Baranyai Szilvia

pénzügyi és munkaügyi koordinátor

Pénzügyi és munkaügyi koordinátorként dolgozom, az oktatók és kollégák pénz- és munkaügyei, a szállítói pénzügyek, illetve a diákok banki befizetései képezik a munkám nagy részét.

Több mint hét éve dolgozom a Pannon Kincstárban, ahol a kezdetekben a diákok pénzügyeivel foglalkoztam, majd egy év elteltével átvettem a munkaügyi és oktatói pénzügyek teendőit. A légkör és a környezet tetszett meg először. Számomra nagyon fontos a munkakörnyezet, és ide ennyi év után is nagyon jó érzés bejönni. Szeretem ezt a környéket, reggelente a Fővám tértől séta közben figyelem az ébredező várost.

A munkatársaim és az oktatók szerint nem vagyok tipikus pénzügyes – én ezt bóknak veszem. A munkámban szeretem, hogy változatos és összetett feladataim vannak és lehetőségem van a folyamatos kommunikációra. Igyekszem a számok bűvölete mellett a kreativitásomat is kibontakoztatni, így nem csupán a mások által „száraznak” tartott dolgokkal foglalkozom. Kiveszem a részem a csapatépítésekből, az adventi készülődésből és ad-hoc programok szervezéséből. A csapaton belül én szervezem a szülinapi ajándékozást is. A többiek már tudják, ha én megjelenek valahol, akkor biztosan lesz valami meglepetés.

Olyan kollégákkal találkoztam a Pannon-ban, akiket nagyon megkedveltem – ha időnk engedi, akkor a szabadidőnkben is igyekszünk közös programokat szervezni. A mindennapokban fontos, hogy őszintén tudunk beszélni mindenről és közösen igyekszünk megoldani, ha bármilyen probléma adódik.

Az oktatóinkkal dolgozni ugyanilyen élmény nekem. A körülbelül 100-120 fős oktatói csapatunk bővelkedik igazi karizmatikus személyiségekben, akik izgalmas, érdekes történeteket hoznak. Nagy erőssége az iskolának a szakmai gárda. Nagyon színes, óriási tudású és rugalmas csapat, melynek tagjai azt oktatják, amit a mindennapokban is csinálnak – hiteles szakemberek, akik naprakészek a szakterületükön, és nemcsak elméleti síkon, hanem gyakorlati tapasztalataikkal is segítik tanulóinkat.

Amit szintén nagyon szeretek a Pannonban, hogy a vezetőség folyamatosan nyitott az innovációra minden területen. Tőlünk is szívesen fogadják a javaslatokat és nekünk is jó érzés, hogy a véleményünkre és a tapasztalatainkra építenek, mivel így mi is hozzájárulhatunk a fejlődéshez, és az iskola jövőjében a saját jövőnket is látjuk.

Vissza