLINE elméleti oktatás pénteken 16:30-19:40 és szombaton 8:30-15:10 között
 • Jelentkezési határidő: 2024. július 19.
 • Beiratkozás: folyamatosan ONLINE formában!
 • Kezdés: 2024. augusztus 3.
 • Tandíj részletekben*: 5×79 900 Ft – Részletek ITT!
 • Szakmai vizsga*: várhatóan 2025. február, melyre vizsgagaranciát* adunk
Jelentkezem Tudj meg többet!

* – További infó a GYIK-ben.

Miért legyél fogászati asszisztens?

Oktatóink

Pákozdi Szilvia Zuglói Egészségügyi Szolgálat BARDENT Kft., Kavics Dental Pannon Kincstár, oktató

Pákozdi Szilvia

Zuglói Egészségügyi Szolgálat BARDENT Kft., Kavics Dental

Bemutatkozás

„Az emberek, miközben tanítanak, maguk is tanulnak.”
(Seneca)

Szakterületeim: fogászati anatómia, fogpótlástan, fogászati prevenció és szájhigiénia, valamint az általános ismeretek közül a pedagógia, pszichológia, szociológia fogászat szempontjából fontos témái.

2010 óta tanítok a Pannon Kincstárban fogászati asszisztenseket és klinikai fogászati higiénikusokat. Az eredeti szakmám fogtechnikus, bár jelenleg aktívan asszisztensként és dentalhigiénikusként dolgozom, sosem szakadtam el a fogászat eme területétől sem.

Közel 30 éves szakmai tapasztalataimat igyekszem megosztani a hallgatóimmal úgy, hogy az első naptól kezdve partnerként és „leendő kollégaként” tekintünk egymásra. Pedagógiai végzettségem (Wesley János Főiskola) miatt fontosnak tartom, különösen a felnőttképzés esetében, hogy oktatók és ne kioktatók legyünk.

Az elmúlt időszak tapasztalata számomra az, hogy az online oktatás – amelytől mindannyian tartottunk – szerintem pozitív változásokat is hozott. A kedvenc latin mondásommal élve: Tempora mutantur et not mutamur in illis – Változnak az idők es mi is változunk bennük.

Célom, hogy tanítványaim szakmailag felkészültté, empatikussá és együttműködő szakemberekké váljanak. Kompetenciájukhoz mérten határozottak legyenek, amelynek alapja az iskolában megszerzett tudás. Szeretek törődni a hallgatókkal, később is figyelemmel kísérem a pályájukat, nem engedem el őket. Hiszem, hogy a tananyagon kívül egy szemléletet is sikerül átadnom a szakma szeretetéről.

A legnagyobb öröm számomra, amikor 10 éve végzett tanítványaim is megkeresnek és az is büszkeséggel tölt el, amikor lépten-nyomon Pannonos hallgatókkal találkozom a szakmában.

Najdeh Nóra Nidál Fogászati asszisztens, klinikai fogászati higiénikus, Zuglói Egészségügyi Szolgálat Kavics Dental, Pannon Kincstár, oktató

Najdeh Nóra Nidál

Fogászati asszisztens, klinikai fogászati higiénikus, Zuglói Egészségügyi Szolgálat Kavics Dental

Bemutatkozás

„Önmagunk művelése igazán közösségi érdekű tevékenység.”
(Lucian Blaga)

Szakterületeim: fogászati alapismeretek, fogászati prevenció, egészségfejlesztés a fogászatban, fogászati műszertan, konzerváló fogászat.

2019 óta tanítok a Pannon Kincstárban fogászati asszisztenseket és klinikai fogászati higiénikusokat. Tanulmányaim során pedagógia szakos bölcsész diplomát szereztem, mellyel 3 évet dolgoztam pedagógiai asszisztensként. A szívem mégis a fogászat irányába húzott, hiszen szüleim is szakmabeliek. A Pannon Kincstárt először hallgatói szemszögből ismerhettem meg, ugyanis itt végeztem el a fogászati asszisztensi és klinikai fogászati higiénikusi szakképzést is.

Miután évekig dolgoztam a szakmában, szerettem volna kicsit bővíteni a tevékenységi körömet, így jött a tanítás. Mindennapos munkám mellett a tanítás segít frissen tartani és sok új dolgot tanulni a napról napra változó fogászati újdonságokkal kapcsolatban.

A kezdeti hétvégi személyes oktatásokat ma már felváltotta az online felnőttképzés, amelyre nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk a hallgatóinktól. Az iskolával közösen igyekszünk biztos hátteret adni a tanulóinknak a tananyagok elsajátításában. Az a tapasztalatom, hogy most érdemes egészségügyi szakmát kitanulni, akár csak egy második lehetőségnek, mert sosem tudhatjuk, mit hoz majd az élet. Arra bíztatom a tanulni vágyókat, jelentkezzenek és tanuljanak nálunk, mert itt nemcsak tananyagot, hanem egy szemléletet kapnak a fogászati szakmával kapcsolatban.

Dr. Mérth Gizella Fogszakorvos főorvos, a Foggal-Örömmel DL. Bt. Vezetője Pannon Kincstár, oktató

Dr. Mérth Gizella

Fogszakorvos főorvos, a Foggal-Örömmel DL. Bt. Vezetője

Bemutatkozás

>“A fogorvos és az asszisztense a betegellátásban, két test egy lélek!”

Szakterületeim: konzerváló fogászat, endodoncia, mikroszkópos endodoncia, mikroszkópos esztétikai konzerválás, protetika és a gyermekfogászat területei.

A fogorvosi diploma és a szakvizsga megszerzése után Székesfehérváron, a Videoton Szakrendelőjében kezdtem, majd Budapesten a rákoskeresztúri Szakrendelőben folytattam fogorvosi munkámat. Később, megalapítottam a Bt.-met és magán fogászati rendelőt vezettem. Most ezzel a céggel a vecsési Szakrendelőben dolgozom.

Állandó továbbképzéseken veszek részt, hogy a legújabb kutatásokat, tudományos eredményeket és a szakterület fejlődését követve naprakészen tartsam a tudásomat.

A Pannon Kincstárban 2013 óta oktatom a fogászati asszisztenseket és a klinikai higiénikusokat.

Igyekszem azt tanítani és elsajátíttatni a tanítványaimmal, amit megtapasztaltam, praktikusan, a gyakorlati tudás és az elméleti tudás összhangját egyesítve. A mosoly mosolyt szül, a tudás előbbre viszi az embertársaink jobb létét.

Hogyan fog fogászati asszisztensként kinézni egy napod?

A fogászati asszisztens a fogorvos irányítása és ellenőrzése mellett segédkezik a mindennapi fogászati kezeléseknél, beavatkozásoknál. A fogászati beavatkozások során összefüggéseiben, következetesen és megfelelő helyzetfelismerő képességgel alkalmazza tudását. Részt vesz az általános és speciális fogászati kezelések előkészítésében, a beavatkozások során közvetlenül segédkezik a fogászati team tagjainak a páciens körüli teendők ellátásban, asszisztál a fogorvosnak. A fogászati eszközök, anyagok, gépek gyártói előírásai alapján üzemelteti a fogászati egységkészüléket és a különböző speciális fogászati gépeket, berendezéseket. Gondoskodik a fogászati eszközök, anyagok, gépek javításáról, pótlásáról. Végzi a páciensek előjegyzését a fogászati kezelésekre, fogadja a rendelésre érkező pácienseket. Előkészíti a különböző beavatkozáshoz szükséges eszközöket, anyagokat, gyógyszereket, az érzéstelenítéshez szükséges gyógyszereket. Segédkezik a különféle tömések készítésénél, a fogak gyökérkezelésénél, a fogpótlások készítésénél, szájsebészeti beavatkozásoknál, a szájnyálkahártya és fogíny kezeléseknél, illetve a gyermekfogászati beavatkozásoknál a fogszabályzás menetében. Elkészíti a röntgenfelvételeket, valamit eljuttatja azokat a fogorvos részére. A páciensek részére egészségnevelési és fogászati megelőző felvilágosítást nyújt. Munkája során fertőtlenítő, sterilizálási eljárásokat alkalmaz, a higiénés előírásokat betartja és betartatja. Folyamatosan kommunikál a fogorvossal, páciensekkel, a fogászati team tagjaival és szükség esetén a hozzátartozóval, gondozóval. A mindennapi adminisztrációs és dokumentációs munkája során rendszeresen használja az infokommunikációs eszközöket. Rosszullét esetén elsősegélyt nyújt a rendelőben. Szakmai tudását folyamatosan bővíti, szakmai konferenciákon vesz részt.

Miből áll a képzés?

Jelentkezem

Tanulási területek

Gyakran ismételt kérdések

Jelentkezés

A beérkezett jelentkezésedet feldolgozzunk, majd elektronikus úton szerződést kötünk. Az e-szerződést az eszerzodes.hu -n keresztül küldjük ki a jelentkezéskor megadott e-mail címedre.
A képzés indulása előtt legkésőbb 2 héttel jelentkezünk az e-szerződéseddel. Amennyiben, képzésünk mellett a „BIZTOSAN INDUL!” feliratot látod, akkor a jelentkezésed után 1 perccel máris küldjük az e-szerződésedet. FONTOS: e-szerződést csak a személyes adatok megadása esetén tudunk küldeni! Ha elfelejtetted volna megadni személyes adataidat a jelentkezéskor, arra kérünk, hogy ismét küldd el nekünk a jelentkezésedet a kitöltött adataiddal.
Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépés alkalmával egy pár kattintásos varázsló segítségével tudod kiválasztani a kívánt fizetés módját, itt adhatod meg a költségviselőt (magánszemély, cég), itt tudod feltölteni a kedvezmény igénybevételéhez a szükséges dokumentumokat, nem utolsó sorban csatolnod kell személyes okmányaid befotózott képét.
Amennyiben nem érkezett meg az e-szerződés az e-mail címedre, vagy elakadtál az e-szerződés aláírásával, kérünk, keresd fel a képzés dedikált ügyintézőjét.
Igen. Fontos, hogy a felnőtteknek levelezős diákigazolvány jár. Az ehhez kapcsolódó kedvezményekről a diakigazolvany.hu oldalon érdemes tájékozódni. Ha szeretnél diákigazolványt, akkor az igénylést egy okmányirodában kell kezdeni, és a kész igazolványt majd az iskolában tudod átvenni. A kártya nem készül el rögtön, addig ideiglenes igazolványt tudunk kiadni, ami ugyanúgy használható, mint a kártya.

Fizetés

 • Családi kedvezmény: A képzés megkezdésekor GYED/GYES/GYET vagy GYOD -n lévő kismamák 10% kedvezményt igényelhetnek. A kedvezmény igénybevételének feltétele a gyermek anyakönyvi kivonatának feltöltése Ügyfélkapunkra a beiratkozást követően. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A képzés megkezdésekor regisztrált munkanélküliek 10% kedvezményt igényelhetnek, melyről érvényes dokumentumot a beiratkozást követően az Ügyfélkapun keresztül kell feltöltened. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • Csoportos kedvezmény: hozz magaddal még legalább egy olyan jelentkezőt, aki veled együtt beiratkozik a képzésre, és a tandíj összegéből 10% kedvezményt adunk neked és annak is, akit hoztál. A kedvezményt csak új tanulóink vehetik igénybe, akik korábban nem jártak a Pannon Kincstárba. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy online jelentkezéskor a megjegyzés rovatban mindenkinél szerepeljen a csoportos kedvezményt igénybevevők neve, azaz, akikkel együtt fogtok beiratkozni.
 • Visszatérő-tanulói kedvezmény: 10% kedvezményt biztosítunk azon tanulóink számára, akik a második képzést is Iskolánkban végzik. A kedvezményt a korábban megszerzett Pannon Kincstár által kiállított bizonyítvány/tanúsítvány feltöltésével lehet igényelni. (A kedvezmény részletfizetés és egyösszegű fizetés választása esetén is egyaránt érvényes.)
 • A fenti kedvezményeink nem összevonhatóak egymással! Továbbá kedvezményes időszak (pl. Early Bird, akciós ár és más promóciók) alatt a fenti kedvezmények nem érvényesíthetők!
  A képzés elindulása előtt e-szerződést kötünk. Az e-szerződés részletesen tartalmazza mikor és milyen összegben kell teljesítened a tandíjat, vizsgadíjat.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az Ügyfélkapun keresztül lehetőséged nyílik azonnali jóváírás mellett bankkártyával fizetni. Mivel a bankkártyás fizetés mögött egy 256 bites titkosítás gondoskodik adataid védelméről, így elmondhatjuk, hogy ez a fizetési forma a leggyorsabb és legbiztonságosabb. Ha mégis inkább más fizetési lehetőséget választanál, úgy átutalással is fizethetsz, így azonban néhány munkanap is eltelhet, amíg a jóváírást te is láthatod a rendszerben.
  Az e-szerződés aláírását követően hozzáférést biztosítunk elektronikus portálunkhoz, az Ügyfélkapuhoz. Az első belépést követően tudod kiválasztani a fizetés módját, illetve azt, hogy Te vagy a munkáltatód/cég fizeti majd a tandíjat. Céges befizetés esetén az adószámra mindenképpen szükség lesz. Amennyiben a céges befizetést választod, úgy a havi részletekben történő fizetés helyett a varázsló által felkínált fizetési ütemezés elérhető.

  A képzés menete

  Az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a tanóra előtt 15 perccel elérhetővé válik az „Ugrás az online közvetítésre!” ikon, mely egy kattintással az ONLINE órára csatlakozik. Az ONLINE órához nincs szükség előre telepített szoftverre/applikációra, sőt, a magyar nyelvű környezet könnyen kiismerhető lesz. Ha az ONLINE órához nem tudsz csatlakozni, mert közbeszólt éppen az élet, akkor lehetőséged van az órát visszanézni, ezzel is szeretnénk rugalmasabbá és személyre szabottá tenni a képzés.
  A tanórák jegyzeteit az Ügyfélkapu / Órarend menü alatt a Csatolmányok oszlopban találod. A képzéshez tartozó központi tananyagot az Ügyfélkapu / Letöltések menü alól nyithatod meg.
  A képzéssel kapcsolatban általános tájékoztatóinkat az Ügyfélkapu / Letöltések menü alatt találod. Továbbá a képzés tanulmányi referense rendszeresen, előre kiírt időpontban ONLINE tájékoztatót tart. Iskolánk hivatalos kommunikációs csatornája az e-mail. A képzés ideje alatt minden információt e-mailen küldünk meg, és arra kérünk Téged, hogy megkereséseidet lehetőség szerint e-mailen címezd felénk.

  Vizsgázás

  A szakmai vizsga hasonlóan működik, mint a jogosítvány megszerzése. A képzés sikeres teljesítése esetén annak eredményeiről piros bizonyítványt állítunk ki számodra, amellyel a központi vizsgaszervezőnél jelentkezhetsz szakmai vizsgára. A vizsga pontos idejéről és annak helyszínéről a központi vizsgaközpont tud bővebb információval szolgálni.
  A vizsgára bocsátás feltétele a sikeres ágazati alapvizsga és a leadott portfólió. A vizsgán írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsgarész lesz.
  A vizsgabizottság az iskolától független, külsős vizsgáztatókból áll.
  A vizsgadíjat a vizsgát megelőző hónapokban, két részletben kell befizetni, ez is látszik a fizetési ütemezésedben.
  Ez országról-országra változik. Van, ahol elég a bizonyítvány fordítása, van ahol az EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő kell és olyan is van, ahol egy megfeleltetési eljárást tartanak. Természetesen minden esetben segítünk a szükséges igazolásokkal.
  A sikeres vizsgát sajnos nem tudjuk garantálni, de arra törekszünk, hogy minden tanulónk elsőre sikeresen vizsgázzon. Amennyiben ez mégsem sikerül, akkor lép életbe a vizsgagarancia, mely érvényes az összes képzésünkre. Így a sikertelen vizsgát követően 1 évig jogosult vagy ingyenesen bekapcsolódni a következő vizsgázó osztály képzésébe. Ezzel segítünk téged abban, hogy minél hamarabb sikeresen le tudj vizsgázni, ha esetleg elsőre nem sikerül. További információt a tanulmányi referenstől tudhatsz meg a vizsgagaranciával kapcsolatban.
  Jelentkezem

  Bónuszok

  több, mint 30.000 Ft értékben

  Miért nálunk végezd el?

  A Pannon Kincstár Humán Szakképző Központban több mint 15 éve biztosítjuk az utánpótlást a segítő szakmák, valamint a pénzügyi, jogi, logisztikai és más gazdasági szakterületek számára.

  A nálunk végzett tanulókkal és a szakmájukban is aktívan dolgozó oktatóinkkal az elmúlt évek alatt hatalmasra nőtt a szakmai családunk.

  Igyekszünk úgy alakítani képzési palettánkat, hogy időben felkészüljünk a változó helyzetekre és mindig magas szintű, piacképes tudást nyújtsunk.

  KÖZÖS TANULÁS, SZAKÉRTŐ TANÁROK, VISSZANÉZHETŐ ÓRÁK!

  Online foglalkozásaink során aktív tanári jelenlét mellett otthonodból tehetsz szert a naprakész és mély szakmai tudásra. Fontos, hogy óráinkon olyan szakemberektől tanulhatsz, akik szakterületükön is aktívan végzik hivatásukat. Mindezek nemcsak a sikeres vizsgához segítenek hozzá, hanem ahhoz is, hogy a munka világába csöppenve valóban helyt tudj állni.

  Ha az élet úgy hozza és ki kell hagynod egy tanórát, akkor eléred visszanézhető formában a teljes órai anyagot. A felkészüléshez használhatod a tanáraid által feltöltött, online elérhető jegyzeteket is!

  Mindezek célja, hogy a képzés során életed ritmusához alkalmazkodva tudd a tanuláshoz szükséges időt is beilleszteni a mindennapokba!

  VÁLSÁGÁLLÓ SZAKMA

  Nem sok szakma válságálló, de egészségügyi szakemberekre mindig szükség lesz, sőt, most nagyobb szükség van, mint valaha.

  FEKTESS A JÖVŐBE

  Ennyire kedvező körülmények még sosem voltak ahhoz, hogy a saját tudásod egy következő szintre emeld, új szakmát sajátíts el és új lehetőséget nyiss az életedben.

  Ismerj meg minket jobban!

  Nézd meg a bemutatkozó videónkat!

  Dedikált ügyintéződ

  Az alábbi témákkal fordulhatsz hozzám telefonon és e-mailben:

  • a képzés menetével,
  • beiratkozással,
  • gyakorlattal

  kapcsolatos tudnivalók, vagy egyéb, a képzéshez fűződő kérdések.

  Horváth Viktória a Pannon Kincstár tanulmányi referense, munkatársa. A gyógymasszőr, a fizioterápiás asszisztens, az aneszteziológia szakasszisztens, műtéti szakasszisztens, és az audiológiai szakasszisztens képzések tartoznak hozzá. Gyermekkora óta foglalkozik a pszichológia, a keleti kultúrák, és az idegennyelvek tudományával.

  Horváth Viktória

  tanulmányi referens

  Kérdés esetén, kérünk, írj e-mailt a [email protected] e-mail címre, mely megkeresésekre 2 munkanapon belül válaszolunk! Ügyfélfogadási időben telefonon is elérsz: +36 1 790 9096

  Ügyfélfogadási idő:
  Kedd-Péntek: 12:30-16:30
  Szombat: 7:30-15:30

  A KÉPZÉS ADATAI:

  A szakma megnevezése:
  Egészségügyi asszisztens
  A szakma szakmairánya:
  Fogászati asszisztens
  Képzési forma:
  iskolai rendszerű szakmai oktatás
  A szakma azonosító száma:
  5 0913 03 02

  OM azonosító:
  201 786