Dohanics Anna

tanulmányi referens

Ügyintézés során Panni néven találhattok meg leggyorsabban. Így hívnak a munkatársaim, barátaim, családom, és ezt a megszólítást szeretem én is a legjobban.

Tanulmányi referensként a munkám legnagyobb részét a tanulók ügyeinek intézése, a képzésekkel, vizsgákkal kapcsolatos kérdések-kérések megoldása adja. Persze a tanárokkal is tartom a kapcsolatot. Speciális területként még az Europass bizonyítványok ügyintézése tartozik hozzám.

Korábban a Cserkész Szövetség EU-s programirodájában dolgoztam szervezőként. Egy ösztöndíj elnyerésével pedig lehetőségem nyílt a Kőrösi Csoma Program keretében kilenc hónapon át Amerikában dolgozni, szintén programszervezőként.

Ezek a munkák mind nagyon jó alapot, sok tapasztalatot adtak ahhoz, hogy emberekkel foglalkozzak. Amikor rólam kérdeznek, mindig elmondom, hogy cserkész vagyok és ez fontos része az életemnek. Itt tanultam meg csapatban dolgozni; felelősséget vállalni; ha kell, egyénileg kiállni és vezetni a többieket. Jelenleg andragógiát tanulok – a felnőttképzés területén érzem otthon magam, itt képzelem el a jövőmet.

Most is több képzést koordinálok, nagylétszámú csoportokkal. Szeretem átlátni a folyamatokat az elejétől a végéig, és ebbe nálam beletartozik, hogy minden tanulóval képben legyek a csoportjaimban. Ehhez is nagyon jó iskola volt a cserkészet.

Örülök, hogy a Pannon Kincstár csapatában is csupa segítőkész, támogató embert találtam. Pont annyian vagyunk, hogy ideálisan megosztozhatunk a feladatokon és mindig tudunk egymáshoz fordulni, ha segítség kell. Ti is forduljatok hozzám bátran a kéréseitekkel, kérdéseitekkel a képzésekről, vizsgákról! Igyekszem minden ügyintézésben a legjobb segítséget nyújtani nektek.

Vissza