Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés
Szabóné Gőz Judit, Pannon Kincstár, Igazgató-helyettes, vizsgaszervező

Szabóné Gőz Judit

vizsgaszervező, tanulmányi csoportvezető

Jelenleg a modulzárók kivételével a vizsgaszervezés teljes területe hozzám tartozik.

A munkakörömhöz az egészségügy, a szociális szféra és az oktatás területéről hozok sok évnyi tapasztalatot. Az egészségügyi szakközépiskolai tanulmányaim végén jártam éppen, amikor szülésznő képzés indult, nappali rendszerben. Egyből jelentkeztem és ez nagyon jó döntésnek bizonyult, mert a szülészet mellett sok már szakterületről kaptunk hasznos tudást.

A szülésznő képzésen és a főiskolán is egészségnevelésből írtam a szakdolgozatomat, mert már akkor nagyon vonzott az oktatás területe. Ezen az irány azóta is az életem fontos része. A Schöpf-Merei Ágost Kórházban tizenhárom évig dolgoztam szülésznőként, ezzel párhuzamosan intézeti szakoktatóként is működtem ugyanitt. Később, az Egészségügyi Főiskolán, hasonló munkakörben dolgoztam, mint most a Pannon Kincstárban a tanulmányi referens munkatársaim. A GYEMSZI-ben (Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet) pedig a vizsgaszervezés, jegyzősködés mellett a kötelező szakmacsoportos továbbképzések tartoztak hozzám.

Az egészségügyben töltött évek hasznos eszköztárat adtak. Mivel időközben andragógiát is tanultam, a szociális szférában is gyűjtöttem tapasztalatot. Az oktatás pedig mindig is a szívem csücske volt – akkor is, ha a katedra oldaláról nézem, és akkor is, ha én tanulok új dolgokat. Néhány évig az iskolákat látogattuk a munkatársaimmal, hogy az osztályfőnöki órák keretében készítsük fel a gyerekeket az egészségtudatos életre. Olyan témákról beszélgettünk a diákokkal, amelyek korábban tabunak számítottak.

Vizsgaszervezői munkakörömben a Pannon Kincstárban oktatott további szakmacsoportokról én is tanulok. Új szakterületeket ismerhetek meg mélyebben, a fejlődés lehetősége pedig folyamatos motivációt ad nekem.

Az itt oktató tanárok között sok ismerőst találtam. Sokukkal együtt dolgoztam, iskolatársaim voltak vagy szakképzéseken vettünk részt. Ennyi közös ponttal rögtön otthonosan éreztem magam a Pannon Kincstár közegében.

A vizsgák hátterének biztosítása, a sok szervezési feladat miatt elsősorban emailben lehet elérni engem. Sokszor a tanulmányi referens munkatársaimon keresztül kommunikálunk, hogy gyorsabb és hatékonyabb legyen a párbeszéd. Amikor viszont lehetőségem nyílik, szeretek bejárni a csoportokba, hogy személyes kapcsolatom is legyen a tanulóinkkal.

Vissza