Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés
Matolcsi Réka, Pannon Kincstár, Tanulmányi referens

Matolcsi Réka

tanulmányi referens

Végzettségem szerint okleveles történész vagyok, így mindezidáig főként a történeti kutatások területén szereztem tapasztalatokat.

A Pannon Kincstár az első főállású munkahelyem, amely azzal keltette fel az érdeklődésemet, hogy oktatással foglalkozik. Ez utóbbi – a tudomány és a kultúra mellett – fontos értéket képvisel számomra, ezért gyorsan megszületett az elhatározás és jelentkeztem a meghirdetett tanulmányi referens pozícióra.

Az eddigi benyomásaim abszolút pozitívak, jól érzem magam, sok támogatást kapok és az egész csapat nagyon együttműködő. Bíztam benne, hogy barátságos és támogató közeget találok itt, szerencsére így is történt.

Referensként iskolarendszerű képzések tartoznak hozzám, jellemzően egészségügyi témákban: az aneszteziológiai- és a műtéti szakasszisztens, a mentőápoló, a gyógytornász és a fizioterápiás asszisztens képzések. Örömmel fogadtam, hogy ezeket a képzéseket kaptam, mert az egészségügy mindig is érdekelt.

Az ügyintézési munka mellett – mivel alapvetően szeretek írni – szívesen segítem a csapatot olyan feladatokban, mint például sablonlevelek, hallgatóknak szóló köremailek megfogalmazása.

Szabadidőmben a kedvenc elfoglaltságom a filmnézés. Igazi filmrajongónak tartom magam, igyekszem rendszerezni mindent, amit már láttam, illetve különféle listákat is készítek. Emellett persze azt is követem, hogy mások milyen véleményeket osztanak meg az egyes filmekről. Mindezt pedig gyakran kiegészítem a kapcsolódó szakirodalom olvasásával. Különösen kedvelem a skandináv filmeket, és ezen érdeklődésem ráirányította a figyelmet az északi országok kultúrájára. Annyira, hogy el is kezdtem dánul tanulni. Dániába és Svédországba sikerült már eljutnom és a terveim között egy norvég út is szerepel.

Vissza